معرفی برنجاسف و خواص درمانی آن
به گزارش یزد بلاگ، گیاهی است علفی و چند ساله به ارتفاع حدود یک متر گاهی موارد بیشتر با ساقه ای راست، استوانه ای شکل، به رنگ سبز نقره ای گاهی مایل به قرمز و پوشیده از تارهای ظریف و مایل به سفید، برگ های آن دارای
نویسنده: صمصام صانعی
برنجاسف از جنس درمنه ها می باشد و با بومادران فرق دارد.
نام علمی:.
Artemisia vulgaris L.، نام فرانسه Armoise commune و نام انگلیسی آن Mugwort می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، برنجاسف، حبق الراعی، شویلاء و بلنجاسف نامیده شده است.تیره گیاه:
کاسنی Compositaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی و چند ساله به ارتفاع حدود یک متر گاهی موارد بیشتر با ساقه ای راست، استوانه ای شکل، به رنگ سبز نقره ای گاهی مایل به قرمز و پوشیده از تارهای ظریف و مایل به سفید، برگ های آن دارای بریدگی های عمیق و تقسیمات نامساوی و نوک تیز، سطح فوقانی پهنک برگ سبز رنگ و سطح تحتانی پهنک برگ به رنگ سفید پنبه ای است. استفاده از برنجاسف برای خانم های باردار ممنوع می باشد و زیاده روی در مصرف آن ایجاد مسمومیت شدید نموده و گاهی مواقع منجر به مرگ می گردد. کاپیتول های کوچک و متعدد گیاه شامل گلهایی به رنگ زرد مایل به قرمز و معطر با طعمی تلخ و پوشیده از تارهای سفید پنبه ای است. گل های میانی کاپیتول ها، نر و گل های کناری آنها ماده می باشند. میوه اش فندقه، استوانه ای شکل، صاف و منتهی به یک برجستگی مسطح است. ریشه گیاه هم دراز و ضخامت آن حدود 2 سانتی متر می باشد. ضمناً تمام قسمت های گیاه تلخ است.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن خیلی گرم و خشک است.رویش جغرافیایی:
در اغلب کشورها خصوصاً در کشورهای آسیای مرکزی و در ایران بیشتر در استان های اصفهان، یزد، فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان و سمنان انتشار دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در برنجاسف:
موسیلاژ، رزین، قند، اینولین، اسانس، سینئول، تویون، آدنین، پی نن، ترپن، آرتمیزین، تانن و مواد رزینی در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
اندام هوایی گیاهنحوه مصرف:
معمولاً سرشاخه های گلدار را به صورت دم نموده یا جوشانده استفاده می نمایند و در طب سنتی برای درمان بیماری ها نحوه و اندازه مصرف آن را پزشک تشخیص داده و تجویز می نماید.خواص درمانی:
کاهنده قند و فشار خون و صفرابر، هضم نماینده غذا و تقویت نماینده معده، بازنماینده قاعدگی و دفع نماینده انگل های روده، خارج نماینده سنگ های کلیه و مثانه و ضد اسپاسم، مسکن دردهای مفصلی و مفید برای قاعدگی دردناک، تحلیل برنده ورم روده و بادشکن، بندآورنده آبریزش بینی و ضد باکتری، تصفیه نماینده خون و اشتهاآور، تسکین دهنده دردهای روماتیسمی و مسکن اعصاب، ضد گاستریت های حاد و مزمن و مفید برای انواع حساسیت های پوستی، آرام نماینده دردهای عمومی بدن و مفید برای هیستری، بندآورنده اسهال و ضد دل درد می باشد. ضمناً برای نقرس، ناراحتی های زنان، هموروئید، التهاب ناحیه مقعد و دردهای واریسی هم مفید است. در استعمال خارجی التیام بخش زخم ها و جراحات می باشد.تذکر:
استفاده از برنجاسف برای خانم های باردار ممنوع می باشد و زیاده روی در مصرف آن ایجاد مسمومیت شدید نموده و گاهی مواقع منجر به مرگ می گردد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 8 آبان 1400
بروزرسانی: 8 آبان 1400
گردآورنده: yazdblog.ir
شناسه مطلب: 4582
به "معرفی برنجاسف و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی برنجاسف و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید