کلاهبرداری از شهروندان با صفحه اینستاگرامی کلینیک زیبایی

به گزارش یزد بلاگ، تهران (پانا) - پلیس در اعلام مهم ترین حوادث 24 ساعت گذشته از دستگیری فردی اطلاع داد که با دسترسی غیرمجاز به یک صفحه اینستاگرامی کلینیک زیبایی با 70 هزار دنبال کننده، از برند و عنوان شاکی سوءاستفاده نموده بود.

کلاهبرداری از شهروندان با صفحه اینستاگرامی کلینیک زیبایی

به گزارش سایت پلیس، رئیس پلیس فتا تهران عظیم گفت: در هجدهم شهریور ماه 1399 با شکایت یکی از پزشکان کشور در حوزه زیبایی به پلیس مبنی براینکه شخصی ناشناسی به صفحه اینستاگرامی وی که بیش هفتاد هزار دنبال کننده دارد، دسترسی غیر مجاز پیدا نموده است پرونده در دستور کار افسران پلیس فتا تهران عظیم نهاده شد.

سرهنگ داود معظمی گودرزی ادامه داد: باتوجه به اینکه شاکی پرونده پزشک متخصص زیبایی بوده و در صفحه اینستاگرام اقدام به ارائه خدمات و مشاوره پزشکی به مشتریان می پرداخت، مجرم ضمن سوء استفاده از این فرصت، با دسترسی غیرمجاز به این صفحه اینستاگرامی با مشتریان ارتباط گرفته و تحت عنوان مدیر کلینیک زیبایی اقدام به اخذ مبالغی از شهروندان نموده است.

وی توضیح داد: باتوجه به حساسیت موضوع، مهندسان سایبری پلیس فتا با آنالیز مستندات بدست آمده ادعای شاکی و مجموعه اقدامات فنی، مجرم را شناسایی کردند و با به دست آمدن سرنخ های اولیه و انجام استعلامات لازم هویت کامل متهم برای پلیس روشن شد.

گودرزی اضافه کرد: متهم با هماهنگی دادسرای مبارزه با جرایم رایانه ای طی یک عملیات غافلگیرانه پلیسی در مخفیگاه خود دستگیرشد و پس از انتقال به پلیس فتا با روبرو شدن ادله پلیس و شکایت شاکی لب به اعتراف گشود و بیان داشت که با توجه به برند بودن نام کلینیک و اطمینانی که در جامعه به سبب همین موضوع ایجاد شده بود تصمیم به انجام این کار گرفتم و هدفم کسب درآمد از این طریق بود.

رئیس پلیس فتا پایتخت توضیح داد: شهروندان باید توجه داشته باشند، یکی از شیوه های کلاهبرداری در فضای مجازی جعل نام و شناسه صفحات مشهور و یا دسترسی غیر مجاز به پروفایل های شبکه های اجتماعی موسسات شناخته شده با هدف کسب درآمد نامشروع است که ضروری است کاربران و به ویژه اشخاصی که در حوزه پزشکی احتیاج به خدمات دارند تا قبل از اطمینان کامل از جعلی نبودن شناسه افراد و کلینیک های پزشکی در شبکه های اجتماعی با آنها ارتباط برقرار کنند و پس از دریافت خدمات اقدام به واریز مبلغ کنند.

وی خاطر نشان کرد: کاربران به جهت جلوگیری از دسترسی غیر مجاز به حساب کاربری خود حتما احراز هویت دو مرحله را فعال کنند و در صورت مشاهده صفحات جعلی، سریعا موضوع را جهت آنالیز بیشتر به پلیس فتا به وسیله سایت رسمی به نشانی cyberpolice.ir اطلاع رسانی کنند.

هشدار درمورد فریب با اعزام زائر اربعین

رئیس پلیس فتا استان کردستان در مورد انتشار هرگونه اخبار کذب و شایعه با موضوع ثبت نام و اعزام زائرین به کربلا در شبکه های اجتماعی هشدار داد و گفت: با توجه به در پیش بودن اربعین و شور و اشتیاق هم وطنان نسبت به سرور و سالار شهیدان، شاهد انتشار اخباری مبنی بر ثبت نام و اعزام به کربلای معلا در شبکه های اجتماعی هستیم.

سرهنگ مهدی دانش پور ادامه داد: ازآنجایی که به دلیل شرایط کرونایی ایجادشده، در امسال مراسم اربعین برگزار نخواهد شد، لذا شهروندان به هرگونه اخبار، انتشار تصویر یا کلیپ در مورد مشتاقان شرکت در ثبت نام برای کاروان اربعین اعتماد نکنند.

وی اضافه کرد: به موجب ماده 698 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی چنانچه کسانی باانگیزه های مختلف در فضای مجازی، اقدام به انتشار اخبار کذب، شایعه پراکنی و تشویش اذهان عمومی در این خصوص کنند، با هماهنگی مقام محترم قضایی تحت پیگرد قضایی قرارگرفته و با آنان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

رئیس پلیس فتا استان کردستان ادامه داد: هم وطنان عزیز هرگونه اخبار در این خصوص را به وسیله خبرگزاری های رسمی خصوصاً صداوسیما پیگیری و از توجه به شایعات فضای مجازی و پیغام رسان های خارجی و غیرمجاز خودداری کنند.

سرهنگ دانش پور گفت: کاربران باید با مؤلفه های تشخیص خبر جعلی از واقعی مانند چک کردن منبع خبر، خواندن کامل خبر، نویسنده و منتشرکننده خبر و غیره آشنایی داشته باشند و اخبار و اطلاعات را از منابع اصلی و موثق دریافت کنند.

رئیس پلیس فتا استان کردستان از عموم مردم درخواست کرد: در صورت روبروه با انتشار هرگونه خبر جعلی، موضوع را سریعاً به وسیله وب سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری به همکاران ما اطلاع دهند.

کلاهبرداری اینترنیت در پوشش نام پلیس فتا

رئیس پلیس فتا کردستان همچنین از شناسایی و دستگیری فردی جوان که با تماس تلفنی ضمن معرفی خود به عنوان مأمور پلیس فتا، از شهروندان کلاهبرداری می کرد، اطلاع داد.

سرهنگ دانش پور، در تشریح این خبر گفت: فردی به همراه همسرش سراسیمه با در دست داشتن مرجوعه قضایی به این پلیس مراجعه کرد و مدعی کلاه برداری از وی به مبلغ 30 میلیون ریال به وسیله یک تماس تلفنی که خود را به عنوان مأموران پلیس فتا یکی از استان ها معرفی نموده بودند شد، که در این خصوص موضوع به طور ویژه در دستور کار کارشناسان این پلیس نهاده شد.

این مقام انتظامی اضافه کرد: در تحقیقات اولیه معین شد شیوه جدیدی از کلاه برداری مشاهده شده است مبنی بر اینکه فرد یا افرادی سودجو طی تماس تلفنی با شهروندان خود را به عنوان مأموران پلیس فتا یکی از استان ها معرفی و مدعی می شوند که طی یک کلاه برداری اینترنتی مبلغی به حساب شما واریزشده است و به جهت پیشگیری از عواقب قانونی و جزایی و تشکیل پرونده، فلان مبلغ را سریعاً به شماره کارتی که ارائه می کنند واریز کنید و با این ترفند فرد قربانی را در یک موقعیت ترس و هیجان قرار داده و فرد هم در بیشتر اوقات بدون تعقل مبلغ موردنظر را واریز می نماید پس از پرداخت پول و با تماس های بعدی شاکی کسی جوابگو نبوده که از پلیس فتا درخواست رسیدگی کرد.

وی ادامه داد: با انجام تحقیقات تخصصی کارشناسان این پلیس، در کم ترین زمان ممکن متهم شناسایی، دستگیر و تحویل مرجع قضایی شد.

کلاهبرداری از مخاطبان شاکی با دسترسی غیرمجاز به اکانت تلگرامی

رئیس پلیس فتا تهران عظیم همچنین از کشف یک پرونده با موضوع کلاهبرداری اینترنتی اطلاع داد و گفت: متهم اقدام به دسترسی غیرمجاز به اکانت تلگرامی شاکی نموده بود و با استفاده از ترفندهای مجرمانه سایبری اقدام به کلاهبرداری از مخاطبین تلفن همراه وی می کرد.

سرهنگ معظمی گودرزی گفت: خانمی 34 ساله ساکن شرق تهران با مراجعه به پلیس فتا گفت شب گذشته با مراجعه به برنامه تلگرام متوجه شدم شخص ناشناسی به حساب کاربری من دسترسی غیر مجاز پیدا نموده است.

وی گفت: شاکی در ادامه اظهاراتش مطرح کرد پس از پی گیری و تماس مخاطبینم با من معین شد متهم با دسترسی غیرمجاز به اکانت تلگرام بنده به مخاطبینم پیغامی مبنی بر احتیاج اقتصادی از طرف من ارسال نموده و به برخی از آنها نیز با ارسال لینک جعلی خرید شارژ پیغامی حاوی درخواست شارژ اعتباری ارسال نموده و منجر به کلاهبرداری از مخاطبینم و هتک حیثیت من در بین دوستان و اقوامم شده است.

گودرزی اضافه کرد: پرونده در دستور کار مهندسان پلیس فتا نهاده شد و کارشناسان سایبری با آنالیز جامع و تخصصی با سرعت عمل بالا مجرم را در فضای مجازی شناسایی کردند و معین شد تعداد زیادی سیمکارت با نام و معینات وی در یکی از اپراتورها ثبت شده است، لذا با اقدامات فنی هویت کامل متهم برای پلیس روشن شد.

وی ادامه داد: پس از هماهنگی های لازم طی یکی اقدام هوشمندانه پلیسی مجرم در محل اختفای خود دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد و ابتدا ضمن انکار جرم خود؛ پس از مشاهده مدارک و مستندات موجود در پرونده لب به اعتراف گشود و گفت انگیزه وی از این اقدام صرفا کسب درامد و مسائل اقتصادی بوده است.

کشف 10 تن محلول ضد عفونی کننده در شیراز

جانشین فرمانده انتظامی استان فارس گفت: با کوشش پلیس شهرستان شیراز، 10 تن محلول ضد عفونی کننده به ارزش 4 میلیارد و 300 میلیون ریال کشف شد.

سردار یوسف ملک زاده گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و احتیاج شهروندان به محلول ضد عفونی کننده و سوء استفاده برخی افراد در این زمینه، ماموران انتظامی کلانتری13 عباسیه شهرستان شیراز با اقدامات فنی و تخصصی آگاه شدند یک دستگاه کامیون در حال تخلیه مواد ضد عفونی کننده در یک منزل خالی از سکنه است که موضوع را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دادند.

وی اضافه کرد: ماموران انتظامی پس از هماهنگی قضائی به محل مورد نظر اعزام و در بازرسی از کامیون که در حال تخلیه بار بود پیروز شدند 10 تن محلول ضد عفونی کننده که مالک قصد احتکار آن داشته است را کشف کنند.

جانشین فرمانده انتظامی استان با اشاره به اینکه در این رابطه یک نفر دستگیر و تحویل مراجع قضائی شد، گف: کارشناسان ارزش اموال احتکار شده را 4 میلیارد و 300 میلیون ریال برآورد نموده اند.

کشف 50 فقره کلاهبرداری در تهران

معاون هماهنگ کننده پلیس پیشگیری تهران از دستگیری 2 کلاهبردار که با افتتاح دفتر بیمه ای از شهروندان کلاهبرداری نموده بودند، اطلاع داد گفت: متهمان به 50 فقره کلاهبرداری اعتراف کردند.

سرهنگ علیرضا ناصری نژاد گفت: تعدادی از شهروندان به قرارگاه جلب محکومان متواری پلیس پیشگیری تهران مراجعه و گفتند با تبلیغی که یکی از دفاتر بیمه ای در مورد درست کردن شرایط بیمه ای نموده بود، برای دریافت حکم بازنشستگی و جاری شدن مستمری بازنشستگی مان به دفتر بیمه که تابلو بیمه نیز در سردر دفتر نصب بود، مراجعه کردیم و هر یک مبلغ 30 میلیون تومان وجه به حسابی که اعلام نموده بودند واریز کردیم ولی با گذشت مدتی متوجه شدیم که دفتر بیمه جمع آوری شده و هر دو متصدی بیمه به تماس های مکرر ما جوابگو نیستند.

وی گفت: محتویات پرونده نشان از این داشت دو متهم با همکاری یک دیگر با افتتاح دفتر بیمه اجاره ای بدون مجوز در مدت کوتاهی اعتماد تعدادی از افراد محل را جلب نموده و با وعده درست کردن سابقه بیمه ای مبالغ 30 میلیون تومان از متقاضیان اخذ و پس از مدتی کوتاهی محل را تخلیه و در محل نامعلومی پنهان شده اند.

معاون هماهنگ کننده پلیس پیشگیری با اشاره به اینکه متهمان با مدارک جعلی دفتر بیمه را اجاره نموده بودند، اضافه کرد: با دریافت دستور قضائی مبنی بر شناسایی مخفیگاه هر دو متهم و بازداشت آن ها، تیمی از ماموران این قرارگاه آنالیز موضوع را به عهده گرفتند و در تحقیقات پلیسی به دست آوردند یکی از متصدیان بیمه از مجرمان حرفه ای و سابقه دار بوده و پیش تر با جرم موبایل قاپی روانه زندان شده است و مدتی است که از زندان آزاد شده است.

وی ادامه داد: مخفیگاه متهمان در حوالی شهرک غرب شناسایی و ماموران قرارگاه جلب محکومان متواری پیروز شدند هر دو متهم را در مخفیگاهشان در یک عملیات پلیسی دستگیر کنند.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه متهمان به 50 فقره کلاهبرداری به همین شیوه اعتراف کردند به شهروندان هشدار داد: قبل از واریز وجوه درخواستی به هر شخص حقیقی و یا حقوقی، در ابتدا اصالت شخصیت توسط سازمان یا شرکت مرکزی آنالیز و پس از اطمینان از اصالت پروانه کسب معتبر اقدام به عقد قرارداد و یا واریز وجه کنید.

پرشین بلاگ: پرشین بلاگ | سیستم وبلاگ های پرشین

دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 2362

به "کلاهبرداری از شهروندان با صفحه اینستاگرامی کلینیک زیبایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کلاهبرداری از شهروندان با صفحه اینستاگرامی کلینیک زیبایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید