طرز تهیه شیشلیک چگونه است؟

به گزارش یزد بلاگ، شیش به معنی سیخ است و لیک احتمالاً بعد از آن می آید تا چیزهای متصل به آن را نشان دهد. در کل شیشلیک کباب چسبیده به سیخ معنا می دهد. شیشلیک یک کباب محبوب در ایران، آذربایجان و روسیه است. در ایران تقریباً در منوی هر رستوران کلاسیکی می توانید این غذای خوشمزه را پیدا کنید. معمولاً در طرز تهیه شیشلیک از گوشت بره یا گوسفند استفاده می گردد، به همین دلیل از گران ترین غذای رستوران ها محسوب می گردد. با این حال، در این مقاله از خبرنگاران قصد داریم به تهیه کباب شیشلیک با گوشت گوسفندی به روش رستوران بپردازیم.

طرز تهیه شیشلیک چگونه است؟

انواع کباب شیشلیک

نوع اولیه کباب شیشلیک، نوعی کباب است که سرآشپزهای ایرانی با دنده بره آن را درست می نمایند. گاهی با چسباندن یک لایه بره و قسمتی از چربی چسبیده به گوشت، انواع دیگری از شیشلیک را نیز تهیه می نمایند. در بعضی منطقه ها مانند آذربایجان لزوماً از دنده استفاده نمی نمایند. از هر قسمتی از بره می توانند این کباب خوشمزه را تهیه نمایند. اما در دیگر شهرهای ایران معمولاً این غذا را با گوشت گوسفندی درست می نمایند.

ماده اصلی شیشلیک، دنده بره است. شما باید در فهرست، چهار دنده برای هر نفر آماده کنید. بهتر است برنج هم پخته باشید و کباب را با چلو سرو کنید. ضمناً بهتر است برای درست کردن این کباب سیخ های پهن داشته باشید. اگر سیخ پهن ندارید می توانید از دو سیخ باریک بهره ببرید. بعلاوه برای مرینیت کردن گوشت به موادی مانند پیاز، روغن نباتی، زعفران، کره و بعضی ادویه ها مانند نمک و فلفل نیز احتیاج دارید.

طرز تهیه شیشلیک

برای پختن کباب شیشلیک ابتدا باید دنده ها را مزه دار کنید. برای این کار ظرفی را آماده نموده و پیازها را رنده کنید و آب پیاز را روی دنده ها بریزید. مقداری آب لیمو و روغن نباتی را به دنده ها اضافه کنید. نمک و فلفل را اضافه نموده و دنده ها را با مواد مخلوط کنید و حدود 12 ساعت در یخچال نگه دارید. مرینیت کردن دنده ها را نرم نموده و طعم خوبی به آنها می دهد. با کره آب شده و زعفران سس درست کنید و سس را در حین پخت روی دنده ها بمالید.

دستور پخت شیشلیک خانگی

  • زمان آماده سازی: 12 ساعت
  • زمان پخت: 30 دقیقه
  • کل زمان تهیه: 12 و 30 دقیقه
  • وعده های غذایی: 4 نفر
  • کالری: 388 کیلو کالری

مواد لازم برای تهیه شیشلیک

  • 12 دنده گوسفندی
  • 3 عدد پیاز بزرگ
  • 2 عدد کره 100 گرمی
  • 8 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • 8 قاشق غذاخوری روغن نباتی
  • 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
  • 1 قاشق چایخوری فلفل
  • 1 قاشق چایخوری نمک

دستور پخت شیشلیک خانگی به توضیح زیر است:

  • پیازها را رنده کنید و خوب فشار دهید تا آب آن کاملاَ گرفته گردد.
  • آب پیاز را در ظرفی ریخته و دنده ها را داخل آن بریزید.
  • آب لیمو و روغن نباتی را به دنده ها اضافه کنید.
  • نمک و فلفل را اضافه کنید.
  • آب مواد را با قلم مو روی دنده ها بمالید و حدود 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا مرینیت شوند.
  • با کره آب شده و زعفران سس درست کنید.
  • دنده ها را به سیخ ها بچسبانید و با سس روی آنها بمالید.
  • دنده ها را حدود 30 دقیقه روی باربیکیو بپزید.
  • سیخ ها را به مرور بچرخانید تا نسوزند.
  • سپس دنده های پخته شده را سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیشلیک خانگی

  • برای سرو همراه با شیشلیک می توانید مقداری گوجه و فلفل نیز کبابی کنید.
  • برای داشتن برترین طعم شیشلیک، آن را روی باربیکیو یا منقل بپزید. اما استفاده از فر نیز امکان پذیر است.
  • یک ماهیتابه یا ماهیتابه گریل چدنی را با برس روغن زیتون بمالید و روی حرارت میانه قرار دهید. بره ها را با فاصله از هم در یک لایه قرار دهید. هر دو طرف را روی حرارت زیاد بپزید تا طلایی شوند (حدود 2 دقیقه).
  • پخت را روی اجاق میانه ادامه دهید یا ماهیتابه را به فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد منتقل کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا خوب پخته گردد.
  • گوشت گوسفندی کبابی به مدت چند روز در یخچال نگهداری می گردد. مقداری آب روی آن بپاشید و سریع آن را گرم کنید.
  • در طرز تهیه شیشلیک سنتی از مقداری کره یا روغن برای پختن کباب استفاده می گردد. این مواد غذایی عطر و طعم غنی به دنده ها می دهند. بعضی از دستور العمل ها کره و روغن زیتون را ترکیب می نمایند.
  • این امکان را دارید قبل از کباب کردن، مقداری نعناع یا آویشن خشک شده را روی گوشت بره بپاشید تا طعم آن تغییر کند.
  • حتی تکه های گوشت گوسفندی که به خوبی پخته شده اند نیز می توانند آبدار باشند، به شرطی که آن را برای مدت طولانی و در دمای بسیار پایینی نپزید.

ارزش غذایی کباب شیشلیک

کباب شیشلیک در هر 100 گرم، مواد مغذی زیر را دارد:

  • 68 گرم کربوهیدرات
  • 36 گرم پروتئین
  • 58 گرم چربی
  • 24 میلی گرم ویتامین E
  • میلی گرم ویتامین C
  • 61 میلی گرم ویتامین B3
  • 71 میلی گرم ویتامین B4
  • 19 میلی گرم ویتامین B12
  • 31 میلی گرم فسفر
  • 89 میلی گرم پتاسیم
  • 308 میلی گرم سدیم
  • 28 میلی گرم منیزیم

طرز سرو کباب شیشلیک

ایرانی ها کباب شیشلیک را با چلو به عنوان غذای اصلی شام یا ناهار سرو می نمایند. از آنجایی که این غذا معمولاً در رستوران ها سرو می گردد، قبل از کباب یک کاسه سوپ (معمولاً سوپ جو) به عنوان پیش غذا سرو خواهد شد. یک سالاد شیرازی، سالاد کاهو یا یک فنجان ماست مانند ماست و خیار یا ماست موسیر نیز می توانند از مخلفات آن باشند.

در بعضی از رستوران ها می توانید سیر ترشی را به عنوان غذای دیگر پیدا کنید. در کنار کباب شیشلیک از تمامی نوشیدنی ها اعم از آب، نوشابه، کولا پذیرایی می گردد. با این وجود، دوغ (نوشیدنی ماست ایرانی) همواره برترین نوشیدنی برای سرو در کنار چلو کباب است. برای یک سرو شیشلیک به شما توصیه می کنیم بعد از چلو کباب شیشلیک، مقداری باقلوا ایرانی و چای ایرانی به عنوان دسر تهیه کنید.

کلام آخر

کباب شیشلیک برای ایرانیان غذایی بسیار رسمی است و آن را برای مهمانان فوق العاده و در مراسم بسیار خاصی سرو می نمایند. اما این امکان برای شما وجود دارد که بتوانید این غذای خوشمزه را در خانه و برای روزهای خاصی از سال تهیه کنید. بدون شک با یادگیری طرز تهیه شیشلیک می توانید لحظاتی شاد را برای خود و عزیزانتان فراهم کنید. فقط یادتان باشد برای تهیه مواد لازم جهت درست کردن شیشلیک، به خبرنگاران سر بزنید و اقلام خود را به راحتی یا قیمت های ویژه دریافت کنید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 5148

به "طرز تهیه شیشلیک چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیشلیک چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید