کاربرد پروبیوتیک ها در فرآورده های غذایی

به گزارش یزد بلاگ، بهزاد علاالدینی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به سوش های پروبیوتیک بومی اظهار کرد: سوش های پروبیوتیک بومی به عنوان محصول فراوریی و ماده اولیه در فرآورده های لبنی و غذایی کاربرد دارد و به صورت بسته بندی های کیسه ای چند گرمی برای استفاده در فراوری محصولات غذایی به ویژه در مقادیر تناژ عرضه می گردد.

کاربرد پروبیوتیک ها در فرآورده های غذایی

او اضافه کرد: پروبیوتیک بومی حاوی باکتری های پروبیوتیک مفید برای بدن انسان بوده و منشاء این باکتری ها برخلاف نمونه های خارجی از فرآورده های غذایی سنتی ایران ماست و سازگاری بسیاری با سیستم گوارش داشته و باعث ارتقاء سیستم ایمنی بدن در برابر انواع تهاجم های ویروسی و باکتریایی می گردد. نکته مهم و مورد بهره برداری در این محصول، استفاده از سوش های پروبیوتیک بومی و زنده مانی بالای آن ها در محصول نهایی و همچنین در سیستم گوارش انسان به شکل رویشی است تا بیشترین تاثیرات سلامت بدن را ایجاد کند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان نمود: سوش های پروبیوتیک بومی را کشورهایی مانند: آمریکا، هلند ، دانمارک، آلمان ، چین و ... فراوری می نمایند و تنها تفاوت آن ها در نوع سوش های مورد استفاده و منشاء استخراج آن ها است. پروبیوتیک دارای قیمت تمام شده پایین و کیفیت بالا، نسبت به محصولات خارجی است. این محصول ، تمام آزمایشات استاندارد های ملی و بین المللی را باموفیت گذرانده و از نظر کیفی در صندلی بالاتر قابل رقابت با نمونه های خارجی است .

علاالدینی با اشاره به مصرف فرآورده پروبیوتیک اظهار کرد: مقبولیت و مصرف فرآورده های پروبیوتیک در کشورهای دنیا به ویژه اروپا، ایالات متحده و ژاپن و همچنین ایران رواج چشمگیری یافته است، به طوریی که بیش از 90 فرآورده پروبیوتیک در سرتاسر دنیا فراوری می گردد که معمولاً فرآورده های پروبیوتیک را به دو دسته فرآورده های پروبیوتیک لبنی و غیرلبنی تقسیم می نمایند.

او گفت: قابلیت زیستی پروبیوتیک ها در فرآورده های غذایی در درجه اول واقع شده است و شاخص زیستی باید به اندازه کافی بالا باشد، به عبارتی ایجاد اثرات مفید سلامتی بدن توسط پروبیوتیک ها منوط به زنده ماندن آن ها در محصول تا انتها دوره ماندگاری و همچنین در طول عبور از دستگاه گوارش است، به صورتی که این باکتری ها به تعداد بالا به روده رسیده و در آن جا اثرات مفید خود را ایجاد می نمایند. اما متاسفانه بیشتر محصولات عرضه شده در سطح بازار فاقد این استاندارد بوده و قبل از انتها زمان ماندگاری تعداد باکتری های زنده آن ها کمتر از خط استاندارد می رسد.

او اضافه کرد: علاوه بر باکتری های سودمندی که از آن ها به عنوان پروبیوتیک یاد می گردد، میکروارگانیسم هایی هستند که در برابر تنش های دستگاه گوارش مقاوم هستند که حضور، فعالیت و تکثیر آن ها در بخش های مخاطی روده موجب می گردد تا از مصرف ماده غذایی تهیه شده بر پایه آن ها خواص سودمند بیشتری حاصل گردد. سازگاری این میکروارگانیسم ها با شرایط دستگاه گوارش و جایگزینی آن ها تاحدود زیادی به فلور طبیعی موجود بستگی دارد. فلور طبیعی و پیچیده دستگاه گوارش انسان، به شدت تحت تاثیر ژنتیک، شرایط جغرافیایی، رژیم غذایی و سن است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان نمود: در سال های اخیر مقاومت باکتری های مفید بدن به آنتی بیوتیک های مختلف منجر به رویکرد جدیدی به باکتریوتراپی شده که در این روش از باکتری های مفید برای جلوگیری از تجمع باکتری های مضر در روده استفاده می گردد. با توجه به نقش موثر باکتری های پروبیوتیک در این زمینه، جداسازی سویه هایی از این گروه از میکروارگانیسم های که با شرایط فیزیولوژیک بدن و موکوس روده افراد منطقه نیز سازگاری بیشتری داشته باشند، می توانند برای فراوری مواد غذایی جهت مصرف نوزادان و حتی بزرگسالان توصیه گردد.

علاالدینی در انتها توضیح داد: وجود این باکتری های مفید موجب بهینه شدن فعالیت زیستی بدن، کنترل متابولیسم، نابودی باکتری های مهاجم در روده ها و در دراز مدت از ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و مقاوم شدن بدن در برابر آنتی بیوتیک ها جلوگیری می نماید. برای دریافتن اهمیت این باکتری در سلامت شهر می توان به کشور آمریکا اشاره نمود که اگرچه بزرگترین فراوری نماینده این فرآورده مهم زیستی است، اما تنها بخشی اندک از آن را صادر می نماید. پروبیوتیک ها را می توان در فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی، آشامیدنی و دارویی نیز، استفاده کرد.

منبع: همگردی
انتشار: 1 تیر 1400 بروزرسانی: 1 تیر 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 3969

به "کاربرد پروبیوتیک ها در فرآورده های غذایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاربرد پروبیوتیک ها در فرآورده های غذایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید