امکان صادرات خدمات تخصصی افتا به کشورهای همسایه فراهم است
به گزارش یزد بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، بیتا کیامهر در دومین جلسه کارگروه همکاری های ایران و روسیه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به مورد توجه قرارگرفتن استفاده از محصولات و خدمات بومی توسط بسیاری از کشورهای پیشرو در زمینه فناوری اطلاعات گفت: احتمال وجود در پشتی و به عبارتی Back Door ها همیشه از دغدغه های استفاده از محصولات و خدمات غیربومی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات است. زیرا امکان نفوذ مهاجم در داخل برنامه ها و یا تجهیزات سخت افزاری را افزایش می دهد و ایجاد دسترسی به اطلاعات در سطوح مختلف را فراهم می نماید.
وی ادامه داد: این در حالی است که در فرآیند بومی سازی، پیامدهای آسیب شناختی این جریان کاهش می یابد و افت قابل ملاحظه مخاطرات امنیتی نظیر خروج اطلاعات را در بر دارد. با توجه به حساسیت موضوع امنیت اطلاعات، احتیاج به بومی سازی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بیشتر از قبل احساس می گردد و از طرفی اعمال تحریم ها، امور مربوط به ثبت سفارش کالا در کشور را بسیار سخت نموده است، بنابراین استفاده از محصولات و خدمات بومی، راه حل بسیار مناسب و به صرفه در ابعاد متعددی است که می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال، ارزآوری، خودکفایی و ارتقای سطح امنیتی را نیز به همراه داشته باشد.
مدیرکل نما در تشریح مصادیق صادرات خدمات حوزه تخصصی امنیت اطلاعات، دامنه آن را بسیار گسترده توصیف کرد و در مورد توانمندی های ایران در این زمینه، ارایه خدمات آموزشی به شیوه الکترونیکی، امکان سفارشی سازی استانداردهای امنیت برای کشورهای متقاضی استفاده از این خدمات، طراحی، مشاوره و پیاده سازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) را یادآور شد.
رئیس پنل امنیت دومین جلسه کارگروه همکاری های ایران و روسیه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در شرح بیشتر آنچه که میان دو کشور طی این رویداد آنلاین گذشت به پنج سرفصل اصلی اشاره نمود و ادامه داد: رمزنگاری و حفاظت از محرمانگی اطلاعات، شناسایی و تحلیل حملات سایبری، سازماندهی مراکز عملیات امنیت و پایش رخدادهای رایانه ای(SOC)، مراکز اعطای گواهینامه ها و زیرساخت های امن کلید عمومی، مراکز تبادل الکترونیکی داده ها و حفاظت از پروتکل های صنعتی، موضوعاتی هستند که به تفصیل مورد بحث و گفتگو دو طرف نهاده شدند.
کیامهر در مورد پیش نویس برنامه همکاری MOM یا Minutes of Meeting نیز گفت: با توجه به هم افزایی ایجادشده میان دانش ایران و روسیه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، پیشنهاد همکاری های مشترک در مجامع جهانی رسمی مانند اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) نیز مطرح شد و تشکیل کارگروه های تخصصی تر، جهت آنالیز مسائل و ارتقا کیفی پیشنهادات به سطوح بالاتر با رویکرد عملیاتی مورد توجه نهاده شد.
منبع: خبرگزاری مهرمجله زیتوا: مجله زیتوا | مجله خبری ایران و جهان پیرامون
banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما