احتمال آلودگی گوشت با ویروس کرونا چقدر است؟
به گزارش یزد بلاگ، شواهد موجود حاکی از آن است که ویروس کرونا 2019، در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان چین در جایی که گوشت های آلوده و خام حیوانات وجود داشته، به انسان منتقل شده است. حال پرسش این است که احتمال آلودگی گوشت به ویروس کرونا چقدر است؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران، شواهد نشان می دهد، احتمال ابتلا به وسیله گوشت و یا شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد. تا به امروز گزارشی در جهان از ابتلای دام های پرورشی به ویروس کرونا اعلام نشده است.
به باور کارشناسان ابتلا می تواند به وسیله گوشت، درصورتی که در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار گیرد، با تماس فرد سالم به گوشت آلوده و سپس دست زدن وی به بینی، چشم و دهان خود، ایجاد گردد. یک احتمال آلودگی گوشت، آلوده شدن آن توسط قصاب یا فرد مبتلا به کرونا است که با گوشت کار کند و در این صورت گوشت خام می تواند آلوده گردد. ویروس کرونای موجود در گوشت آلوده شده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای 70 درجه سانتی گراد و بالاتر از بین می رود و دیگر خطر بیماری زایی ندارد. نکته مهم این است که خانواده ویروس های کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی 20 درجه سانتی گراد باقی می مانند.
با رعایت نکات زیر در هنگام فرآوری و طبخ گوشت، خطری برای ابتلا به کرونا به وسیله گوشت وجود ندارد:
- شستن کامل دست ها با آب و صابون، استفاده از دستکش و ضدعفونی کردن تمامی سطوح (نظیر تخته گوشت، چاقو و سطوح آشپزخانه) قبل و بعد از فرآوری گوشت (پاک کردن، شستن، خرد کردن و بسته بندی).
- جداسازی محل قرار دادن گوشت های خام و غذاهای پخته و استفاده از ظروف دربسته برای نگهداری هر یک از مواد.
- پخت گوشت (نه کباب کردن) در دمای 70 درجه و بالاتر به صورتی که گوشت کامل مغزپخت گردد (پیشنهاد می گردد از دماسنج استفاده گردد).
- عدم استفاده از گوشت حیوانات بیمار و یا مشکوک به بیماری و یا حیواناتی که مرده اند.
- عدم استفاده از گوشت های خام و نیم پز.
انتهای پیغام/4145
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنامجله زیتوا: مجله زیتوا | مجله خبری ایران و جهان پیرامون
banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما