معرفی کلم و خواص درمانی آن

به گزارش یزد بلاگ، Brassica oleraceae L.، نام فرانسه آن Chou و به انگلیسی Cabbage گفته می گردد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، کلم، کُرنُب، قُنَّبیط و بقلةالانصار نامیده شده است. کلم انواع مختلفی دارد وحشی و

معرفی کلم و خواص درمانی آن

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی کلم:

Brassica oleraceae L.، نام فرانسه آن Chou و به انگلیسی Cabbage گفته می گردد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، کلم، کُرنُب، قُنَّبیط و بقلةالانصار نامیده شده است. کلم انواع مختلفی دارد وحشی و پرورشی که برخی از انواع وحشی آن در سواحل دریاها می رویند. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به چند نوع کلم پرورشی که به صورت خوراکی استفاده می شوند و خواص دارویی هم دارند اشاره شده است که معروف و مرغوبترین آنها عبارتند از: کلم برگ، کلم گل، کلم پیچ برگی، کلم قمری، کلم بروکسل و کلم بروکلی.

تیره گیاه:

شب بو Cruciferae

نوع گیاه:

تمامی کلم ها از نظر نوع گیاه، بوته می باشند.

بیشتر بخوانید: کلم و خواص شفابخش آن

طبیعت:

بین حکمای طب سنتی در خصوص طبیعت کلم ها اتفاق نظر وجود دارد و همگی طبیعت آنها را گرم و خشک می دانند.

رویش جغرافیایی کلم ها:

در اغلب کشورهای اروپایی و در نواحی معتدله دیگر کشورها و در ایران بیشتر در استان های شمالی، زنجان، آذربایجان و اصفهان کاشته می شوند.

مضرات کلم ها:

زیاده روی در مصرف کلم های خام سبب ایجاد نفخ معده، سوءهاضمه و غلظت خون می گردد.

منبع مقاله :

صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

منبع: راسخون
انتشار: 4 آبان 1400 بروزرسانی: 4 آبان 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 4577

به "معرفی کلم و خواص درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی کلم و خواص درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید