فهرست ارزان ترین خودروهای چینی بازار ایران
به گزارش یزد بلاگ، ارزان ترین خودروهای چینی بازار ایران کدامند؟ با توجه به گرانی و البته محدودیت ورود برندهای مختلف خودرو به ایران چه به دلیل تحریم و چه رعایت کردن قوانین داخلی، یکی از کشورهایی که تولیداتش در بازار ایران باب و پرمصرف شد، خودروهای محصول کشور چین است. در این سال های اخیر که به خاطر تورم و البته اضافه شدن درصد ورود کالای خارجی و پایین آمدن ارزش پول ملی، قیمت ماشین های خارجی به طرز سرسام آوری بالا رفت، ورود این دست از تولیدات از چین اجتناب ناپذیر بوده است. رابطه خوب چین و ایران سبب شده نه تنها واردات خودرو و لوازم یدکی، بلکه افتتاح خط تولید و مونتاژ آنها هم در داخل کشور انجام گیرد و امروزه چند خودروساز داخلی انواع مختلف از این ماشین های چینی را ساخته یا مونتاژ می کنند.
محصولات چینی همیشه در هر بازاری از ایران محل مناقشه و بحث بوده است. گروهی معتقدند این اجناس فقط و فقط به کیفیت و اعتماد مشتریان ضربه زده و ضررشان بیشتر از سودشان است. گروه دیگری نیز اعتقاد دارند حتی با وجود کیفیت کم در بعضی مدل ها، این نکته که خودروساز داخلی با دیدن فروش خودروهای خارجی، رقیبی جدی را برای خود در بازار می بیند در حالت کلی مفید است و باعث رشد محصولاتش خواهد شد. ضمن اینکه عده ای هم بر این باورند این کم کیفیت بودن خودروهای چینی مربوط به همه مدل ها نیست و اگر پول و البته سفارش خوبی از سمت خریدار و وارد کننده صورت گیرد، خودروی چینی هم محصولات درجه یک و با کیفیت بالاتری مهیا می کند.
در هر صورت، امروزه برندهای چینی در بازار خودروی ایران کم نیستند، اما در این مطلب و در فهرست زیر سعی می کنیم از ارزان ترین خودروهای چینی در ایران نام ببریم که حالا یا به طور مستقیم وارد یا از طریق کنندگی تولیدشان در ایران ساخته و به بازار ارایه می شوند. ارزان بودن یکی از معیارهای مهم در خودروهای چینی است که بسیاری از افراد را ترغیب به خرید محصولات این کشور می کند. در ادامه نگاه به چند ماشین چینی ارزان موجود در بازار ایران خواهیم داشت.
بیشتر بخوانید: بهترین ماشین های چینی بازار ایران
1 - برلیانس سری H (مدل 98 و 99)
قیمت: از 230 میلیون تومان
چند گزینه از ارزان ترین خودروهای چینی بازار ایران را شرکت برلیانس تولید می کند. برلیانس سال 1992 تاسیس شد و ابتدا هدف آن تولید ماشین سواری نبود؛ اما حدود 10 سال بعد به این گروه پیوست.
شرکت برلیانس کار خود را در ایران با همکاری با سایپا شروع و اولین تولیدات خود را وارد کرد و بعد از وارد کردن هر کدام از مدل ها، سایپا توانست خط تولید آن را در ایران افتتاح کند. امروز این برند، چهار سری مدل H در بازار ایران دارد؛ سری 220، 230، 320 و 330. دو مدل از این چهار سری به صورت سدان و دو مدل دیگر به صورت هاچ بک است.
سری 220 که هاچ بک است از همه ارزان تر (حدود 230 میلیون تومان) است و تقریبا ارزان ترین ماشین چینی بازار ایران محسوب می شود. سری 320 و 330 اتوماتیک هستند که از باقی مدل ها گران ترند و حدود 100 میلیون تومان با 220 اختلاف قیمت دارند. هر چند که حق انتخاب در این برند کم نیست، اما تمامی مدل ها از نگاه کارشناسان کیفیت کمی دارند و حتی این دید منفی به ظاهر و طراحی این خودرو هم می رسد.
در هر صورت اگر در پی یک ماشین چینی ارزان هستید، قاعدتا خودروهای برلیانس باید گزینه اول شما برای بررسی باشند. شما می توانید برای اطلاع از قیمت خرید و فروش خودروهای برلیانس به سایت خبرنگاران مراجعه کنید.
- آگهی های خرید و فروش برلیانس H220
- آگهی های خرید و فروش برلیانس H230
- آگهی های خرید و فروش برلیانس H320
- آگهی های خرید و فروش برلیانس H330
2 - ام وی ام 315 اسپرت و پلاس (مدل 98 و 99)
قیمت ام وی ام 315 اسپرت: بین 240 تا 270 میلیون تومان/قیمت ام وی ام 315 پلاس: بین 360 تا 380 میلیون تومان
یکی دیگر از ارزان ترین خودروهای چینی بازار ایران، محصول شرکت مدیران خودرو است. شرکت مدیران خودرو در سال 81 در ایران تاسیس شده و زیر نظر کرمان موتور کار می کند. یکی از اهداف اولیه این شرکت ورود و مونتاژ خودروهای خارجی بود که قسمتی از این کار با تولید و مونتاژ خودروهای برند چری چین تحت نام MVM اجرا شده است.
ام وی ام محصولات آنچنان با کیفیتی ندارد، اما مدل اسپرت و پلاس 315 این کمپانی در بازار ایران فروش خوبی دارند. این مدل بازطراحی شده از نسل قبل، حالا ظاهر خوب و به روزی پیدا کرده و سری پلاس آن امکانات رفاهی مناسبی دارد.
شرکت ام وی ام محصولات سری X را هم در بازار ایران دارد که مدل X22 آن از باقی ارزان تر است که می توانید در بازه قیمتی بین 340 تا 360 میلیون در ساخت دنده ای و با حدود 100 میلیون تومان گران تر در نوع اتومات آن را بیابید.
در هر صورت، ام وی ام 315 اسپرت ماشین چینی ارزان دیگری است که می توانید به صورت صفر در بازار ایران خریداری کنید. برای اطلاع از آخرین قیمت خرید و فروش ام وی ام 315هاچ بک به سایت خبرنگاران مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: ماشین های ارزان قیمت بازار ایران چه خودروهایی هستند؟
3 - جیلی GC6 اکسلنت (مدل 98)
قیمت: بین 330 تا 340 میلیون تومان
یکی از قدرتمندترین کمپانی های تولید خودروی چین جیلی است. این شرکت که کار خود را با تولید یخچال و موتورسیکلت شروع کرد و از سال 2002 کار تولید ماشین سواری را هم به خطوط خود اضافه نمود.
گروه جیلی هلدینگ تا به امروز حق مالکیت چند کمپانی را خریداری کرده و قسمت هایی از سهام چند برند معروف دیگر مثل 10 درصد از سهام کمپانی دایملر-بنز را هم در اختیار دارد. خودروهای جیلی چندین سال پیش از طریق گروه جیلیران به ایران وارد شد اما رضایت پایین مشتریان از خدمات آن باعث توقف این فرایند شد و امروز تنها مدل GC6 آن از طریق گروه خودروسازان بم ساخته می شود. این خودرو هم یکی دیگر از ارزان ترین خودروهای چینی بازار ایران است.
جیلی جی سی 6 یک ماشین چینی ارزان است که بعد از چند سال مونتاژ سازی مشترک، در سال 96 بازطراحی شد و نام اکسلنت روی آن قرار گرفت. این طراحی تازه ظاهر شیک، امکانات جانبی مناسب و آپدیت شده ای را به آن بخشید و مهم ترین آپگرید فنی آن نیز اضافه شدن گیربکس ژاپنی به آن است. از نکات منفی آن هم می توان به در دسترس نبودن لوازم یدکی و خدمات پس از فروش و شتاب اولیه پایین آن اشاره کرد.
4 - جک J4 (مدل 98 و 99)
قیمت: بین 330 تا 360 میلیون تومان
شرکت جی.ای.سی که به جک (JAC) معروف شده است، یکی دیگر از کمپانی های چینی است که با کرمان موتور کار می کند. جک J4 این شرکت را می توان ارزان ترین سدان این برند برگزید و حتی گفت که این خودرو، همچنان یکی از ارزان ترین ماشین های چینی بازار ایران است.
جک جی 4 را به نام Heyve A30 هم می شناسند. طراحی این محصول ایتالیایی است و از ظاهر شیک و مدرنی بهره می برد. موتور 1500 سی سی، سقف سرعت 180 کیلومتر و شتاب صفر تا صد حدود 13 ثانیه ای از مشخصات فنی آن است. هر چند که کیفیت ساخت و استهلاک مطلوبی دارد، اما عرضه محدود و کم بودن لوازم اصلی یدکی از نکات منفی خرید آن است.
در هر صورت باید گفت که محصولات جک در ایران با استقبال خوبی روبرو شده اند و بسیاری معتقدند که محصولات این کمپانی کیفیت بالاتری نسبت به سایر خودروهای چینی بازار دارد. جک J4 هم هم اکنون یکی از ارزان ترین خودروهای چینی بازار محسوب می شود که برای افرادی که در پی خودرویی ارزان و غیر ایرانی هستند، شاید گزینه خوبی باشد.
شما می توانید با مراجعه به سایت خبرنگاران از آخرین قیمت خرید و فروش جک J4 مطلع شوید.
بیشتر بخوانید: بهترین ماشین های ایرانی که می توانید خریداری کنید!
5 - دانگ فنگ H30 کراس (مدل 99)
قیمت: 340 تا 360 میلیون تومان
حیطه کاری شرکت دانگ فنگ تنها به ماشین سواری محدود نمی شود و در تولید اتوبوس و کامیون و قطعات آنها نیز دستی بر آتش دارد. این کمپانی بعد از شروع تحریم ها علیه ایران با شرکت سایپا دیزل برای تولید کامیون قرارداد امضا کرد. بعد از این همکاری، ایران خودرو هم با این برند شروع به کار کرد و مدل H30 هاچ بک دانگ فنگ در سال 1395 به ایرانیان معرفی و تولید شد.
دانگ فنگ H30 کراس هم یکی دیگر از ارزان ترین خودروهای چینی بازار ایران است که توانست در زمان ورودش نظرات خریداران راه به خود جلب کند. دلیل آن هم این بود که سطح کیفیت و امکانات دیگر این محصول از تولیدات داخلی ایران خودرو بالاتر بود. ایران خودرو این محصول را با دو حالت رینگ فولادی و رینگ آلومینیومی به بازار عرضه می کند.
اگر در پی خرید یک ماشین چینی ارزان قیمت هستید، اچ 30 کراس هم می تواند گزینه خوبی برایتان باشد. شما می توانید با مراجعه به سایت خبرنگاران، تازهترین آگهی های خرید و فروش دانگ فنگ H30 را مشاهده کنید.
6 - لیفان X60 (مدل 97)
قیمت: بین 400 تا 410 میلیون تومان
بعد از ساخت دوچرخه و موتورسیکلت، در سال 2005 اولین ماشین های شرکت لیفان به بازار وارد شدند. کرمان موتور از سوی ایران با این شرکت قرارداد همکاری امضا کرد و تا به امروز چندین مدل از تولیدات این شرکت را وارد کرده است.
لیفان X60 که به نوعی اولین کراس اوور این برند است در سال 1392 به ایران وارد شد و متاسفانه جزو محصولات با کیفیت قرار نمی گیرد. شاید بتوان گفت دلیل آنکه این خودرو در دسته ارزان ترین ماشین های چینی بازار ایران قرار می گیرد، همین کیفیت پایین آن است.
در سال 96 این خودرو بازطراحی شد و بهبودهایی هم در قسمت فنی و هم رفاهی در آن حاصل شد، اما کارشناسان و خریداران معتقدند حتی با وجود این آپدیت ها کیفیت ساخت و قطعات و رانندگی با آن در حد مطلوبی نیست.
شما می توانید با مراجعه به سایت خبرنگاران، تازهترین آگهی های خرید و فروش لیفان X60 را مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: با 400 میلیون چه ماشینی بخرم؟
7 - چری آریزو 5 دنده ای (مدل 98 و 99)
قیمت: بین 410 تا 430 میلیون تومان
بعد از وارد کردن و ساخت محصولات کمپانی چری به نام ام وی ام از طریق گروه مدیران خودرو، این شرکت در سال 94 تصمیم گرفت چند تولید تازه این برند را تحت نام اصلی اش به بازار ایران عرضه کند.
سدان چری آریزو 5 یکی از آن مدل هاست و طراحی آن بر اساس ام وی ام 315 شکل گرفته است. در ابتدا نسل فول آن به نام اکسلنت در بازار تولید شد و گرانتر هم بود و امکانات رفاهی بیشتری داشت اما مدیران خودرو بعد از توقف تولید نوع اتومات، این آپشن ها را روی سری لاکچری دنده ای آن هم گذاشت؛ امکاناتی مثل سنسور چکینگ باد لاستیک ها، کیسه هوای جانبی، ترمز و نیروی کمکی در سربالایی ها و سانروف برقی.
کیفیت تا حدودی مناسب آریزو5 آن را به گزینه خوبی مبدل کرده است اما کارآیی غیر نرمال گیربکس در بعضی مواقع و نبود لوازم یدکی به صورت انبوه از نکات ضعف آن است.
شما می توانید برای مشاهده آخرین آگهی های خرید و فروش چری آریزو 5 به سایت خبرنگاران مراجعه کنید.
8 - چانگان CS35 (مدل 99)
قیمت: بین 450 تا 460 میلیون تومان
یکی دیگر از بزرگترین خودروسازان چین که در ایران با شرکت سایپا همکاری می کند، برند چانگان است. تا قبل از شروع خط مونتاژ این محصول در ایران، قیمت و خدمات پس از فروش آن باعث نارضایتی بود، اما از سال 1395 و بعد از راه اندازی این مهم، این دو فاکتور تا حدی زیادی بهبود یافت و این کراس اور توانست نظر مشتریان را به خود جلب کند.
دو نوع دنده ای و اتومات چانگان CS35 در بازار ایران وجود دارد و از مهمترین نکات مثبتش می توان به پر قدرت بودن، مصرف پایین و طراحی جادار فضای داخلی اشاره کرد. اما این محصول از نظر امکانات رفاهی عقب تر از جک قرار می گیرد و همچنین تکنولوژی گیربکس آن نیز به روز نشده است.
بیشتر بخوانید: ارزان ترین خودروهای سانروف دار بازار ایران کدامند؟
از میان ارزان ترین خودروهای چینی بازار ایران کدام مناسب تر است؟
غیر از مواردی که اشاره شد چند شرکت و چندین محصول دیگر چینی مثل هاوال و هایما نیز در بازار ایران فعال هستند که از محدوده این قیمت ها بالاتر می فرایند و دیگر نمی شود به آنها لقب خودروی ارزان داد.
از سوی دیگر محصولات چینی ارزان تری نسبت به این موارد هم پیدا می شوند که بنا به دلایلی واردات، تولید، فعالیت و خدمات پس از فروش خود را متوقف کرده اند. در نهایت اینکه خودروهای گفته شده در بالا، هر کدام نواقص و ایرادات خود را دارد و در عین حال، مزایای خوبی نیز در ازای قیمت ارائه می کنند.
شاید بتوان مهم ترین مشکل خودروهای چینی را کمبود قطعات پس از فروش و بازار نه چندان خوب دست دوم دانست. شاید به همین دلیل بد نباشد در زمان خرید یک ماشین چینی ارزان به این موارد دقت کنید و خودرویی را انتخاب کنید که خدمات پس از فروش خوبی را ارائه می کند.
نظر شما درباره خودروهای بالا چیست؟ آیا به نظر شما این خودروها ارزش خرید دارند یا نه؟ نظرات و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.
منبع: بلاگ دیوار