10 هزار و 846 تن مواد مخرب لایه اوزون را از سال گذشته حذف کردیم
به گزارش یزد بلاگ، به گزارش خبرنگاران، ابراهیم حاجی زاده در مراسم بزرگداشت روز جهانی اوزن به ارائه دستاوردها و برنامه های اجرایی طرح ملی حفاظت لایه اوزون تحت پروتکل مونترال پرداخت.
حاجی زاده با اشاره به تاریخچه حفاظت لایه اوزون کنوانسیون وین و پروتکل مونترال برای حذف تدریجی مواد مخرب لایه اوزون گفت: کاهش تدریجی و حذف مواد مخرب لایه اوزون مطابق با برنامه زمان بندی، کنترل تجارت مواد مخرب لایه اوزون با اعضای پروتکل و ایجاد سیستم مجوز صادرات و واردات مواد مخرب لایه اوزون و گزارش میزان تولید و مصرف مواد مخرب لایه اوزون به دبیرخانه اوزون به صورت سالیانه اهم تعهدات کشورهای عضو پروتکل است.
وی با تاکید بر اینکه ایران در سال 1368 کنوانسیون وین و در همین سال پروتکل مونترال و سپس اصلاحیه های بعدی آن را پذیرفته است، اعلام کرد: مجموعا توانسته ایم از سال گذشته 10 هزار و 846 تن مواد مخرب لایه اوزون را حذف کنیم.
مدیر طرح ملی حفاظت لایه اوزون در خصوص اهداف این طرح گفت: 10 درصد از واردات هیدروکلروفلروکربن تا تاریخ اول ژانویه 2015 میلادی طبق برنامه زمان بندی پروتکل مونترال کاهش یافته و میزان واردات این مواد از 4 هزار 945 تن در سال 2013 به 4 هزار و 443 تن و به 15 درصد کاهش تا تاریخ اول ژانویه 2016 به 4 هزار و 2036 تن با اعمال قوانین و مقررات کنترلی و اجرای برنامه های مرتبط در چارچوب برنامه های مصوب کاهش یافته است.
حاجی زاده با تاکید بر اجرای کامل تعهدات کشور در قبال ماده 4 پروتکل مونترال و اصلاحیه مونترال و تداوم اجرای صدور مجوز واردات به برنامه های اطلاع رسانی و همکاری های منطقه ای و بین المللی طرح نیز اشاره کرد و عمل به کلیه تعهدات کشور، انتخاب فناوری های سازگار با لایه اوزون، بومی سازی فناوری های جایگزین سازگار با لایه اوزون، تشکیل و تقویت شبکه امور اوزون، همکاری و تعامل سازنده با سایر نهادها و استفاده از سیستم برخط و همکاری با گمرکات و بهره برداری از سیستم پنجره واحد تجارت فرامرز را ضروری دانست.
منبع: خبرگزاری مهرbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا