چرا دندان آدم درد می گیرد؟

به گزارش یزد بلاگ، کسانی که دچار دندان درد شده اند، می دانند که درد همواره به یک صورت آغاز نشده و شدتش در تمامی موارد یکسان نیست. به عبارت دیگر نوع درد به مقدار پوسیدگی و شدت آسیب وارد به عصب بستگی دارد و علایم آن معمولا عبارت است از درد نواحی اطراف گوش، محدودیت در باز کردن دهان، ایجاد صدا هنگام باز و بسته کردن دهان.

چرا دندان آدم درد می گیرد؟

چرا دندان آدم درد می گیرد؟

نویسنده: دکتر شیرین معماران، متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت

دندان درد علل بسیاری می تواند داشته باشد ولی معمولا علت اصلی آن، صدمه به عصب دندان به علت پوسیدگی است.

کسانی که دچار دندان درد شده اند، می دانند که درد همواره به یک صورت آغاز نشده و شدتش در تمامی موارد یکسان نیست. به عبارت دیگر نوع درد به مقدار پوسیدگی و شدت آسیب وارد به عصب بستگی دارد و علایم آن معمولا عبارت است از درد نواحی اطراف گوش، محدودیت در باز کردن دهان، ایجاد صدا هنگام باز و بسته کردن دهان. مهم ترین دندان دردهایی که به علت پوسیدگی به وجود می آیند بر سه نوع اند:

1 دندان دردهای گذرا: این دردها در دندان هایی اتفاق می افتد که دارای پوسیدگی عمیق اند ولی هنوز به عصب آنها آسیب زیادی وارد نشده. این گونه پوسیدگی ها در حالت عادی هیچ گونه دردی ندارند ولی با مصرف مواد شیرین یا نوشیدنی های سرد و یا گرم، دندان برای لحظه ای شدیدا درد می گیرد یا تیر می کشد و با نبودن آنها از بین می رود.

2 دندان دردهای شبانه: این دردها شب ها شدت زیادتری پیدا می نماید و زمانی است که پوسیدگی به عصب برسد و باعث دردهایی می شود که گاهی خودبه خود، گاهی در پی مصرف مواد ترش و شیرین و گاهی بر اثر گرما پدید می آیند. برخلاف نوع قبل، این درد با حذف عوامل ذکر شده فورا متوقف نشده و تا مدتی باقی می ماند. شدت درد هم متغیر است؛ به گونه ای که گاه خفیف، گاه شدید و گاه حالت ضربانی دارد. درد ممکن است به طور مداوم ادامه پیدا کند یا آنکه مدتی ساکت شده و دوباره آغاز شود. این دندان دردها با سرما تسکین می یابند.

3 دندان دردهایی که در اثر درمان نکردن مسائل قبلی دندان به وجود می آیند: هر گاه در مراحل قبل درمان اساسی صورت نگیرد، ممکن است درد برای مدتی ادامه یافته، آن گاه خودبه خود متوقف شود. به طوری که دندان برای مدتی کاملا بدون درد باشد اما این بهبودی به منزله انتها ماجرا نیست زیرا میکروب هایی که در مرحله قبل، به وسیله پوسیدگی وارد عصب قسمت تاج شده اند به تدریج عصب موجود در ریشه را آلوده می نمایند. این میکروب ها یا سم آنها در نهایت به انتهای ریشه رسیده، از این طریق وارد استخوان فک شده، در آنجا آغاز به تخریب و ایجاد عفونت می نمایند. در این حال به علت التهاب و عفونت بافت های انتهای ریشه مجدا دندان درد به وجود می آید. این درد گاه خفیف و گاه بسیار شدید است. در مواردی هم بیمار احساس می نماید دندان دردناک بلندتر از سایر دندان ها است و معمولا کوچک ترین ضربه به دندان باعث درد می شود. به این جهت بیمار سعی می نماید به هنگام غذا خوردن از سمتی که دندان دردناک وجود دارد، استفاده ننماید. این حالت در اصطلاح عموم به چرکی شدن دندان موسوم است. چنانچه با رسیدن عفونت به بافت های انتهای ریشه باز هم اقدامی در جهت درمان صورت نگیرد، عفونت موجود می تواند توسعه بیشتری یافته سبب بروز آبسه های فکی و در مواردی حتی به خطر افتادن جان بیمار شود.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 4546

به "چرا دندان آدم درد می گیرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا دندان آدم درد می گیرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید