شورایاران محله خود را می شناسید؟

به گزارش یزد بلاگ، اوایل کار شورایاران در محله تان را به یاد دارید؟ آن وقت ها هنوزساز و کار این نهاد مردمی چندان شناخته شده نبود.

شورایاران محله خود را می شناسید؟

خبرنگاران- مریم قاسمی: هنوز کسی نمی دانست این افراد برای چه کاری انتخاب می شوند و قرار است چه اقداماتی برای رفاه و آسایش خاطر شهروندان انجام دهند، اما اکنون شرایط فرق کرده و شهروندان سال به سال با فعالیت شورایاری ها و وظایف آنها آشنا شده اند. تا آنجا که دیگر شورایاری واژه بیگانه ای میان شهروندان نیست. حالا چند دوره از فعالیت شورایاری ها در محله های مختلف منطقه 18 می گذرد. در این گزارش با طرح این سؤال که آیا شورایاران محل زندگی خود را می شناسید و از برنامه های آنها خبر دارید به سراغ اهالی می رویم.

  • اطلاع رسانی در محله ها ضعیف است

احمد کشاورز شهروند 60 ساله ساکن محله شادآباد است. می گوید: با اینکه سال هاست همراه خانواده ام در این محله زندگی می کنم شورایاران محله را نمی شناسم و نمی دانم که این افراد در چه زمینه هایی می توانند کار کنند. او پیشرفت و آبادانی محل زندگی اش را نسبت به گذشته موضوعی غیرقابل انکار می داند و عقیده دارد شاید بسیاری از کمبودها و مسائل با تلاش و پیگیری شورایاران برطرف شده باشد، اما در این زمینه اطلاع رسانی نشده است. این شهروند پیشنهاد می دهد که متولیان امر با نصب پوستر، بنر، چاپ و توزیع بسته های آموزشی در محله ها اطلاع رسانی کنند تا شهروندان با کارکرد شورایاری ها بیشترآشنا شوند.

  • شورایاران و آبادانی محله ها

جهانگیر اطلسی یکی از ساکنان قدیمی خیابان بیست متری حیدری شمالی است و به واسطه کارش بیشتر وقتش را در محله می گذراند. او این نکته را یادآوری می کند که بدون تردید دانش آموزان و دانشجویان از افرادی هستند که کمتر با شورایاری ها در ارتباطند و این خود یک ضعف بزرگ است. به عقیده این شهروند اداره آموزش و پرورش منطقه 18 می تواند در این زمینه همکاری سودمند داشته باشد و در زمان بازگشایی مدارس بخشی از ساعت درسی دانش آموزان را در طول سال به معرفی شورایاری ها در محله و آشنایی با وظایف آنها اختصاص دهد. اطلسی اعضای شورایاری محله ولی عصر(عج) شمالی را به خوبی می شناسد. او در این مدت به این باور رسیده که اگر طرح و پیگیری مسائل محله برعهده کنندگان منتخب مردم باشد خواسته ها زودتر به پایان مطلوب می رسد. اطلسی عنوان می کند: جمع آوری وانتی ها و سدمعبر در خیابان های اصلی، سرپوشیده کردن نهرها، یکسان سازی تابلو مغازه ها در بازارچه یاران نمونه شاخص فعالیت شورایاری است که باعث شده محله او روز به روزآبادتر شود.

  • معرفی شورایاری ها، خانه به خانه

امیر حسینی شهروند 58 ساله ساکن محله بهداشت تعدادی از شورایاران را می شناسد، اما اعتراف می کند که هنوز اطلاعات جامع و کاملی درباره کارکرد وفعالیت سالانه این نهاد مردمی ندارد. او می گوید: اگر شهروندان ساکن هرمحله بدانند که چه مسائلی را می توانند با شورایاری ها در میان بگذارند ارتباط و تعامل شهروندان با آنها افزایش پیدا می کند. ضمن اینکه از اتلاف وقت وانرژی جلوگیری خواهد شد. این شهروند در زمینه چگونگی آگاهی شهروندان از فعالیت کنندگان منتخب مردم پیشنهادی مطرح می کند: شورایاران هر محله می توانند در پایان هرماه لیستی از اقدامات و برنامه های خود را تهیه کرده و به چاپ برسانند و در تیراژ بالا و به صورت خانه به خانه آن را توزیع کنند و در اختیار شهروندان قرار دهند. مسلم است با این کار شورایاری بیشتر بین مردم شناخته می شوند.

  • به رسمیت شناختن یک نهاد مردمی

فاطمه رضایی شهروند 62 ساله محله صاحب الزمان(عج) نظرش را درباره فعالیت شورایاری ها این طور بیان می کند: در مدتی که شورایاری درمحله ها تشکیل شده، متوجه شده ام که از طریق این نهاد مردمی مسائلی که مربوط به حوزه شهرداری است سریع تر و زودتر برطرف می شود تا مسائلی که مربوط به نهادهای دیگرشهر است. این شهروند توضیح می دهد: شورایاران رابط و کننده مردم برای پیگیری مسائل آنها نزد نهادهای مختلف هستند، اما متأسفانه جز شهرداری کسی شورایاری ها را به رسمیت نمی شناسد و به قول معروف از منتخبان مردم خیلی حساب نمی برند. رضایی عقیده دارد باید شورایاری ها جایگاه خود را در سایر نهادها پیدا کنند و فعالیت این گروه به رسمیت شناخته شود.

  • آنهاتریبون ندارند

اکبر نمازی ازساکنان محله 17 شهریور می گوید: اگر به تعداد مساجد و مدارس موجود در هر محله دقت کنید، متوجه می شوید که تعداد آنها کم نیست. این مکان ها از پر رفت و آمدترین جاها هستند و شهروندان بخشی از وقتشان را آنجا می گذرانند، بنابراین بهترین گزینه برای معرفی کار و برنامه شورایاری ها همین مراکز است. نمازی عقیده دارد که اگر امامان جماعت و هیئت امنای مساجد و مدیران مدارس در هر محله زمانی را به شورایاران برای معرفی فعالیت ها و برنامه هایشان اختصاص دهند شهروندان بیشتری با این نهاد مردمی آشنا می شوند، اما متأسفانه اکنون این طور نیست و شورایاری ها به زحمت اجازه پیدا می کنند در مساجد با مردم صحبت کنند تا از این طریق اطلاع رسانی انجام شود.

  • نیازمند مدیریت واحد شهری

بهرام سر آبادانی فارغ التحصیل رشته علوم اجتماعی و ساکن محله یافت آباد شمالی مهم ترین دغدغه منتخبان مردم در نهاد شورایاری را نبود مدیریت متمرکز شهری عنوان می کند و در این باره می گوید: چرا نهادهایی مانند اداره گاز، برق، آب، مخابرات و... مدیریت متمرکز و واحد ندارند؟ مگر هدف آنها خدمت رسانی به مردم نیست. پس چرا وقتی شورایاران برای حل مسائل مردم به این سازمان ها مراجعه می کنند مسئولان به آنها اهمیتی نمی دهند و از وظایف شان شانه خالی می کنند. سر آبادانی با بیان اینکه مدیریت متمرکز شهری باید به شهرداری واگذار شود، تأکید می کند: اگر مدیریت شهری واحد داشته باشیم بسیاری از مسائل شهر و محله برطرف می شود و از طرفی جایگاه واقعی شورایاری در میان سایرنهادها ارتقا پیدا می کند، چراکه آن وقت شورایاری ها با یک مدیریت درشهر طرف هستند و می توانند در برطرف مسائل مردم پیروز ترعمل کنند.

نماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 6 شهریور 1400 بروزرسانی: 6 شهریور 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 1606

به "شورایاران محله خود را می شناسید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شورایاران محله خود را می شناسید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید