نگاه جهان به ایران با سلول بنیادی تغییر کرد، رویان صادر می گردد
به گزارش یزد بلاگ، دکتر عبدالحسین شاهوردی در تبادل نظر با خبرنگاران با اشاره به دستاوردهای محققان در عرصه سلول بنیادی بعد از انقلاب اظهار کرد: ما در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی مسیری را انتخاب کردیم که احتیاج جامعه بود و در صدد برآمدیم تا در راستای برطرف این احتیاج جامعه پاسخ علمی توسط تیم های علمی داشته باشیم.
رئیس پژوهشگاه رویان با تاکید بر اینکه در واقع باید یک ساختاری در زمینه سلول بنیادی شکل می گرفت، گفت: ابتدا در قالب مؤسسه، بعد در قالب مرکز تحقیقات و به دنبال آن پژوهشکده، سپس امروز پژوهشگاهی را در کشورمان در زمینه سلول بنیادی و مباحث بیوتکنولوژی می بینیم که علاوه بر ارائه خدمات به تربیت نیروهای انسانی نیز توجه می نماید.
وی ضمن گرامیداشت یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی مؤسس پژوهشگاه رویان گفت: در واقع برای پاسخ به نیازهای جامعه در زمینه سلول بنیادی قدم هایی را در پژوهشگاه رویان برداشتیم و در این جهت به تمام جوانب توجهات کافی داشتیم.
وی با اشاره به یکی از اقدامات رویان گفت: یکی از نیازهای جامعه تربیت نیروی انسانی و مجربی است که بتواند به طور تخصصی جوابگوی نیازهای جامعه باشد؛ در این زمینه ها اتفاقات خوبی افتاده که تعداد زیاد دانشجویان دوره دکتری و فوق لیسانس گواه بر این موضوع است؛ این دانشجویان خاتمه نامه هایشان را در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی گذراندند و با تجربه ای که به دست آوردند توانستند وارد بازار کار شوند و ارائه خدمت نمایند.
شاهوردی با بیان اینکه تا به امروز نزدیک به هزار دانشجو پروژه های خود را در قالب خاتمه نامه در رویان گذرانده اند، گفت: اعتقاد ما بر این است اگر دانشجویی می تواند مولد و کارآفرین باشد بیکار نمی نشیند و این موضوع در دانشجویان حوزه سلول بنیادی، پزشکی فراوری مثل و ناباروری دیده می گردد که در مراکز مختلف مرتبط مشغول به کار هستند و خدمات ارائه می نمایند.
دانش هایی که بعد از انقلاب شکل گرفتند
شاهوردی با تاکید بر اینکه علاوه بر تربیت نیروی انسانی بعد از شکل گیری پژوهشگاه رویان، استفاده از دستاوردهای این حوزه نیز اولویت های ما بود، گفت: دانش سلول بنیادی، پزشکی فراوری مثل و ناباروری، همچنین مباحث بیوتکنولوژی از دانش هایی هستند که عمر موثرشان حدود 4 دهه است و این همزمانی با انقلاب ما بوده؛ خوشحالیم که همپای جهان به موقع حرکت کردیم و تک بعدی پیش نرفتیم.
به گفته رئیس پژوهشگاه رویان، شاید در عرصه های مختلف خدمات تخصصی نیازمان بوده اما در کنار اینها به موضوعات ایجاد زیرساخت، چاپ نتایج کار در قالب کتاب، مجلات، مقالات، تربیت نیروهای انسانی و ارائه خدمات و… نیز توجه نموده ایم.
وی اضافه کرد: ماحصل چاپ مقالات در مجلات معتبر این است که نام جمهوری اسلامی ایران بین کشورهای منطقه صاحب دانش روشن تر و شفاف تر می گردد و این باعث افتخار است؛ یکی از نتایج این اقدامات پژوهشگران در حوزه سلول بنیادی این است که به وضوح تغییر نگاه به ایران را در سطح جهانی می بینیم.
وی اضافه کرد: همچنین برخی کشورها در برابر پیشرفت های ایران واکنش نشان می دهند و ابراز تمایل می نمایند که برای برخی دانش ها بهتر است با ایران تعامل کنیم.
پژوهشگاه رویان در بین 10 مرکز پزشکی فراوری مثل و ناباروری
شاهوردی در مورد صندلی ایران در زمینه درمان ناباروری خصوصاً ناباروری مردان گفت: پژوهشگاه رویان در 10 مرکز برتر جهان نهمین مرکز در حوزه ناباروری مردان از نظر فراوری دانش و اثرگذار؛ شناخته شده است که تنها 6 مرکز امریکایی هستند.
وی در مورد صندلی ایران در عرصه سلول بنیادی و دانش پزشکی فراوری مثل و ناباروری گفت: ما از کشورهای پیشرو در این عرصه ها هستیم؛ انجمن بین المللی سلول بنیادی بر اساس چندین شاخص تعیین نموده که ایران از جمله کشورهای تأثیر گذار در این عرصه ها است و همیشه در منطقه حرف اول را در حوزه پزشکی فراوری مثل، درمان ناباروری و سلول بنیادی می زند.
رئیس پژوهشگاه رویان با بیان اینکه فقط پژوهشگاه رویان نیست که در زمینه سلول بنیادی، پزشکی فراوری مثل و ناباروری فعالیت می نماید، گفت: ما در کشورمان مراکز خوب دیگری داریم که چنین خدماتی را ارائه می دهند.
کوشش برای ارتقای رتبه ایران در عرصه سلول بنیادی و پزشکی بازساختی
وی با اشاره به برنامه های رویان برای ارتقا رتبه در عرصه سلول بنیادی، پزشکی بازساختی گفت: ارتقا این رتبه در برنامه ها و استراتژی های دوم پژوهشگاه با توجه به نگاه و رویکرد جدید مد نظر است و بنا داریم مشارکت بیشتری با سایر کشورها داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه درصد زیادی از مقالاتی که در این عرصه ها به چاپ می رسد مربوط به پژوهشگاه رویان است، گفت: اما تمام کوشش محققان این حوزه بر پرچمداری و جلودار بودن نام ایران در بین سایر کشورهاست.
ایجاد 70 مرکز درمان ناباروری در کشور بعد از انقلاب
شاهوردی با بیان اینکه یک زمانی بیماران برای درمان ناباروری به خارج از کشور می رفتند اما امروز در کشور درمان می شوند، گفت: اکنون در مرحله ای هستیم که بیماران خارجی به خصوص مسلمان برای درمان به کشور ما می آیند.
شاهوردی با بیان اینکه 70 مرکز درمان ناباروری در کشور فعالیت می نمایند، گفت: این بدان معناست که در هر استان یک الی چند مرکز ناباروری داریم که همه بعد از انقلاب شکل گرفتند.
برند رویان به خارج می رود / مشارکت رویان در مراکز جدید
شاهوردی با بیان اینکه خیلی از کشورها هستند که راغب به مشارکت با پژوهشگاه رویان هستند، گفت: کشورهایی در منطقه آسیا (آسیای شرقی)، برخی کشورهای آفریقایی تمایل دارند با کشور ما مشارکت نمایند؛ شرایط برای مشارکت این بوده که برند رویان به این کشورها برود و مباحث ناباروری و بحث های تحقیقاتی همانند پژوهشگاه رویان در ایران دنبال گردد.
وی با بیان اینکه با برخی کشورهای اسلامی منطقه به خصوص کشورهای آفریقایی تعاملاتی داشتیم و قراردادهایی منعقد شده گفت: به عنوان قدم اول قراردادهایی منعقد شده و امیدواریم در برنامه دوم پژوهشگاه رویان و در سال 1400 در یک الی دو کشور تعامل و ارتباط ارائه خدمات تخصصی و آموزشی پژوهشی داشته باشیم و برند رویان با همین روینمودها پیش برود.
منبع: خبرگزاری مهرمجله زیتوا: مجله زیتوا | مجله خبری ایران و جهان پیرامون
بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما