این عادات غذایی استخوان ها را ضعیف می نماید
به گزارش یزد بلاگ، همراه با افزایش سن و گذر سال ها، ظاهر همه انسان ها آغاز به تغییر می نماید. اما جدای از همه این تغییرات، استخوان های بدن هم دائما درحال تجزیه و بازسازی هستند و حجم توده استخوانی در 30 سالگی به اوج خودش می رسد، درحالی که سرعت تجزیه استخوان ها بعد از 40 سالگی نسبت به بازسازی آنها بیشتر می گردد.
به گزارش بهداشت نیوز، اگر فرایند تضعیف استخوان ها بیش ازحد سریع باشد، خطر ابتلا به پوکی استخوان هم بیشتر خواهد شد. با این حال، برخی از عادت های غذایی نادرست وجود دارند که این خطر را افزایش می دهند و دور ماندن از آنها می تواند شرایط بهتری را برای استخوان های همه ما به وجود بیاورد.
1. مصرف نوشابه های شیرین و گازدار
بسیاری از نوشابه های شیرین و گازدار، مخصوصا انواع سیاه، حاوی اسید فسفریک هستند و به راحتی سرعت تجزیه استخوان ها را افزایش می دهند. وقتی که سطح فسفر در خون بیش ازحد بالا باشد، بدن باید کلسیم درون بافت های بدن مثل استخوان ها و دندان ها را تجزیه کند تا بتواند سطح فسفر را کاهش دهد. بنابراین اگر به سلامت استخوان های تان اهمیت می دهید، باید اندازه مصرف نوشابه های شیرین و گازدار را شدیدا محدود کنید و بیشتر از آب ساده بهره ببرید.
2. مصرف بی رویه سدیم
این که مواد غذایی بسیار تولید شده و سرشار از نمک به سلامت ما آسیب برسانند، اصلا موضوع عجیبی نیست. رژیم های غذایی سرشار از نمک و سدیم باعث افزایش فشار خون می شوند و همین اتفاق هم می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. درحالی که دریافت سدیم برای تنظیم مایعات در سراسر بدن و انتقال سیگنال های الکتریکی در بدن لازم است، اما زیاده روی در دریافت سدیم پیامدهای زیان بار مختلفی برای استخوان ها دارد. مصرف بیش ازحد نمک باعث می گردد که بدن کلسیم را از استخوان ها بیرون بکشد تا بتواند تعادل لازم را برقرار سازد.
3. عدم دریافت پروتئین کافی
بسیاری از افراد تصور می نمایند که کلسیم و ویتامین D برای سلامت استخوان ها کافی هستند، اما واقعیت این است که دریافت روزانه مقادیر مناسبی از پروتئین هم برای پیشگیری از پوکی استخوان ضرورت دارد. پروتئین در جذب کلسیم به بدن یاری می نماید، تجزیه استخوان ها را کاهش می دهد و حجم توده عضلانی و استحکام عضلات را بیشتر می نماید تا از این طریق بتواند نقش مثبتی در افزایش چگالی استخوان ها داشته باشد. افزودن یکی از منابع غذایی سالم و سرشار از پروتئین مانند گوشت های قرمز بدون چربی، ماهی، تخم مرغ و لبنیات به هر وعده غذایی، ساده ترین راه برای محافظت از سلامت استخوان هاست.
4. جدی نگرفتن سبزیجات و میوه ها
همه افراد سالم باید روزانه 2 تا 2.5 لیوان میوه و 2 تا 4 لیوان سبزیجات مصرف نمایند. درحالی که مصرف منظم این میزان از میوه ها و سبزیجات به دریافت ویتامین های ضروری، املاح و آنتی اکسیدان های مورد احتیاج بدن یاری می نماید، اما نقش مثبتی هم در پیشگیری از تضعیف استخوان ها دارد.
بدن برای مقابله با اسیدی شدن بافت بدن از کلسیم نهفته در استخوان ها استفاده می نماید درحالی که میوه ها و سبزیجات دارای اثرگذاری قلیایی هستند و به خنثی سازی محیط های اسیدی درون بدن یاری می نمایند. بنابراین با یاری میوه ها و سبزیجات، بدن دیگر مجبور نیست از کلسیم نهفته در استخوان ها برای برقراری تعادل میان محیط های اسیدی و قلیایی استفاده کند.
منبع: فرارو