بعضی از روش هایی که خطر اعتیاد فرزندان را افزایش می دهد

به گزارش یزد بلاگ، یک جامعه شناس در مورد بعضی از روش هایی که خطر افزایش اعتیاد فرزندان را به همراه دارد، توضیحاتی داد.

بعضی از روش هایی که خطر اعتیاد فرزندان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران، اعتیاد معضلی اجتماعی است که در سال های اخیر پای خود را فراتر گذاشته و محدود به سن و جنس خاصی نمی گردد که نه تنها در افرادی با سنین پایین مشاهده می گردد بلکه صرفا محدود به آقایان نمی گردد به طوری که با فراگیری تکنولوژی، جای خود را در دل نوجوانان، هم پسران و هم دختران باز نموده است.

خانواده، مدرسه، جامعه و مسئولان ذیربط، نقش حیاتی در پیشگیری افراد به ویژه نوجوانان و جوانان از اعتیاد دارند؛ به طوری که آن ها می توانند با استفاده از روش های مناسب، هم در کلام و هم در عمل به این افراد یاری نمایند تا به اعتیاد روی نیاورند. اما در این میان، والدین نقش بسیار مهم ترین ایفا می نمایند.

به همین منظور، باید در انتخاب روش های بازدارنده خود برای این منظور، توجه کافی داشته باشند چرا که اگر والدین قصد دارند به فرزندان خود در خصوص مواد اعتیاد آور مطلعی بدهند توصیه اکید می گردد که از روش هایی که در این مطلب به آن ها اشاره می گردد خودداری نمایند زیرا نتیجه کاملا بالعکس برای این مهم می دهد.

رویا نوری جامعه شناس در رابطه با بعضی از روش هایی که به اعتیاد فرزندان دامن می زنند، اظهار کرد: ترساندن بیش از حد فرزندان از اعتیاد یکی از روش های منفی است که خانواده ها باید به آن توجه نموده و از استفاده آن برای این منظور به شدت اجتناب نمایند چرا که نتیجه بالعکسی به همراه دارد. بعضی از والدین بر این تصور هستند که هر چه بیشتر فرزند خود را از مصرف مواد مخدر بترسانند این کار نتیجه بهتری می دهد؛ به طوری که آن ها فکر می نمایند که اگر به فرزند خود بگویند اگر سیگار بکشی به زودی معتاد می شوی و تو را از مدرسه بیرون می نمایند نتیجه بهتری می گیرند، اما این باور کاملا اشتباه است.

وی اعلام کرد: بعضی از والدین به طور مداوم تفکر مصرف حشیش، بچه ها را نابود نموده و با معتاد شدن آن ها باعث می گردد که این بچه ها سرانجامی در گوشه خیابان داشته باشند و زندگی شان در آن جا به سرانجام برسد را در سر دارند که تمامی این حرف ها موجب می گردد که این بچه ها صرفا به حرف های پدر و مادر خود بی اعتماد شوند و در عوض، حرف های دیگران بالاخص دوستانشان را باور نمایند چرا که چنین شیوه رفتاری کاملا بالعکس جواب می دهد.

نوری شرح داد: سخنرانی کردن از دیگر روش های منفی برای این منظور است چرا که مطلع سازی و اطلاع رسانی به تنهایی موجب کاهش یا اجتناب از مصرف مواد نمی گردد به ویژه اگر با سخنرانی و صحبت های یک طرفه همراه باشد چرا که اگرچه باعث افزایش مطلعی افراد و تغییر نگرش آن ها می گردد، امّا همواره در رفتار آن ها تغییر به وجود نمی آورد.

این جامعه شناس گفت: البته نمی خواهیم نتیجه بگیریم که که ارائه اطلاعات و و مطلع سازی هیچ نقشی در پیشگیری ندارد بلکه منظور این است که این روش به تنهایی کافی نیست، زیرا تنها یک عامل باعث مصرف مواد نمی گردد.

وی ادامه داد: آن چه که در این خصوص اهمیت دارد این است که کسب مهارت برای بچه ها و و مهارت هایی که از آن ها در برابر آسیب ها محافظت می نماید برای بچه ها لازم است، امّا از قلم نیاندازید که شرح واقعیت ها درمورد مواد و بحث درمورد معایب آن ها باید به صورت مختصر و منطبق با واقعیت و هوشمند باشد.

این جامعه شناس با اشاره به عصبانی شدن و تهدید کردن افزود: والدین باید توجه نمایند که اگر رفتار نگران نماینده ای را از فرزند خود مشاهده کردند به طور مثال؛ بیان نظر مثبت وی به سیگار، قلیان و حشیش و از این موارد، باید خونسردی خود را حفظ نمایند چرا که معمولا تهدید نتیجه بالعکس به دنبال دارد.

نوری تاکید نمود: در چنین شرایطی، والدین باید توجه نمایند ضمن تقویت عوامل محافظتی، طوری رفتار نمایند که فرزندشان فکر کند که تنها قصد صحبت کردن با او را دارند نه این که همین الان می خواهید عقیده او را تغییر دهید.

وی در سرانجام اعلام کرد: در مرحله اول، بهتر است والدین به جای سخنرانی کردن، از فرزند خود سوال نمایند و اجازه دهند که او نظرش را بیان کند و در این میان باید توجه داشته باشند که از فرزندشان سوال هایی بپرسند که او را به فکر بیندازد نه این که در او مقاومت ایجاد کند و فرزندشان نیز در پی دفاع از خود بربیاید و حتما باید سعی نمایند به درک دیدگاه فرزند خود نزدیک شوند و انتظار نداشته باشند که فرزندشان در خصوص همه چیز با آن ها هم نظر و موافق باشد.

نماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

اسلیم فا: اسلیم فا: مجله دوخت و دوز، طراحی لباس و انتخاب لباس

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 3079

به "بعضی از روش هایی که خطر اعتیاد فرزندان را افزایش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بعضی از روش هایی که خطر اعتیاد فرزندان را افزایش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید