فرنی ، یکی از دسر محبوب و لذیذ در نزد ایرانیان
به گزارش یزد بلاگ، فرنی
در این مقاله از معرفی برترین دسرهای محبوب ایرانیان شما را با فرنی که یکی از دسرهای محبوب مخصوصا در ایام ماه رمضان است آشنا خواهیم کرد. در ادامه با مجله گردشگری خبرنگاران همراه باشید تا با طرز تهیه فرنی بیشتر آشنا شوید
دسر که در فرهنگ های آشپزی کشورهای سراسر دنیا (گاهی به آن پی غذا یا پس غذا نیز می گویند) که معمولاً در سرانجام یک وعدهٔ غذایی مصرف می گردد - به طور معمول جزو مواد غذایی شیرین می باشد. واژهٔ دسر از واژه فرانسوی کهن desservir به معنی جمع کردن روی میز گرفته شده است. دسرهای مشترک غربی عبارت ان از: کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پای ها و آبنبات ها تنوع دسرها را می توان در سراسر دنیا یافت. از جمله روسیه که در هنگام صبحانه از دسرهای بسیار متنوعی استفاده می نمایند.در کشور خودمان نیز هرشر دارای دسرهای خاص خودش است که معمولا از محصولاتی که در همان منطقه کشت میشوند برای تهیه دسر استفاده مینمایند در ادامه شما را با دسر فرنی آشنا خواهیم کرد
فرنی که نام اصلی آن کِهیر (Kheer) است، یکی از دسرهای اصیل و قدیمی شبه قاره هند به شمار می رود که با شیر جوشیده، شکر و برنج درست می گردد. البته فرنی طرز تهیه های مختلفی دارد و می توان به جای برنج از بلغور گندم، ارزن، تاپیوکا (نشاسته استخراج شده از ریشه گیاه مانیوک)، رشته فرنگی یا ذرت شیرین نیز استفاده کرد. فرنی معمولا با نارگیل، هل، کشمش، زعفران، پسته، بادام، بادام هندی یا هر نوع میوه یا آجیل دیگری طعم دار می گردد و می توان آن را همراه با غذا یا به عنوان دسر سرو کرد.
فرنی از آن دسته دسرهایی است که به سرعت آماده می گردد و مواد اولیه آن در همه جا قابل دسترس است. فرنی، دسری مناسب برای فصل های گرم و سرد سال و بعلاوه برای سفره های سحری و افطار است. فرنی با دارا بودن مواد اولیه ای ساده و مفید، همچینن به عنوان غذایی فوق العاده برای نوزادان و بچه ها شناخته می گردد؛ اما آیا شما با طرز تهیه فرنی آشنا هستید یا میزان دقیق مواد لازم برای تهیه این دسر را می دانید؟ در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با انواع فرنی و طرز تهیه آن ها آشنا کنیم.
طرز تهیه فرنی با نشاسته:
مواد اولیه :
دو لیوان شیر
دو قاشق سوپ خوری شکر
دو قاشق سوپ خوری نشاسته
گلاب و وانیل به میزان دلخواه
طرز تهیه:
درابتدای کار شیر سرد را درون قابلمه ریخته و هم بزنید و چند دقیقه اینکار را ادامه دهید تا خوب مخلوط گردد. سپس شکر و نشاسته را اضافه کنید و قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا غلظت آن به میزان دلخواهتان برسد، سپس گلاب، وانیل و هر نوع افزودنی دلخواه را اضافه کرده و بعد از مخلوط شدن قابلمه را از روی حرارت بردارید.
طرز تهیه فرنی با آرد برنج
به نظر می رسد که پخت فرنی با آرد برنج هواداران بیشتری دارد. و این نوع فرنی یک دسر ایرانی محسوب می گردد.
مواد اولیه:
- دو لیوان شیر
- دو قاشق سوپ خوری سر پر آرد برنج
- نصف لیوان آب
- چهار قاشق سوپ خوری شکر
- یک قاشق غذاخوری گلاب
طرز تهیه:
ابتدا شیر سرد را در قابلمه مورد نظر بریزید. سپس آرد برنج و شکر را اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا آرد در شیر سرد حل گردد روی حرارت گذاشته آب را به آن اضافه کنید و مرتباً هم بزنید حواستان باشد که هم زدن را متوقف نکنید زیرا این کار باعث می گردد آرد برنج در شیر گلوله گلوله گردد. پس مرتباً آن را هم بزنید تا کمی غلیظ گردد گلاب را درون آن بریزید و اگر مایل بودید می توانید کمی وانیل نیز به این دستور اضافه کنید و همچنان آن را هم بزنید تا فرنی شما به غلظت مورد نظرتان برسد.
فرنی را باید سریعا تا داغ است و سفت نشده درون ظرف مورد نظرتان بریزید.
دقت داشته باشید که فرنی بعد از سرد شدن کمی سفت می گردد پس حواستان باشد وقتی آن را از روی حرارت بر می دارید نه سفت باشد نه آبکی.
می توانید فرنی تان را به راحتی شکلاتی یا زعفرانی کنید. برای اینکه فرنی شکلاتی گردد کافی است کمی پودر شکلات به مواد آن اضافه کنید و برای زعفرانی کردن آن کمی زعفرا آب شده درون آن بریزید.
فرنی مجلسی و طرز تهیه آن
فرنی مجلسی با استفاده از پودر ژلاتین درست می گردد تا بافتی سفت تر پیدا کند و بتوان آن را از قالب درآورد.
مواد لازم
- 2 قاشق غذاخوری آرد برنج
- نیم لیتر شیر
- 2 قاشق سوپ خوری گلاب
- یک پیمانه پودر ژلاتین
- 3 قاشق غذاخوری شکر
طرز تهیه فرنی مجلسی
مرحله اول: پودر ژلاتین را در یک شیر جوش بریزید و یک پیمانه آب به آن اضافه کنید. شیرجوش را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و پودر ژلاتین را مرتب هم بزنید تا کاملا در آب حل گردد.
مرحله دوم: آرد برنج و شیر را در قابلمه ای دیگر بریزید و خوب هم بزنید تا آرد در شیر حل گردد. سپس گلاب و شکر را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید. قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرند.
مرحله سوم: پس از اینکه فرنی به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا فرنی کمی سرد گردد. سپس پودر ژلاتین حل شده در آب را در آن بریزید و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم: فرنی را داخل قالب بریزید و برای چند ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خودش را ببندد. سپس آن را در ظرف مناسب برگردانید و با دارچین، انواع خلال و گل محمدی تزئین کنید.
نکات مهم برای تهیه فرنی مجلسی
- در مرحله افزودن پودر ژلاتین به دسر، فرنی باید حتما سرد شده باشد؛ در غیر این صورت فرنی خراب می گردد و اصطلاحا می برد.
- برای تهیه یک فرنی مجلسی تر، آن را به صورت سه لایه درست کنید. لایه اول را با فرنی زعفرانی پر کنید و اجازه دهید تا کمی در یخچال خنک گردد. برای لایه بعدی از فرنی ساده بهره ببرید و لایه نهایی را فرنی شکلاتی بریزید.
- برای ریختن فرنی در قالب از قالب های سیلیکونی بهره ببرید؛ اما از قبل آن را چرب نکنید؛ زیرا باعث خراب شدن فرنی شما می گردد.