پیشنهاد ستاد نانو برای جذب سرمایه های سرمایه گذاران سنتی به حوزه های دانش بنیان
به گزارش یزد بلاگ، دبیر ستاد نانو با اشاره به تجربه این ستاد در اعزام شرکت های فناور به کشورهای چین و روسیه برای توسعه بازار آنها گفت: در نشستی که این شرکت ها با سرمایه گذاران طرف های خارجی داشتند، بیشتر به معرفی توانمندی های خود پرداختند تا محصولات تولید شد و این امر نشان می دهد که ما به فرهنگ سازی در این حوزه نیاز داریم.
به گزارش خبرنگاران دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در رویداد ارائه به سرمایه گذار استارت آپ های فعال در حوزه فناوری با تاکید بر حمایت از محققان ایرانی مقیم خارج، افزود: ما در این زمینه بیشتر در پی معرفی الگوهای مطرح در این حوزه هستیم؛ چرا که اگر در پی گردش مغزها هستیم، در واقع در پی متخصصان دارای دانش فنی هستیم.
وی ادامه داد: ما در این زمینه در پی این هستیم که این متخصصان تنها استاد دانشگاه نشوند؛ چرا که ظرفیت ها در این زمینه پر شده و توانایی جذب بیشتر وجود ندارد و این افراد به جای آنکه بر روی جایگاه بنشینند و حقوق بگیرند، نسبت به توسعه یک فناوری، اقدام و از آن ارزش اضافه کرده و ثروت آفرینی کنند.
سرکار با بیان اینکه فرهنگ توسعه دانش بنیان در کشور نهادینه شده است، خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم در این زمینه الگوهای پیروزی را ارائه دهیم، ارزش اضافه کرده زیادی در پی خواهد داشت.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به ضرورت هدایت سرمایه گذاران سنتی به حوزه های دانش بنیان، یادآور شد: ما در این زمینه نیاز به فرهنگ سازی و ترویج داریم؛ چراکه سرمایه گذاران سنتی بعد از سرمایه گذاری همواره در پی چرخش مالی و ارزش اضافه کرده بالا در مدت زمان کم هستند، ولی اگر بتوانیم الگوهای پیروزی را در این زمینه معرفی کنیم که دارای ارزش اضافه کرده بالاتری است، طیف سرمایه های سرمایه گذاران سنتی نیز جذب بازار دانش بنیان ها خواهد شد.
سرکار، به برگزاری این رویداد اشاره کرد و با بیان اینکه اولین جلسه این رویداد امروز برگزار گشت، افزود: جلسات دیگر این نشست نیز در آینده نزدیک نیز برگزار خواهد شد؛ چرا که امروز شاهد بودیم که طرح های با ارزشی ارائه شد و همچنین با توجه به سوالات فنی که پرسیده شد، این رویداد جنبه های آموزشی نیز داشته است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو به بیان تجربه این ستاد در اعزام شرکت های دانش بنیان به روسیه و چین به منظور توسعه بازار آنها پرداخت و گفت: در جلسه ای که میان شرکت های دانش بنیان ایرانی و سرمایه گذاران کشورهای چین و روسیه برگزار گشت، کنندگان این شرکت ها بیشتر به بیان توانمندی های خود پرداختند تا معرفی محصولات خود به طرف خارجی و این امر نشان می دهد که ما باید این شرکت ها را از قبل آماده می کردیم.
وی با بیان اینکه در رویداد امروز، شرکت ها با آمادگی خوبی حاضر شدند، افزود: امیدوارم این جلسه به امروز ختم نشود و سرمایه گذاران با صاحبان فناوری در تماس باشند و امیدوارم در هفته های آینده ببینیم که حدود 50 تا 60 درصد از شرکت های حاضر در این رویداد پیروز شده باشند که سرمایه های لازم را کسب کنند.
سرکار خاطر نشان کرد: این امر برای ما هم خوب است و بهتر از آن رضایت سرمایه گذاران است که بعد از 2 تا 3 سال خروجی هایی از سرمایه گذاری خود به دست آوردند. پیروزیت در این عرصه موجب خواهد شد که سرمایه های بیشتری جذب بازار دانش بنیان ها شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا