آنالیز مشخصات سمند ef7، امکانات و قیمت

به گزارش یزد بلاگ، سمند ef7 در واقع همان خودروی سمند مدل LX است که از مدتی قبل شاهد تجهیز آن به موتور EF7 هستیم. در مجموع می توان سمند ef7 را یکی از متداول ترین محصولات شرکت ایران خودرو به شمار آورد.

آنالیز مشخصات سمند ef7، امکانات و قیمت

خبرنگاران | سرویس خودرو - سمند ef7 را می توان پس از خودروی سورن ELX به عنوان شاخص ترین، کارامدترین و به روزترین عضو خانواده سمند نام برد. به طور کل این خودرو یکی از آخرین ایستگاه های سیر تکاملی خودروی سمند به شمار می رود.

تاریخچه

در سال 1381 نخستین مدل از خودروی سمند که عنوان خودروی ملی را یدک می کشید وارد بازار خودروی ایران شد. هدف اصلی از فراوری این خودرو دریافت جای محصول قدیمی و کهنه کاری به نام پیکان بود. حدود دو سال بعد مدل بهینه تری از این خودرو با پسوند LX به بازار آمد که از وجود موتور مدل XU7JP/L3 در بطن خود بهره می برد. چندی بعد مدل ساده تری از خودروی LX به عنوان تاکسی وارد خیابان های ایران شد. این مدل از سمند که با پسوند SE شناخته می شد هم از همان موتور مدل XU7JP/L3 استفاده می کرد. با این حال قابلیت ها و امکانات آن نسبت به سمند LX کمتر بود.

سمند SE هنگامی که از قالب تاکسی بیرون آمد نتوانست موفقیت چندانی کسب کند و در نهایت فراوری آن متوقف شد. در عوض مدل جدید سمند LX به موتور بهینه تری تحت عنوان EF7 مجهز گشت و به سمند ef7 مشهور شد. در سال 1389 سیستم الکترونیکی جدیدی با نام سیستم عیب یاب هوشمند که با نام سیستم مالتی پلکس نیز شناخته می گردد برای سمند LX فراوری شد. البته پیش از آن نیز سیستم الکترونیکی دیگری تحت عنوان سیستم هشدار دهنده گویا در این خودرو وجود داشت. به این ترتیب دست مشتریان برای انتخاب سیستم الکترونیکی خودروی سمند LX جدید بازتر از قبل شد.

در حال حاضر خودروی سمند ef7 در قالب دو مدل گازسوز (دوگانه سوز) و بنزین سوز فراوری می گردد که در بعضی جزییات با یکدیگر تفاوت دارند. حال بهتر است به توضیح مشخصات فنی این خودرو بپردازیم.

مشخصات فنی سمند ef7

خودروی سمند ef7 همان گونه که به آن اشاره شد به یک موتور مدل EF7 مجهز شده است. این موتور 4 سیلندر و 16 سوپاپ یک پیشرانه تنفس طبیعی به شمار می رود که از سیستم انژکتوری پاشش الکترونیکی چند نقطه ای بهره می برد. گفتنی است که نسخه قدیمی سمند LX از وجود 8 سوپاپ برخوردار است. همچنین نسبت تراکم 9.3 موتور آن نیز در برابر نسبت تراکم 11 خودروی سمند ای اف 7 قرار می گیرد. با این حال گنجایش موتور نسخه های قدیمی سمند LX اندکی بیشتر از نسخه جدید آن یا سمند ای اف 7 است. به گونه ای که گنجایش 1761 سی سی موتور XU7JP/L3 آن در برابر گنجایش سی سی موتور EF7 نسخه جدید قرار می گیرد.

به هر حال موتور EF7 به کار رفته در خودروی سمند قادر است حدبیشتر توان خروجی معادل 113 اسب بخار با احتساب 6000 دور در دقیقه را فراوری نموده و حدبیشتر گشتاوری برابر با 155 نیوتن متر با احتساب 3500 تا 4000 دور در دقیقه ایجاد نماید. البته ارقام اشاره شده به موتور بنزینی این خودرو اختصاص دارد. در حالت استفاده از سوخت گاز حدبیشتر توان و گستاور خروجی موتور این خودرو به ترتیب برابر با 100 اسب بخار و 136 نیوتن متر خواهد بود. گفتنی است که موتور XU7JP/L3 به کار رفته در مدل های قدیمی سمند LX حدبیشتر توانی معادل 100 اسب بخار با احتساب 6000 دور در دقیقه ایجاد می نماید و حدبیشتر گشتاوری برابر با 153 نیوتن متر را با احتساب 3000 دور در دقیقه به نمایش می گذارد.

به یاری برخورداری از مشخصات فنی یاد شده خودروی سمند ef7 قادر است در مدت زمانی حدود 12 ثانیه از حالت سکون و سرعت صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست یابد. حدبیشتر سرعت قابل دست یابی توسط این خودرو نیز معادل 190 کیلومتر در ساعت (در مدل بنزین سوز) و 180 کیلومتر در ساعت (در مدل گازسوز) آن است. نسخه های قدیمی سمند LX نیز شتاب صفر تا صد 13.1 ثانیه را از خود به نمایش می گذارند و حدبیشتر سرعت قابل دست یابی آنها هم حدود 185 کیلومتر در ساعت است.

نوع جعبه دنده سمند ای اف 7 نسبت به نسخه های قدیمی سمند LX تفاوت چندانی ندارد و همان جعبه دنده پنج سرعته دستی در این خودرو به کار رفته است. با این حال متوسط میزان مصرف سوخت در این خودرو بهینه تر از نسخه های قدیمی سمند LX است. به گونه ای که متوسط میزان مصرف سوخت این خودرو در حالت چرخه ترکیبی معادل 7.5 لیتر به ازای پیمودن هر 100 کیلومتر مسافت بوده و در حالت مصرف گاز این رقم به 7.8 متر مکعب گاز می رسد. در حالی که رقم مذکور در نسخه قدیمی سمند LX حدود 8.3 لیتر به ازای پیمودن هر 100 کیلومتر مسافت خواهد بود.

به طور کل مشخصات فنی سمند ای اف 7 به عنوان یک خودروی سواری معمولی و نه چندان گران قیمت قابل قبول به نظر می رسد. سایر مشخصات فنی خودروی سمند ای اف 7 را هم می توانید در ستون های جدول زیر مشاهده کنید.

مشخصات فنی خودروی سمند ef7
طول خودرو4502 میلی متر
عرض خودرو1720 میلی متر
ارتفاع خودرو1460 میلی متر
فاصله موجود میان دو محور جلو و عقب خودرو2671 میلی متر
وزن خودرو بدون سرنشین و تجهیزات اضافه1344 کیلوگرم
گنجایش فضای صندوق عقب خودرو350 لیتر
نوع موتور خودروEF7
گنجایش موتور خودرو1645 سی سی
حدبیشتر توان خروجی موتور خودرو با مصرف بنزین113 اسب بخار با احتساب 6000 دور در دقیقه
حدبیشتر توان خروجی موتور خودرو با مصرف گاز100 اسب بخار با احتساب 6000 دور در دقیقه
حدبیشتر گشتاور خروجی موتور خودرو با مصرف بنزین155 نیوتن متر با احتساب 3500 تا 4500 دور در دقیقه
حدبیشتر گشتاور خروجی موتور خودرو با مصرف گاز136 نیوتن متر با احتساب 3500 تا 4500 دور در دقیقه
نسبت تراکم11
تعداد سیلندر4 سیلندر
تعداد سوپاپ16 سوپاپ
نوع سیستم انژکتوری خودروپاشش الکترونیکی چند نقطه ای
استاندارد آلایندگی خودرو یورو 4
حدبیشتر سرعت قابل دست یابی با بنزین190 کیلومتر در ساعت
حدبیشتر سرعت قابل دست یابی با گاز180 کیلومتر در ساعت
شتاب صفر تا صد خودرو12 ثانیه
نوع جعبه دنده خودرودستی پنج سرعته
میزان مصرف سوخت در حالت برون شهری 5.8 لیتر به ازای پیمودن هر صد کیلومتر مسافت
میزان مصرف سوخت در حالت چرخه ترکیبی7.5 لیتر بنزین و 7.8 متر مکعب گاز به ازای پیمودن هر صد کیلومتر مسافت
گنجایش مخزن سوخت66 لیتر بنزین - 75 لیتر گاز

امکانات و قابلیت های خودروی سمند ef7

مدل های بنزین سوز و گاز سوز خودروی سمند ef7 از نظر امکانات و قابلیت های به کار رفته تفاوت چندان چشمگیری با یکدیگر ندارند و کم و بیش از آپشن های مشابهی بهره می برند. این خودرو مانند بسیاری از محصولات ایرانی مشابه در بخش ثبات و پایداری تنها به سیستم ضد قفل ABS و سیستم مکمل EBD مجهز است. دیگر وجه اشتراک این محصول با سایر خودروهای ارزان قیمت داخلی در کاسه ای بودن شکل طراحی ترمز عقب آن خلاصه می گردد. این در حالی است که سیستم ترمز جلوی این خودرو به شکل دیسکی طراحی شده است.

این خودرو همچنین به دو عدد کیسه هوای ایمنی برای حفاظت از راننده و سرنشین جایگاه جلوی آن مجهز است. از مهم ترین امکانات رفاهی این محصول هم می توان به سیستم صوتی آن اشاره نمود. این سیستم صوتی علاوه بر برخورداری از آنتن اکتیو به بلندگوی جلو و عقب مجهز بوده و از قابلیت پخش فایل های صوتی ام پی تری بهره می برد. سایر امکانات و قابلیت های موجود در نسخه بهینه شده از خودروی سمند را هم می توانید در ادامه این متن به صورت فهرست وار مشاهده کنید.

  • مجهز به فرمان هیدرولیک
  • وجود ستون فرمان تلسکوپی به شکل جمع شونده
  • برخورداری از سیستم تهویه تنظیم دستی که به کانال تهویه برای سرنشینان ردیف عقب مجهز است
  • وجود چراغ مه شکن در بخش جلو و عقب خودرو
  • بهره مندی از چراغ نقشه خوان و چراغ خطر سوم
  • برخورداری از قابلیت تنظیم آینه های جانبی به شکل برقی
  • وجود آینه چراغ دار روی آفتابگیر سمت شاگرد
  • مجهز به شیشه بالابر برقی برای درهای جلو و عقب خودرو
  • وجود تریم بژ و قطعات دکوری طرح چوب در کابین خودرو
  • برخورداری از سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر
  • بهره مندی از سیستم هشدار دهنده هوشمند مرکزی که به ورود غیر مجاز مربوط می گردد
  • مجهز به سیستم هشدار دهنده موانع عقب
  • برخورداری از قفل مرکزی که به ریموت کنترل مجهز است
  • بهره مندی از کمربندهای ایمنی با قابلیت تنظیم ارتفاع
  • وجود سیستم مالتی پلکس و سیستم گویا در خودرو
  • برخورداری از رینگ فولادی 15 اینچ
  • امکان تنظیم برقی پشتی جایگاه های جلو
  • وجود قابلیت تنظیم ارتفاع جایگاه راننده به شکل اهرمی
  • بهره مندی از قابلیت دسترسی به صندوق عقب خودرو از داخل اتاق آن
  • برخورداری پشت سری جایگاه جلو از قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه
  • طراحی پشت سری جایگاه عقب خودرو به شکل یکپارچه با جایگاه
  • وجود قابلیت گشاینده در صندوق عقب خودرو از داخل اتاق آن و روی سوییچ خودرو

در مجموع قابلیت ها و امکانات به کار رفته در این خودرو تفاوت چندانی با سایر محصولات ساخت داخل ندارد. چرا که این آپشن ها را می توان در سایر خودروهای هم رده یا هم قیمت با سمند LX جدید نیز کم و بیش مشاهده کرد.

مشخصات ظاهری خودروی سمند ef7

نمای جلو

سمند ef7 از نظر مشخصات ظاهری تفاوت چندانی با نسخه های قدیمی تر از خود نظیر مدل ابتدایی سمند LX یا سمند SE ندارد. در نمای جلوی این خودرو شاهد وجود چراغ های تقریبا مستطیل شکلی هستیم. فضای خالی مابین این چراغ ها را بخش جلو پنجره این خودرو پر نموده که از دو بخش مجزا و نه چندان عظیم پنجره شکل و شبکه مانند تشکیل شده است. اندکی پایین تر از آن هم سپر این خودرو مشاهده می گردد که از طراحی متوسطی برخوردار است. وجود دو خط حجم دهنده در دو طرف کاپوت این خودرو، سطح آن را تا حدی از حالت تخت و یکنواخت خارج نموده است. هر چند که این خطوط می توانستند از نظر تعداد بیشتر و از نظر کیفیت هم تاثیرگذارتر از حالت فعلی باشند. به طور کل می توان گفت که نمای جلوی این خودرو از طراحی متوسطی برخوردار است. موضوعی که در بیشتر خودروهای ساخت داخل مشاهده می گردد.

نمای کنار

شاید در نمای کنار سمند ef7 خط حجم دهنده ای که گلگیر جلو را به گلگیر عقب پیوند داده است بیش از همه جلب توجه کند. این خط حجم دهنده در نمونه های قدیمی تر خودروی سمند نیز مشاهده می گردد و نمی توان آن را نکته چندان تازه ای به شمار آورد. سوای این موضوع ظرافت و تاثیرگذاری آن هم در حدی نیست که بتوان این خط را نکته ای کاملا شاخص در نمای ظاهری خودروی سمند لقب داد. با این حال وجود این خط نسبتا قطور موجب شده است تا نمای کناری خودروی سمند بیش از حد کم جزییات جلوه نکند.

نمای عقب

در نمای عقب، تفاوت های ظاهری موجود میان سمند ef7 و نسخه های قدیمی تر خودروی سمند بیشتر از دو نمای دیگر این محصول به چشم می آید. چراغ های عقب این خودرو نسبت به نسخه های دیگری نظیر SE تا حدی باریک تر و کم ارتفاع تر طراحی شده اند. همچنین اکنون بخش بیشتری از آنها فضای مربوط به صندوق عقب را به اشغال خود در آورده است. البته از نظر نوع طراحی سپر عقب یا سایر جزییات بخش پشتی این خودرو، تفاوت فاحشی میان آنها با سایر نسخه های خودروی سمند مشاهده نمی گردد. به طور کل نمی توان تفاوت های ظاهری سمند LX جدید با نسخه های قدیمی تر این محصول را قابل توجه یا کافی دانست.

نمای دخلی

نمای داخلی سمند ef7 نیز مانند نمای بیرونی آن تفاوت فاحشی با نسخه های قدیمی تر خودروی سمند ندارد. شاید بتوان اندک تفاوت موجود در این زمینه را در شکل متفاوت فرمان این خودرو نسبت به نسخه های پیشین سمند خلاصه کرد. سایر جزییات فضای داخل کابین نظیر نوع طراحی داشبورد یا جایگاه ها نیز تفاوت خاصی با نسخه های قدیمی تر سمند ندارد. همچنین ایراد مهم بیشتر خودروهای ساخت داخل (و حتی بسیاری از خودروهای رده پایین چینی) یعنی کیفیت نازل مواد تشکیل دهنده اجزای داخل کابین، در این خودرو نیز مشاهده می گردد.

در این میان استفاده از طرح چوب برای طراحی بخش میانی داشبورد، حالت جالب و چشم نوازی به فضای داخلی این خودرو بخشیده است. در مجوع نوع طراحی فضای داخلی سمند ef7 کم و بیش هم راستا با شکل ظاهری نمای بیرونی این خودرو قرار می گیرد و از کیفیت متوسطی برخوردار است.

قیمت خودروی سمند ef7

در حال حاضر و هنگام نوشته شدن این مطلب نسخه صفر کیلومتر مدل بنزین سوز خودروی سمند ef7 در بازار آزاد با متوسط قیمتی در حدود 56 میلیون تومان به فروش می رسد. مدل دوگانه سوز این خودرو نیز رقمی مابین دو تا دو و نیم میلیون تومان گران تر از مدل بنزین سوز بوده و با متوسط قیمتی در حدود 58.5 میلیون تومان معامله می گردد.

البته تیپ مجهزتر موجود از مدل دوگانه سوز این خودرو حدود چهار میلیون تومان با مدل بنزین سوز آن اختلاف قیمت دارد و در حال حاضر با قیمتی معادل 60 میلیون تومان در بازار آزاد به فروش می رسد. تمام موارد اشاره شده در شرایطی است که قیمت این خودرو در اواسط اردیبهشت ماه سال جاری حدود نصف ارقام یاد شده بود و فراتر از 35 میلیون تومان نمی رفت.

به هر حال سمند ef7 با وجود این جهش قیمت همچنان به عنوان یکی از قابل اتکاترین خودروهای سواری نسبتا ارزان قیمت حاضر در بازار شناخته می گردد. بنابراین اگر بودجه قابل توجهی برای خرید یک خودروی جدید در اختیار ندارید بهتر است به سراغ همین خودرو بروید.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

نماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

منبع: setare.com
انتشار: 15 مرداد 1400 بروزرسانی: 15 مرداد 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 3326

به "آنالیز مشخصات سمند ef7، امکانات و قیمت" امتیاز دهید

3 کاربر به "آنالیز مشخصات سمند ef7، امکانات و قیمت" امتیاز داده اند | 3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز مشخصات سمند ef7، امکانات و قیمت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید