فصل گلابگیری و عطر بهشت در قمصر و کاشان
به گزارش یزد بلاگ، گل محمدی که یکی از گل های بومی کشورمان است همواره مورد توجه ایرانیان بوده و هست. گلابگیری که از دیرباز در ایران انجام می شده، روشی برای تهیه گلاب از گل محمدی است که این روش همچنان به عنوان کاربردی ترین روش تهیه اسانس در همه جای دنیا و برای تهیه اسانس های مختلف استفاده می شود. هنگامی که به مزارع گل محمدی وارد می شوید، گویی عطر خوش این گل ها شما را از زمین جدا می کند و اردیبهشت و خرداد ماه را برای شما به زمانی مانند یک زنگ تفریح در سال تبدیل می کند. با تصاویر اختصاصی خبرنگاران همراه باشید تا با هم گشتی در مزارع گل محمدی در قمصر، برزک و روستای ون بزنیم.
در باغ های گل محمدی هم می توانید از زیبایی گل ها و هم از عطر خوش آن ها لذت ببرید.
قدم زدن در باغ های مرکز گل و گلاب دنیا، شهر قمصر بسیار لذت بخش است. وسعت این با غ ها بسیار زیاد است.
اگر در ساعات میانی روز به این باغ ها سر می زنید حتما با خودتان آب ببرید چون در طول روز هوا رو به گرمی می رود.
گلاب قمصر از نظر کیفیت و مقدار اسانس در سطح بسیار بالایی قرار داشته و معروفیت دنیای دارد.
در اینجا امکان این وجود دارد که خودتان هم به چیدن گل بپردازید.
قبل از آغاز چیدن گل ها با باغبان صحبت کنید و از او اجازه بگیرید. اینجا باغبان هایی بسیار مهربان و دوست داشتنی دارد که همیشه با روی خوش پذیرای شما هستند.
در هنگام چیدن گل ها مراقب دستان خود باشید تا خارهای ریز ساقه گیاه به دست شما آسیب نرساند.
در شهرهایی که گلابگیری انجام می شود در این فصل می توانید گلاب خالص را با راهنمایی باغبان ها بخرید.
برای تهیه گلاب دیگ ها را روی اجاق ها قرار می دهند و حدود 30 کیلوگرم (بسته به ظرفیت دیگ) را با حدود 80 لیتر آب به آن اضافه می کنند.
سپس درب آن را با سرپوش دیگ می بندند و با پوشاننده ای به گرفتن روزنه های احتمالی آن می پردازند تا از هدر رفتن بخار دیگ ها جلوگیری کنند. سپس شعله دیگ ها را روشن می کنند و فرآیند گلابگیری آغاز می شود.
این فرآیند حدود 4 ساعت طول می کشد و در پایان بهترین و با کیفیت ترین گلاب دنیا را به ارمغان می آورد.
اگر هنوز به کاشان و قمصر و سایر شهرهایی که گلابگیری در آن ها انجام می شود سر نزده اید، تا اواسط خرداد ماه فرصت دارید تا به این شهرها مراجعه کنید و ساعاتی را در این باغ ها بگذرانید تا برای ساعاتی از شهرها و دنیای شلوغ اطراف دور باشید. اگر خاطره و نظری درباره گلاب گیری دارید آن را با خبرنگاران و خوانندگان در میان بگذارید.
منبع: کجارو