کدام بهتر و کامل تر است؟ iOS 13 یا اندروید Q؟
به گزارش یزد بلاگ، خبرنگاران: اگر بخش نرم افزاری موبایل ها را از آن ها حذف کنیم، تنها با یک سخت افزار بی ارزش روبرو خواهیم بود که هیچ استفاده ای برای کاربران نخواهد داشت. در واقع در میان تمامی چیپست ها، صفحه نمایش ها و لنز های مختلف، این سیستم عامل و نرم افزار ارائه شده توسط اپل و گوگل است که تأثیرگذارترین فاکتور در انتخاب یک گوشی به حساب می آید.
اپل به تازگی سیستم عامل iOS 13.1 را در گوشی های آیفون معرفی نموده و گوگل نیز اندروید 10 (اندروید Q) را برای گوشی های اندرویدی ارائه نموده است. دو سیستم عامل برتر موبایل که بیش از 99٪ بازار تلفن های هوشمند را به خود اختصاص داده اند.
ما در برترینها، همزمان با ارائه این دو سیستم عامل جدید، به یک مقایسه مفصل از خصوصیات مختلف اندروید و iOS پرداختیم و نقاط ضعف و قوت هر دو سیستم عامل را آنالیز نموده ایم. در پایان این مقاله می توانید با خیال راحت، سیستم عامل مناسب خود را از میان این دو گزینه جذاب، انتخاب کنید.
امنیت (iOS 13)
شاید تا چند سال پیش می توانستیم نقاط ضعف امنیتی بسیار زیادی در سیستم عامل iOS پیدا کنیم، اما در سال های اخیر این سیستم عامل کوشش زیادی را برای بهبود امنیت کاربران انجام داده است. دسترسی بسیاری از برنامه ها به قسمت های مختلف گوشی محدود شده و بدافزار ها نیز از مارکت این سیستم عامل حذف شده است.
گوگل نیز کوشش به محدود کردن دسترسی برنامه ها به سنسور های مختلف گوشی دارد، اما هنوز هم می توان بسیاری از دسترسی های بی دلیل را در برنامه های مشهور پیدا کرد. از سوی دیگر مارکت اندروید مملو از بدافزار هایی است که معین نیست چرا توسط گوگل حذف نمی شوند.
بااین حال در مقایسه کلی می توان اپل را برنده امنیت بیشتر در سیستم عامل دانست. محدود بودن کلی سیستم عامل iOS ممکن است برای تعدادی از کاربران نامطلوب باشد، اما در عمل اغلب کاربران از امنیت آن استقبال خواهند کرد.
سیستم عامل یکپارچه (اندروید 10)
اپل در سال های اخیر سعی نموده تا بسیاری از برنامه های iOS را به سیستم عامل مک منتقل کند. کوششی که با ارائه پروژه Marzipan کامل شد و امروزه بسیاری از برنامه های iOS در مک قابل نصب و استفاده است.
پاسخ گوگل، اما بسیار کامل تر بود و شما می توانید تمامی برنامه های اندروید را در سیستم عامل کروم این شرکت نصب کنید. در واقع با خرید یک کروم بوک شما نه تن ها به برنامه های اختصاصی این سیستم عامل دسترسی دارید، بلکه می توانید برنامه های لینوکس و اندروید را نیز در گجت کم و بیش ارزان قیمت خود نصب کنید.
انعطاف پذیری (اندروید 10)
اپل همچنان به بسته بودن سیستم عامل خود اصرار دارد. موضوعی که باعث شده بسیاری از کاربران از محدودیت های این سیستم عامل خسته شده و به اندروید روی بیاورند. در نقطه مقابل اندروید با هر به روزرسانی، محدودیت های سیستم عامل را کاهش می دهد و دسترسی بیشتری را در اختیار کاربران خود می گذارد.
در اندروید 10 درست مثل نسخه های پیشین می توانید بسیاری از تنظیمات تخصصی گوشی را در حالت Developer Mode تغییر بدهید. برنامه های انحصاری گوگل نیز به صورت آزاد در اختیار شما قرار گرفته است و هیچ الزامی برای استفاده از آن ها وجود ندارد.
از آن سو محدودیت های کپی، ذخیره سازی و اشتراک گذاری آن قدر در سیستم عامل iOS چشمگیر است که برای کاربرانی که تازه به این سیستم عامل روی آورده اند، طاقت فرسا خواهد بود.
گیمینگ (اندروید 10)
تمامی بازی های مشهور دنیا در هر دو سیستم عامل موبایل قابل دسترسی است بااین حال دو خصوصیت مهم، اندروید را به عنوان یک کنسول بازی در جایگاهی مناسب تر قرار می دهد.
در سیستم عامل اندروید امکان سایدلود کردن بازی ها و استفاده از سیستم های جانبی تغییر و تقلب با چند کلیک ساده در دسترس کاربران قرار گرفته است. درواقع کاربران ایرانی می توانند بسیاری از بازی های پولی که امکان خرید آن برای ایرانیان وجود ندارد را به راحتی در سیستم عامل اندروید نصب نمایند.
گوگل استادیا نیز تا چند ماه آینده به صورت رسمی در اختیار کاربران قرار می گیرد. این سیستم تخصصی استریم بازی به کاربران اجازه می دهد با هر میزان سخت افزاری که در اختیار دارند، سنگین ترین نسخه های بازی را نصب و اجرا نمایند.
رابط کاربری (اندروید 10)
رابط کاربری اختصاصی اپل، یک رابط کاربری مناسب و سریع است که بسیاری از کاربران به آن عادت نموده اند. بااین حال کاربرانی هستند که از این رابط کاربری رضایت ندارند. متأسفانه اپل هیچ گونه راهکاری را برای شخصی سازی رابط کاربری در نظر نگرفته است.
از آن سو گوگل در اندروید به کاربر اجازه می دهد تا رابط کاربری را با علاقه خود شخصی سازی کند. استفاده از لانچر های مختلف و فانتزی به کاربران اندروید این اجازه را می دهد تا هرچند وقت یک بار، یک رابط کاربری جدید را تجربه نمایند.
دستیار مجازی (اندروید 10)
اپل با ارائه سیری، راه را برای ارائه دستیار های مجازی مختلف هموار کرد، اما این گوگل بود که با ارائه دستیار مجازی اختصاصی خود، پیروز شد به یک استاندارد جدید در این فناوری خاص تبدیل گردد.
سیری از نظر سرگرمی در حد بسیاری خوبی قرار گرفته، اما دستیار گوگل با هماهنگی کامل با سیستم عامل اندروید می تواند بسیاری از فرمان ها و دستور های مختلف و پیچیده کاربران را اجرایی کند.
با دستیار مجازی گوگل در کمترین زمان ممکن می توانید پیام های خود را بشنوید، ایمیل بدهید یا تقویم خود را آنالیز کنید. این دستیار در تمامی دستگاه های ارائه شده توسط گوگل از جمله کروم بوک ها نیز قابل دسترسی است.
حالت تاریک (iOS 13)
حالت تاریک سیستم عامل در صفحه نمایش های جدید منجر به کاهش مصرف باتری می گردد. موضوعی که هر دو شرکت بزرگ موبایل به آن توجه نموده اند و این حالت را به سیستم عامل خود اضافه نموده اند.
بااین حال این سیستم رنگی جدید در هر دو سیستم عامل به طور کامل برنامه ریزی نشده و هنوز برنامه ها و بخش هایی هستند که به صورت اتوماتیک با رنگ های روشن ارائه می شوند. هرچند در مقایسه هردو سیستم عامل می توان iOS را برنده این فناوری جدید دانست.
با فعال کردن حالت تاریک در سیستم عامل اپل، بیش از 90٪ درصد برنامه ها و بخش های مختلف سیستم عامل به رنگ تیره در می آید. هرچند گوگل نیز کوشش هایی جدی را برای بهبود حالت تاریک در سیستم عامل خود شروع نموده است.
پشتیبانی از صفحه نمایش های جدید (اندروید 10)
صفحه نمایش های خمیده، تاشو و کامل، به ترند جدید بازار فناوری تبدیل شده اند. بااین حال اندروید تنها سیستم عاملی است که از این نوع صفحه نمایش پشتیبانی می نماید.
میزان انعطاف پذیری این سیستم عامل آن قدر زیاد است که حتی صفحه نمایش هایی با حالات عجیب و غریب نیز در اندروید پشتیبانی می شوند. گوشی تایتان با صفحه نمایش مربعی، اسنشال با ترکیب 1/4 و گوشی های فولد، فلکس و می میکس با صفحه نمایش های خمیده، همه و همه از سیستم عامل اندروید بهره خواهند برد.
از سوی دیگر سیستم عامل انحصاری اپل هنوز هیچ گونه حرکت معینی را به سمت صفحه نمایش های خمیده نداشته است. بعید نیست چند سال بعد اپل با سر و صدای زیاد از این فناوری به اصطلاح جدید رونمایی کند!
سلامت کاربران (اندروید 10)
هرچند اپل کوشش هایی را در راستای بهبود سلامت جسمانی کاربران و اعتیاد به تلفن های همراه انجام داده است، اما به نظر می رسد گوگل با برنامه تخصصی Digital Wellbeing، سطحی جدید از کنترل سلامت را در اختیار کاربران قرار داده است.
با این برنامه می توانید میزان استفاده خود از گوشی را آنالیز و محدود کنید. حتی امکان ایجاد محدودیت بر روی گوشی بچه ها و نوجوانان نیز وجود دارد. بیماری های جسمی و روانی ناشی از استفاده زیاد از گوشی و لپ تاپ آن قدر همه گیر شده که نگرانی های زیادی را برای والدین ایجاد نموده است.
مسائل عضلانی، چاقی، بیماری های عصبی، حملات پنیک، سی وی اس، بیماری های چشم و بی خوابی از جمله معضلاتی است که استفاده بیش ازحد از تلفن همراه می تواند در بدن کاربر ایجاد کند.
به روزرسانی (iOS 13)
به روزرسانی یکی از مسائل اساسی سیستم عامل اندروید است که در واقع ارتباطی به گوگل ندارد. گوگل به روزرسانی جدید را در اختیار تمامی گوشی های اندرویدی دنیا قرار می دهد، اما برند های تولیدنماینده گوشی ها معمولاً در این زمینه کم کاری می نمایند.
گوشی های تولیدی گوگل با برند پیکسل و تمامی گوشی هایی که برند Android One بر روی آن ها درج شده، از به روزرسانی مستقیم گوگل بهره می برند، اما گوشی های دیگر شرکت ها هیچ گونه تضمین معینی برای دریافت به روزرسانی ندارند.
با این اوصاف به روزرسانی 5 تا 6 ساله اپل را می توان یک برگ برنده در دست این شرکت دانست که معمولاً در کمترین زمان ممکن برای گوشی های تولیدی این شرکت آماده و در دسترس کاربران قرار می گیرد.
استفاده در ایران (اندروید 10)
درست مثل نسخه های پیشین iOS، نسخه 13 نیز با محدودیت های زیادی برای کاربران ایرانی همراه است. محدودیت هایی که ممکن است در اندروید نیز وجود داشته باشند، اما قدرت شخصی سازی این سیستم عامل، راه را برای دور زدن محدودیت ها هموار می نماید.
نصب برنامه های مختلف از سرور های غیررسمی در سیستم عامل اندروید به راحتی انجام می گردد و علاوه بر این ده ها رام رسمی و غیررسمی برای هر گوشی اندرویدی منتشر می گردد.
محدودیت های اپل برای کاربران ایرانی آن قدر زیاد است که بسیاری از برنامه های فارسی مانند تاکسی های اینترنتی مجبور هستند از نسخه وب خود در این سیستم عامل استفاده نمایند. موضوعی که اندروید 10 را به بهترین گزینه و انتخاب برای کاربران ایرانی تبدیل می نماید.
منبع: mindinventory ،cnet
منبع: برترین هانماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.
اسلیم فا: اسلیم فا: مجله دوخت و دوز، طراحی لباس و انتخاب لباس