تحریم مرد دیپلماسی و سلب آرامش از آرامکو

به گزارش یزد بلاگ، در اواسط مرداد، وزارت خزانه داری آمریکا محمدجواد ظریف را تحریم کرد. در ایران به جز اقلیتی تندرو که همیشه مخالف ظریف بودند، بیشتر جناح ها و ارکان نظام از وزیر خارجه حمایت کردند. ظریف در واکنش به تحریم خود اظهار داشت هیچ دارایی خارج از کشور ندارد. اروپا هم با ابراز تاسف از اقدام آمریکا، اظهار داشت که همکاری خود با ظریف را ادامه می دهد.وقتی آمریکا سپاه را در لیست گروه های تروریستی قرار داده بود، چنین حمایتی در داخل کشور از سپاه اجرا شده بود و به شکل نمادین نمایندگان مجلس و امام آدینه تهران لباس سپاه را بر تن کردند.

تحریم مرد دیپلماسی و سلب آرامش از آرامکو

به گزارش خبرنگاران، مجله نیویورکر در گزارشی مدعی شده بود دو هفته قبل از تحریم ظریف، سناتور رند پال از وزیر خارجه ایران دعوت نموده بود که با ترامپ در کاخ سفید ملاقات کند. این پیشنهاد در جریان سفر ظریف به سازمان ملل مطرح شده بود که ظریف پس از مشورت با تهران، این ملاقات را رد نموده بود. ظریف چند روز پس از انتشار گزارش نیویورکر، در نشست خبری خود در تهران آن را تایید کرد.(1)

در اواخر شهریور تاسیسات نفتی آرامکو عربستان بوسیله چند پهپاد و موشک مورد هدف نهاده شد و یک ضربه سنگین به تاسیسات نفتی این کشور وارد شد. فراوری نفت عربستان پنج میلیون بشکه در روز یعنی به نصف کاهش یافت و طبق ارزیابی ها شش ماه زمان لازم بود تا عربستان فراوری نفت خود را به میزان قبل حملات بازگرداند. انصارالله یمن مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و آن را پاسخ به پنج سال بمباران یمن توسط عربستان دانست. اما عربستان ابتدا ادعا کرد که حمله از سوی ایران صورت گرفته است و سپس مدعی شد که موشک ها و پهپادها ساخت ایران است. عربستان معتقد بود که انصارالله یمن قادر به اجرای این عملیات نیست. ایران ادعای عربستان را رد کرد و انصارالله هم گفت که صد کیلومتر به داخل خاک عربستان نفوذ نموده و عملیات را از داخل عربستان انجام داده است.

عربستان خواستار برخورد با ایران شد ولی ترامپ در این زمینه مواضع روشنی نگرفت ولی بیش از هر زمانی بوی باروت از خلیج فارس به مشام می رسید و احتمال درگیری نظامی مستقیم وجود داشت البته کنگره به ترامپ پیغام داد که آمریکا را وارد یک درگیری نظامی جدید در خاورمیانه نکند. کشورهای منطقه سطح آمادگی خود را برای مقابله با هرگونه حملات نظامی افزایش دادند. گوترش دبیرکل سازمان ملل از جامعه بین الملل خواست تا برای جلوگیری از وقوع جنگی ویرانگر درخلیج فارس، اعصاب آهنین داشته باشد و یک گروه ازسازمان ملل هم برای تحقیقات بیشتر به عربستان رفتند.

ایران هم به آمریکا و عربستان هشدار داد که آماده پاسخ به هر عملیات نظامی است.در روز 29 شهریور، به مناسبت 31 شهریور سالروز شروع جنگ ایران و عراق، نیروی هوایی ارتش و سپاه در بندرعباس تمرین مشترک برگزار کردند. سطح آمادگی در مناطق و تاسیسات نفتی جنوب ایران برای مقابله با حملات نظامی یا سایبری ارتقا یافته بود. مناطق نفتی عربستان و سایر کشورهای منطقه خلیج فارس نیز در شرایط مشابه بودند.با این حال با خودداری طرفین از دمیدن در آتش ناآرامی ها به تدریج فضای خلیج فارس به سمت آرامش پیش رفت چون شروع جنگی که انتها آن نامعلوم بود، خواسته هیچ کدام از کشورهای منطقه نبود. انصارالله یمن پیشنهاد صلح به عربستان داد. ترامپ هم که به فکر انتخابات 2020 بود نیز از درگیری پرهیز داشت. با این حال ایران یک حمله سایبری به تاسیسات نفتی خو را دفع کرد.

قسمت هفتم این گزارش ساعت 3 بامداد روز هشتم فروردین منشتر می گردد.

منابع:

1-ظریف: به من گفته شد ظرف 2 هفته تحریم می شوم مگر.../ عصبانی نیستم

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 31 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 870

به "تحریم مرد دیپلماسی و سلب آرامش از آرامکو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تحریم مرد دیپلماسی و سلب آرامش از آرامکو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید