آیا بعد از بهبودی کرونا می توان ورزش کرد
به گزارش یزد بلاگ، تهران (پانا) - اگر به تازگی از بیماری کرونا بهبود پیدا نموده اید و می خواهید فعالیت های بدنی را شروع کنید، حتماً با پزشک متخصص داخلی یا متخصص بیماری های عفونی مشورت کنید.

به گزارش جام جم آنلاین، پزشکان تاکید دارند، در زمان ابتلا به کرونا به هیچ وجه ورزش نکنید. فرقی ندارد دارای علائم کرونا باشید یا نه. باید از زمان مثبت شدن جواب آزمایش ورزش را کنار بگذارید.
پزشکان توصیه می نمایند در صورت عدم وجود علائم کرونا حداقل 10 روز برای ورزش صبر کنید. ورزش های شدید با تحرک بسیار بالا می تواند شرایط عفونت ریه ها را بدتر کند.
درصورتی که پس از گذشت 10 روز و انجام تمرینات ورزشی سبک در قفسه سینه درد حس کردید، باید سریعاً ورزش را متوقف کنید. در غیر این صورت شروع آرام ورزش مسئله ای ندارد.
آیا بعد از بهبودی کرونا می توان ورزش کرد؟
برای افرادی که در حال بهبودی کرونا هستند، بازگشت به حالت عادی زندگی روزمره می تواند یک چالش باشد. حتماً باید با پزشک خود صحبت نموده و مطمئن شوید، چه نوع عادت های سبک زندگی در حال حاضر برای شما بی خطر است. یکی از این نگرانی ها ورزش است. در صورتی که بیماری شما میانه تا شدید باشد، احتمالاً پزشک تا چند وقت پس از بهبودی ورزش را منع می نماید.
اما برای افرادی که به کرونای خفیف دچار می شوند، شروع فعالیت های ورزشی پس از بهبودی مسئله ای ایجاد نمی نماید. پزشکان توصیه می نمایند که فعالیت های ورزشی را به آهستگی در برنامه خود قرار دهید و به هیچ وجه با شدت قبل ورزش نکنید.
چه مدت بعد از کرونا می توان ورزش کرد؟
تمامی ورزشکاران و افرادی که فعالیت های بدنی دارند، باید پس از اعلام مثبت بودن تست کرونا مواردی را رعایت نمایند. این افراد صرف نظر از علائم بیماری باید حداقل 10 روز استراحت نمایند. در این بازه 10 روزه نباید هیچ گونه فعالیت بدنی یا تمرین ورزشی داشته باشند. درصورتی که تست کرونا مثبت باشد اما هیچ گونه علائمی ظاهر نگردد، این بازه 10 روزه از تاریخ آزمایش شروع می گردد. اما اگر دارای علائم باشد، باید از تاریخ شروع علائم در نظر بگیرد.
در صورتی که بیماری خفیف باشد و بدون هیچ گونه عوارضی تست کرونا مثبت اعلام گردد، می توان پس از 10 روز ورزش را شروع کرد. فرد باید به تدریج فعالیت های بدنی را شروع کند. اگر در این مدت علائمی را مشاهده کرد، حتماً باید با پزشک در میان بگذارد.
در صورتی که فرد بیماری میانه تا شدید داشت و یا در بیمارستان بستری شد، باید قبل از شروع ورزش به وسیله پزشک ارزیابی گردد. این افراد احتمالاً باید آزمایش های اضافی از جمله نوار قلب و تصویربرداری قلب انجام دهند و در صورت نبود مشکل فعالیت های بدنی را شروع نمایند.
دستورالعمل های ورزش بعد از کرونا
دررابطه با ورزش، بعد از بهبودی، پزشک باتوجه به شرایط بیمار و سابقه بیماری های شخص در خصوص فعالیت های بدنی تصمیم می گیرد. ازآنجایی که کرونا یک ویروس نو است و هرروزه موارد نوی در خصوص آن کشف می گردد، مراقبت های زمان بیماری و پس از بهبودی هم تغییر می نماید.
بعضی از دستورالعمل هایی که پزشکان به افراد پس از بهبودی کرونا توصیه نموده اند، عبارتند از:
افرادی که پس از بهبودی دارای علائم هماتولوژیک یا کم خونی شدند، باید ورزش را با تمرینات آسان و فعالیت های کم تحرک شروع نمایند. در این صورت خطر لخته شدن خون کاهش می یابد.
افرادی که پس از بهبودی علائم تنفسی مانند ذات الریه دارند یا درگیری ریه در کرونا را تجربه نموده اند، توصیه می گردد حداقل یک هفته پس از کاهش علائم استراحت نمایند. پس از آن به مرو فعالیت های بدنی را شروع نمایند. هنگام ورزش باید به تنفس و مقدار فشار به ریه ها توجه نمایند.
افرادی که با عوارض و مسائل قلبی روبرو می شوند، باید حدود 2 تا 3 هفته پس از بهبودی کرونا استراحت نمایند. افرادی که مبتلا به میوکاردیت یا التهاب قلب هستند، باید 3 تا 6 ماه صبر نمایند.
افرادی که دچار عوارض گوارشی کووید - 19 می شوند، باید در عین کاهش فعالیت های بدنی مقدار مایعات و کالری دریافتی را کنترل نمایند. علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، اسهال و ازدست دادن اشتها ازاین دست عوارض هستند.
پزشکان به افرادی که بیماری زمینه ای نداشته و علائم کرونا آن ها هم خفیف است، توصیه می نمایند مراقبت های لازم را انجام دهند. این افراد هم باید ورزش را به تدریج شروع نمایند. اگر فرد تا یک هفته کامل علائمی خاصی نداشت، می تواند با 50% شدت معمول به فعالیت های بدنی بپردازد.
مراحل بازگشت به ورزش پس از بهبودی کرونا
برای ایمنی بیشتر و جلوگیری از هرگونه مسئله ای بهتر است، ورزش را در 7 مرحله زیر شروع کنید:
تشخصی بیماری و بهبودی: حداقل باید به مدت 10 روز پس از شروع علائم یا مثبت شدن تست کرونا استراحت کرد. در صورت ازبین رفتن تمامی علائم (به جز بازگشت حس چشایی و بویایی) می توان به مرور ورزش را شروع کرد.
هفته اول و دوم شروع ورزش: باید با ورزش های سبک شروع کرد. پیاده روی، دویدن آهسته و دوچرخه ثابت تمرینات خوبی هستند. از انجام تمرینات قدرتی خودداری کنید. مدت زمان ورزش باید کمتر از 15 دقیقه باشد و ضربان قلب حداکثر 70% افزایش یابد.
هفته سوم ورزش: می توان ورزش های سبک تا میانه را انجام داد. تمرینات حرکتی، دویدن و مقاومت در برابر وزن بدن فعالیت های مناسبی است. حداکثر مدت زمان ورزش باید 30 دقیقه باشد و ضربان قلب بیشتر از 80% افزایش پیدا نکند.
هفته چهارم ورزش: در این مرحله می توان ورزش های میانه را انجام داد. تمرینات پیچیده تر و حرکات مربوط به ورزش های تخصصی مسئله ای ندارد. می توان دویدن و تمرینات با وزنه را در برنامه قرار داد. مدت زمان ورزش در این مرحله می تواند به 45 دقیقه برسد. ضربان قلب نباید بیش از 80% افزایش پیدا کند.
هفته پنجم و ششم ورزش: این مرحله را حداقل باید به مدت دوهفته انجام داد. دویدن، تمرینات ورزشی عادی و تمرینات ورزش های تخصصی را می توان به مدت 60 دقیقه انجام داد. ضربان قلب نباید بیش از 80% افزایش پیدا کند.
هفته هفتم ورزش: در این مرحله می توانید تمرینات عادی خود را از سر بگیرید. روتین قبلی ورزش خود را به صورت معمول شروع کنید.
هفته هشتم به بعد: بازگشت به رقابت ها و ورزش نامحدود
البته گفتنی است، درصورتی که با شروع ورزش بعد از کرونا احساس فشار کردید، باید هر مرحله را در روز های بیشتری تکرار کنید. ممکن است، برای بعضی افراد رسیدن به مرحله آخر مدت زمان بسیار بیشتری طول بکشد.
ورزش های مجاز بعد از کرونا
با تحقیقاتی که روی بیماران کرونایی انجام شد، تعیین شد که بعضی افراد به سندرم حاد تنفسی دچار شده اند.
طبق این تحقیق بستری شدن در بیمارستان با آمادگی هوازی رابطه معکوس دارد. به همین علت باید تمامی علائم کرونا رفع شده و سپس ورزش را شروع کرد. مهم ترین مسئله این است که باید قبل از شروع ورزش تمامی درمان های مربوط به علائم کرونا به اتمام رسیده باشد.
به هیچ وجه نباید ورزش را با شدت شروع کرد. در مرحله اول تنها مجاز به انجام فعالیت های روزمره هستید. به مرور می توانید تمرینات سبک مانند پیاده روی و دویدن آهسته را در تایم کوتاهی به برنامه خود اضافه کنید. در این مدت نباید تمرینات مقاومتی انجام دهید.
بعد از گذشت چند هفته می توان فعالیت های هوازی چالش برانگیز را شروع کرد. تمرینات مقاومتی تنها باید در حد وزن بدن باشد. پس از گذشت مدتی و آمادگی بدن می توان فعالیت های هوازی را شدیدتر کرد و به مرور برنامه معمول تناسب اندام را از سر گرفت.
نکات مهم برای ورزش سنگین بعد از کرونا
بازگشت به ورزش بعد از بهبودی کرونا می تواند فرایند کند و خسته نماینده ای داشته باشد. برای شروع ورزش های سنگین حتماً باید به دستورالعمل های پزشک توجه کنید و هنگام انجام فعالیت های بدنی موارد زیر را در نظر داشته باشید.
به بدن خود گوش دهید. اگر علائمی مانند درد قفسه سینه یا تپش قلب دارید، بلافاصله ورزش را متوقف نموده و با پزشک مشورت کنید. ورزش به طورکلی برای سلامت بدن مهم است. اما دررابطه با ویروس کرونا باید با آگاهی بیشتری عمل کرد.
سخت نگیرید. سعی نکنید، مانند گذشته ورزش های قدرتی انجام دهید. ورزشکاران باید در هر رده سنی برای بازگشت به ورزش پیشرفت تدریجی را طی نمایند. با پیاده روی آهسته شروع کنید و در صورت نبود مشکل در روز بعد، پیاده روی سریع را امتحان کنید. سپس زمان پیاده روی را افزایش دهید.
شکیبا باشید. حتی اگر پیش از ابتلا به کرونا برای مسابقات تمرین می کردید، باید برای شروع تمرینات فشرده شکیبا باشید. احتمالاً هنگام شروع ورزش بعد از کرونا متوجه می شوید که بدن شما کمی تغییر نموده است. هنوز در این مرحله در حال بهبود هستید و نباید به بدن خود فشار وارد کنید.
عوارض خطرناک شروع ورزش بعد از کرونا
پس از بهبودی کرونا می توان به مرور فعالیت های بدنی را از سر گرفت. در هنگام ورزش باید به شرایط بدن و هرگونه علائم توجه کنید.
در صورتی که با شروع ورزش علائم زیر را مشاهده کردید، حتماً باید ورزش را متوقف نموده و به پزشک مراجعه کنید:
درد قفسه سینه یا تپش قلب
حالت تهوع
سردرد
ضربان قلب بالاتر از حد معمول هنگام ورزش یا طولانی شدن زمان پایین آمدن ضربان قلب پس از سرانجام ورزش
احساس سبکی یا سرگیجه
تنگی نفس، مشکل در تنفس یا تنفس غیرطبیعی و سریع
خستگی بیش از حد
تورم در اندام ها
سنکوپ (از حال رفتن)
تجربه دید تونلی یا ازدست دادن بینایی
در صورت رفع شدن علائم باید حداقل 24 ساعت استراحت کرد. اگر با شروع دوباره ورزش مسئله ای مشاهده نکردید، می توانید به پیشرفت در ورزش ادامه دهید اما اگر هرگونه از علائم بیش از 24 ساعت ادامه پیدا کرد یا پس از قطع ورزش رفع نشد، حتماً با پزشک مشاوره داشته باشید. پزشک پس از معاینه و انجام آزمایش های لازم در خصوص بازگشت به ورزش تصمیم می گیرد.
ورزش بعد از تزریق واکسن کرونا
یکی از سؤالات افراد این است که پس از تزریق واکسن کرونا می توان ورزش کرد؟ پاسخ این سؤال مثبت است. هیچ تحقیقاتی نشان نداده است که ورزش بعد از دریافت واکسن مضر است. تنها باید به واکنش بدن خود و عوارض جانبی واکسن توجه کنید. معمولاً عوارض جانبی واکسن شامل موارد زیر است.
درد، قرمزی و تورم در محل تزریق
خستگی
سردرد
درد عضلانی
تب و لرز
حالت تهوع
در صورتی که عوارض واکسن برای شما در حداقل سطح ممکن باشد، پس از دریافت اولین دوز به راحتی می توانید ورزش کنید.
مطالعات نشان می دهد که ممکن است، عوارض پس از تزریق دوم بیشتر گردد. اما در این مرحله هم ورزش مسئله ای ایجاد نمی نماید. اگر پس از دریافت واکسن عوارضی مانند خستگی را تجربه نموده اید، بهتر است ورزش را چند روزی عقب بیندازید. زیرا ورزش احساس خستگی را بیشتر می نماید.
منبع: خبرگزاری پاناپرشین بلاگ: پرشین بلاگ | سیستم وبلاگ های پرشین
دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!