خبرنگاران کدام گیاهان دور کننده های طبیعی حشرات هستند؟
به گزارش یزد بلاگ، تهران- خبرنگاران- برخی آفت شناسان و متخصصان کنترل آفت براین باورند که برخی گیاهان دورکننده طبیعی حشرات به ویژه پشه ها درفصل تابستان هستند، براین اساس می توان از این گونه گیاهان برای دور کردن حشرات در منزل استفاده کرد. بنابراین می توانیم در آینده ای نزدیک ببینیم که گیاهان دورکننده حشرات، جایگزین برنامه های کنترل شیمیایی شوند.
وحید درخش احمدی حشره شناس و متخصص آفات روز آدینه درگفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرنگاران با بیان اینکه گیاهان خاصیت چندگانگی دارند یعنی هم به عنوان گیاه تزئینی، هم ادویه غذاها و هم دارویی مورد استفاده هستند و هم خاصیت دفع حشرات را دارند،گفت: به عنوان مثال عصاره خارج شده از برگ های گل جعفری که هر ساله به راحتی رشد نموده و می توان آن را به عنوان یک گیاه زینتی در خانه خود داشت. براساس NYBG (باغ گیاه شناسی نیویورک) نه تنها می تواند پشه ها را از خود دور کند بلکه باعث دور شدن شته ها، تریپس ها و سوسک ها هم می گردد. عصاره ای که از گلبرگ های این گیاه گرفته شده است چه به صورت تازه یا خشک در دفع کردن پشه ها بسیار موثر بود و باعث مرگ و میر 92 درصد لارو و حشره بالغ پشه ها می گردد.
وی افزود: در عطر گیاه شمعدانی و استوخودوس، هم ترکیباتی وجود دارد که پشه ها، مگس ها و سایر حشرات از آن متنفرند. قرار دادن دسته های استوخودوس در منزل باعث می گردد که حشرات موذی از خانه شما فراری باشند و همچنین با مالیدن روغن استوخودوس به بدن خود می توانید از نیش پشه ها در امان بمانید . آنالیز ها حاکی از این بوده که اسطوخودوس سیستم بویایی پشه ها را مهار می نماید.
این حشره شناس با بیان اینکه کاشت گیاه مریم گلی درون باغچه یا گلدان به دفع حشرات مزاحم یاری می نماید اضافه نمود: با سوزاندن برگ این گیاه، دودی فراوری می گردد که دافع حشرات موذی است. همچنین بر اساس پژوهش هایی که انجام گرفته نیلوفرآبی گیاهی است که در دفع حشرات بالغ پشه ها و کشتن لاروها موثراست. از انجا که این گیاه در آب رشد می نماید گزینه مناسبی برای دفع حشرات از جمله پشه ها در حوض ها و آب ها محسوب می گردد.
کاشت و نگهداری گیاه پونه، ریحان و نعنا فلفلی هم از دیگر توصیه های این حشره شناس برای دفع طبیعی پشه ها در محیط بود. وی یادآور شد: گیاه دارویی رزماری با رایحه ای تند، علاوه بر دفع پشه و دور کردن حشرات در آشپزی برای خوش طعم کردن غذا استفاده می گردد. رایحه چوبی آن دقیقا همان چیزی ست که پشه ها را از خودشان دور می نماید.
وی اعلام کرد: با کاشتن آن در یک گلدان در منزل یا دود کردن برگ های آن می توانید از شر پشه ها در امان باشید. علاوه بر استفاده از خود گیاه می توانید با جوشاندن آن در آب و دریافت عصاره آن، با استفاده از افشانه از آن برای دور کردن حشرات بهره ببرید.
درخش احمدی متذکر شد: سیر هم یک گیاه مهم در رژیم غذایی و دارویی تاریخ بشر است. امروزه سیر به عنوان یک عامل ضدعفونی نماینده شناخته شده است. آزمایشاتی که روی این گیاه صورت گرفته است نشان داده که وقتی لاروهای پشه های آنوفل در معرض این ماده قرار میگیرند، مرگ و میر آن ها به طور چشمگیری بالا می رود.
به بیان این حشره شناس، گیاه اکالیپتوس هم با رایحه ای دلپذیر و تند است که عصاره خارج شده از برگ های اکالیپتوس نشان داده است که این گیاه قدرت بالایی در کشتن لاروها و حشرات بالغ پشه ها دارد. همچنین اسانس موجود در روغن این گیاه، خاصیت ضد میکروبی، قارچ کشی و علف کشی قابل توجهی را از خود نشان داده است. این روغن کاربرد گسترده ای در صنعت داروسازی و عطر دارد.
وی اعلام کرد: از این گیاهان به عنوان یک سد طبیعی در مقابل حشرات استفاده می گردد که مزیت هایی مانند در دسترس بودن، کم هزینه بودن و ایمن از نظر زیستی، نسبت به سموم شیمیایی دارا هستند. پس با نگاهی دقیق به پیرامون خود می توان از گیاهان به عنوان بهترین و ایمن ترین گزینه در کنار خود و خانواده استفاده کرد و ایام را بدون نیش پشه ها گذراند.
جدال با پشه با پوشش زره ای گیاهی
این حشره شناس و متخصص کنترل آفات با بیان اینکه می توان از گیاهان به عنوان یک سد طبیعی در مقابل حشرات استفاده کرد، گفت: گیاهان دارای مزیت هایی مانند در دسترس بودن، کم هزینه بودن و ایمن از نظر زیستی نسبت به سموم شیمیایی هستند.
درخش احمدی با یادآوری اینکه با توجه به عوارض و خطرات استفاده از سموم شیمیایی برای انسان و محیط، بهتر است از آفتکش ها کمتر استفاده گردد، گفت: به همین دلیل جستجو برای یافتن دفع نماینده های موثر و طبیعی پشه ها بسیار مهم و حیاتی به نظر می رسد که با چشم پوشی از سموم شیمیایی می توان از قدرت طبیعت استفاده نموده و فضای خانه و حیاط خود را با گیاهانی که پشه ها را دفع می نمایند پر کرد.
با چشم پوشی از سموم شیمیایی می توان از قدرت طبیعت استفاده نموده و فضای خانه و حیاط خود را با گیاهانی که پشه ها را دفع می نمایند پر کرد.وی ادامه داد: از انواع گیاهان از جمله گیاهان گلدار و علفی می توان به عنوان یک ماده موثره روی پشه ها استفاده کرد. استفاده از رایحه های قوی گیاهان می تواند بوی بدن افراد یعنی
همان چیزی که پشه ها را جذب می نماید را پنهان کرد و مانع از نزدیک شدن بیش از حد آنها شد.
خاصیت فتوشیمیایی گیاهان عمل دورنماینده موذیان
این متخصص دفع آفات با یادآوری اینکه گیاهان ترکیبات فیتوشیمیایی دارند که باعث دور شدن و حتی کشته شدن حشرات می گردد، اضافه نمود: از این رو پیش بینی می گردد گیاهان دورنماینده حشرات، در آینده جایگزین برنامه های کنترل شیمیایی شوند.
درخش احمدی ادامه داد: برای بدست آوردن حداکثر اثر این دفع نماینده های طبیعی پشه، می توان به روش های مختلفی از جمله دود کردن برگ های گیاهان، آویزان کردن آنها در ورودی خانه ها و استخراج اسانس یا روغن آنها با استفاده از آسیاب کردن برگ و گل آنها استفاده کرد. از روغن و اسانس خارج شده از این گیاهان می توان به طور مستقیم بر روی پوست یا به صورت افشانه برای در امان بودن از پشه ها و گزش آنها استفاده کرد.
منبع: ایرنامجله زیتوا: مجله زیتوا | مجله خبری ایران و جهان پیرامون
banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما