چگونه بفهمیم کرونا گرفته ایم یا آنفلوآنزا؟، اگر سرفه کردیم نگران باشیم یا نه!
به گزارش یزد بلاگ، این روزها اگر در خانه، محل کار معابر عمومی و یا در فروشگاه ها به هنگام خرید مایحتاج ناگهان سرفه تان بگیرد بی اختیار اطرافیانتان از شما فاصله گرفته و شما را به مبتلابودن به بیماری کرونا متهم می نمایند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران، شیوع ویروس کرونا در کشور، این روزها زندگی همه را به هم ریخته است و همه نگران شرایط خودشان هستند؛ در این شرایط عدم آگاهی بسیاری از هموطنان از نحوه ابتلا به ویروس کرونا
در اولین واکنش به علامات ویروس کرونا باید گفت که هر سرفه ای ناشی از کرونا نیست و این نکته مهمی است که شما بتوانید علائم بیماری کرونا را از بیماری های مشابه و شایع تشخیص دهید.
دلیل اهمیت این تشخیص نیز در این است که مراجعه به مراکز درمانی که به صورت بالقوه، مکان هایی با سطح آلودگی بالای ویروسی و میکروبی (در مقایسه با سایر مکان های عمومی) محسوب می شوند، خطر ابتلای شما به سایر بیماری ها را افزایش می دهد.
بنابراین توجه داشته باشید که اگر بیماری شما، یک بیماری ساده مثل آنفلوانزا باشد، با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی، کلینیک ها، مطب ها و بیمارستان ها، ناخواسته خود را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار داده اید.
آنفلوانزا چیست؟
آنفلوانزا عفونت ویروسی بینی، گلو و ریه هاست که عموماً از نظر بالینی با سرماخوردگی معمولی اشتباه می گردد؛ ولی از آن خیلی شدیدتر است و ناگهانی بروز می نماید. شایع ترین علائم آنفلوانزا عبارت اند از لرز، تب، سردرد، گلودرد، سرفه، آبریزش و گرفتگی بینی، درد و ضعف عضلانی و بی حالی. البته ممکن است برخی از بیماران تهوع، استفراغ و اسهال هم داشته باشند. بیشتر افراد مبتلا به آنفلوانزا در ظرف چند روز تا چند هفته بهبود پیدا می نمایند. عوارض جدی آنفلوانزا در هر سنی ممکن است دیده گردد، ولی در بچه ها زیر دو سال و افراد بالای 65 سال شایع تر است.
نحوه انتشار آنفلوانزا چگونه است؟
ویروس آنفلوانزا عمدتا به وسیله ترشحات تنفسی بیماران در اثر سرفه یا عطسه گسترش می یابد، اما به وسیله دست دادن و تماس با وسایلی که فرد مبتلا به آن ها دست زده است نیز منتقل می گردد. بیماران مبتلا به آنفلوانزا از دو روز قبل تا 24 ساعت پس از فروکش کردن تب، ناقل بیماری هستند. برخی از افراد ممکن است مبتلا به ویروس آنفلوانزا شوند ولی هیچ علائمی نداشته باشند و هم زمان ویروس را به دیگران منتقل نمایند.
چگونه از آنفلوانزا پیشگیری کنیم؟
با تزریق سالانه واکسن آنفلوآنزا، دوری از بیماران مشکوک به آنفلوانزا، شستن مرتب دست ها، دست نزدن به چشم ها، بینی یا دهان، مراقبت از خود، ورزش و تغذیه مناسب و... می توان از آنفلوآنزا پیشگیری کرد.
اگر آنفلوانزا گرفتیم چه کار کنیم؟
- اگر علائم آنفلوانزا را دارید به مدرسه یا محل کار نروید.
- در خانه استراحت کنید، آب فراوان بنوشید، از سیگار و موارد مشابه بپرهیزید.
- بیشتر افرادی که آنفلوانزا می گیرند احتیاج به مراجعه پزشکی ندارند.
در عین حال در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید:
در بچه ها، تند شدن تنفس کشیدن و سخت نفس کشیدن، کبودی پوست، مشکل در نوشیدن مایعات، خواب آلودگی بیش ازحد و مشکل در بیدار شدن از خواب، تحریک پذیری بیش ازحد، تب بالا و دانه های پوستی فراوان، درصورتی که علائم در حال بهبود باشد ولی ناگهان تب و سرفه شدید دوباره آغاز گردد.
در بزرگسالان، مشکل در نفس کشیدن، درد قفسه سینه یا شکم درد هم زمان، گیجی و خواب آلودگی، استفراغ های شدید، درصورتی که علائم در حال بهبود باشد ولی ناگهان تب و سرفه شدید دوباره آغاز گردد.
انتهای پیغام/4076/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا