گفت وگو، نماینده مجلس عراق: فرصت برای شکل گیری احزاب نوظهور در انتخابات آینده فراهم است
به گزارش یزد بلاگ، عضو کمیسیون حقوقی در مجلس عراق با اعلام اینکه فرصت برای شکل گیری احزاب جدید فراهم است گفت: شاهد گشایش و پیشرفت حقیقی در صحنه سیاسی عراق برای انتخاب نظام جدیدی هستیم که هرگز نظام قدیمی را به طور کامل حذف نخواهد کرد.

وجیه عباس عضو کمیسیون حقوقی در مجلس عراق در گفت وگو با خبرنگار بین الملل خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در خصوص مشخص کردن موعد نهایی برگزاری انتخابات کشورش با طیف ها و احزاب سیاسی مختلف مشورت ننموده به تنهایی در این رابطه تصمیم گرفت یا اینکه تنها در پشت پرده با شمار محدودی از این جریانها رایزنی کرد؟ گفت: بر اساس برنامه دولتی ارائه شده از سوی مصطفی الکاظمی، برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق یکی اولویتهایش بود؛ در واقع سه موعد برای برگزاری این رویداد مطرح بود: اولین موعد، 2021.4.1 از سوی گروههای سیاسی مطرح شد، موعد دوم 2021.6.1 از سوی سازمان ملل متحد برای برگزاری انتخابات پیشنهاد شد و تاریخ 2021.12.1 هم سومین تاریخی بود که از سوی دولت عراق برای برگزاری انتخابات مطرح شد.
الکاظمی برای کسب حمایت های مردمی و با توجه به تشدید فضای سیاسی به طرح ایده و گزینه ای روی آورد که عمدتاً توسط مجلس عراق مطرح شده است، امری که باعث شد کنار آن آرا و نظرات دیگری از سوی طرف های سیاسی عراقی مطرح گردد و همه از زودهنگام و زود برگزار گردیدن انتخابات سخن بگویند.
این نماینده مجلس عراق در پاسخ به این سؤال که به چه علت سیاستمداران عراقی به ویژه محمد الحلبوسی رئیس مجلس عراق به تصمیم الکاظمی در خصوص مشخص موعد برگزاری انتخابات اعتراض کردند؟ توضیح داد: اظهارات الحلبوسی به نوعی ذهنیتی است که ماهیت آن با فکر و عقاید سیاسی الکاظمی تفاوت دارد و من معتقدم که هر دو طرحی سیاسی است که وسایل مورد احتیاج و امور لجستیکی برای برگزاری انتخابات را فراهم ننموده است. ماه ششم سال (فصل تابستان) ماهی است که کشور بالاترین درجه حرارت را پشت سر می گذارد و عراق به شدت با بحران برق دست و پنجه نرم می نماید و این امری است که مردم این کشور از دهه 70 میلادی با آن دست به گریبان هستند. همچنین این ماه (ژوئن) با ماه مبارک رمضان و برگزاری امتحانات نهایی دانش آموزان نیز همزمان است و برای فراهم کردن مقدمات برگزاری آن باید بودجه و امکانات خاص و هنگفتی هزینه گردد.
و مهمترین مسئله، ثبت نام و مشخصات رأی دهندگانی است که برای نخستین بار پای صندوق های رأی می آیند که همه این موارد سبب می گردد انتخاباتی برگزار گردد که خیلی عناصر موفقیت را به همراه نخواهد داشت.
وجیه عباس در پاسخ به سؤالی درباره پدیده احزاب نوظهور در این دور از انتخابات عراق در صحنه سیاسی گفت: فرصت برای شکل گیری احزاب جدید فراهم است، تظاهراتی که در خیابانها برگزار گردید، مخالفت خود را با شیوه قدیمی نشان داد، همه بر شکل گیری احزاب سازمان یافته جدید حساب باز می نمایند که چه بسا از نظر کپی برداری برنامه های انتخاباتی که مردم از سال 2003 تا به امروز آن را حفظ نموده اند، اختلافی با احزاب قدیمی نداشته باشند. شاهد گشایش و پیشرفت حقیقی در صحنه سیاسی عراق برای انتخاب نظام جدیدی هستیم که هرگز نظام قدیمی را به طور کامل حذف نخواهد کرد، اما این پتانسیل را دارد که بتواند شروع یک تغییر واقعی باشد، این موضوع کاملاً به آگاهی مردم عراق و تجربه آنها به ویژه در حوادث 17 سال حوادث اخیر کشور بستگی دارد.
+
منبع: خبرگزاری تسنیمپرشین بلاگ: پرشین بلاگ | سیستم وبلاگ های پرشین
دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!