غذاهای معروف تبریز
به گزارش یزد بلاگ، کوفته تبریزی
با شنیدن نام تبریز ممکن است یاد کوفته تبریزی بیفتید. به خصوص اگر گشنه باشید. مگر می گردد راهی این شهر شوید و از کوفته های گردی که در سس گوجه خوابیده اند نچشید. امروزه اغلب کوفته ها را با گوشت چرخ نموده درست می نمایند؛ اما پیش تر برای طبخ کوفته، گوشت را در هاون می ریختند، آنقدر می کوبیدند تا له گردد. در حین کوبیدن گوشت، به آن سبزیجات و لپه اضافه می کردند و ورز می دادند. با خوردن کوفته طعم گردو، آلو و زرشک را نیز حس خواهید کرد.
کوکو لوبیا سبز
خانواده کوکوها به کوکوی سبزی و سیب زمینی خلاصه نمی گردد. از ترکیب لوبیاسبز، گوشت، هویج، تخم مرغ و زعفران نیز کوکوی بسیار خوشمزه ای به دست می آید. این کوکو را می توانید در تبریز امتحان کنید. تبریزی ها این غذا را با اشکال مختلف می پزند و برای تزیین، روی آن زرشک می ریزند.
آش میوه
آش میوه جزو غذاهای سنتی اردبیل نیز است. تبریز نیز یکی از شهرهایی است که در آن این آش را با طعمی متفاوت طبخ می گردد. آشپزان تبریزی این آش را با میوه هایی مثل آلو، زردآلو، آلبالو، زغال اخته و حبوبات می پزند. هم چنین سبزی های معطر دیگری مثل تره، جعفری و... را به آن اضافه می نمایند. هویج، پیاز، رشته، رب، کلم برگ و گوجه از دیگر مواد این غذا است. برای اینکه این غذا طعم بهتری بگیرد در انتها به آن سرکه اضافه می نمایند.
آش ماست
آش ماست غذای دیگری است که در تبریز باید بچشید. این غذا گاهی به جای ماست با کشک طبخ می گردد. حبوبات، سبزی آش، پیاز، آب گوشت، هویج و کلم برگ از جمله مواد اصلی این آش است.
آبگوشت دیزی سنگی
دیزی یکی از غذاهای محبوب مردم تبریز است. انتها یکی از روزهایی که در تبریز جاذبه های آن را یکی پس از دیگری دیدید دیزی خوشمزه تبریز را امتحان کنید. دیزی این شهر بسیار مقوی، خوش عطر و خوش طعم است. گوشت گوسفند، دنبه، رب گوجه، سیب زمینی و لپه از مواد اصلی این غذا هستند.
دویماج
دویماج یک پیشنهاد خوشمزه برای صبحانه یا عصرانه است. شما هم می توانید این غذای تبریزی را در خانه درست کنید. پنیر محلی، گردو، سبزی های معطر و کره را ترکیب کنید و در نان خشک تبریزی بگذارید.
آش گوجه فرنگی
در سفر به تبریز، خوردن آش گوجه فرنگی را از دست ندهید. این آش بسیار خوشمزه است و رنگ و بوی بی نظیری دارد. سبزی آش، حبوبات، بلغور و گوجه مواد اصلی این آش است.
دلمه برگ مو
شاید دلمه های زیادی را چشیده باشید؛ اما خوردن دلمه برگ موی تبریز را از دست ندهید. مواد اصلی دلمه برگ مو، برنج، لپه، پیاز، بلغور، روغن حیوانی، سبزی دلمه (مرزه و شوید) برنج و... است. سبزی دلمه هرچه تازه تر باشد، طعم دلمه بهتر خواهد شد.
خورشت هویج
اگر از طعم نسبتا شیرین هویج در غذا خوشتان می آید، بدون شک از خورشت هویج خوشتان خواهد آمد. آشپزان تبریز هویج را خلالی نموده و در روغن سرخ می نمایند. سپس پیاز، گوشت، رب گوجه فرنگی و... را به آن اضافه می نمایند. آلو و آبلیمو از دیگر موادی است که این غذا را خوشمزه می نماید. در این غذا، طعم شیرین و ترش را در کنار هم خواهید چشید.
آش اوماج
نام این آش از رشته هایی که در آن می ریزند گرفته می گردد. رشته اوماج، عدس، سبزی، پیاز، فلفل و زردچوبه از مواد اصلی آش اوماج تبریز هستند.
منبع: دالاهو