کرونا در جنوب خلیج فارس: بدون نمازجماعت، بدون احوال پرسی گرم

به گزارش یزد بلاگ، در جامعه ای که افراد آن روزانه در کنار هم نماز می خوانند و بعضی، با بوسیدن صورت و زدن نوک بینی یکدیگر، به گرمی احوال پرسی می نمایند پذیرش تغییرات جدید سخت است.

کرونا در جنوب خلیج فارس: بدون نمازجماعت، بدون احوال پرسی گرم

کرونا تغییراتی در سبک زندگی شهروندان کشورهای جنوب خلیج فارس ایجاد نموده است.

به گزارش خبرنگاران، خبرگزاری فرانسه در گزارشی با عنوان نه نماز در مسجد و نه احوال پرسی گرم؛ کرونا عادت های شهروندان خلیج فارس را به هم زده است به تاثیرات کرونا در میان شهروندان 6 کشور جنوب خلیج فارس پرداخته است.

توضیح عکس: ساحل خالی از افراد در خلیج فارس/ عکس: خبرگزاری فرانسه- کریم صاحب

در این گزارش آمده است:

در جامعه ای که افراد آن روزانه در کنار هم نماز می خوانند و بعضی، با بوسیدن صورت و زدن نوک بینی یکدیگر، به گرمی احوال پرسی می نمایند پذیرش تغییرات جدید سخت است.

در 6 کشور جنوب خلیج فارس یعنی کویت، عربستان سعودی، قطر، بحرین، امارات و عمان تا به امروز بیش از 800 نفر به کرونا مبتلا شده اند. قطر با داشتن 337 مبتلا به کرونا در صدر کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار گرفته است.

از کویت تا مسقط (پایتخت عمان) و از ریاض تا دوحه و دبی، جنب و جوش و حرکت در روز اول هفته یعنی یکشنبه در مقایسه با گذشته، کمتر شده است.

حرکت خودروها به میزان زیادی کاهش یافته و بازارهای سنتی هم مانند قبل شلوغ نیستند. از تعداد مشتریان مراکز خرید هم کم شده است.

خانم امل هاشم 45 ساله که بیش از 15 سال در یک شرکت رسانه ای در دبی کار می نماید، می گوید: روز یکشنبه مثل آدینه بود. مثل آخر هفته ها و نه مثل اول هفته.

در کشورهای جنوب خلیج فارس، تعطیلات هفتگی، آدینه و شنبه است. یکشنبه نیز اولین روز هفته به شمار می آید.

در میان کشورهای جنوب خلیج فارس، کویت، اقدامات شدیدتری را علیه شیوع کرونا در پیش گرفته است.

کویت مرزهایش را به طور کامل بسته و حرکت داخلی در این کشور را به طور سراسری تعطیل نموده است؛ منع آمد و شد بدون اعلام علنی. به کارمندان دو هفته مرخصی داده شد و فروشگاه های عظیم نیز تعطیل شدند. راستا منتهی به فرودگاه بین المللی کویت در صبح یکشنبه، خالی از هر گونه رفت و آمدی بود.

همچنین اثری از علاقه مندان به پیاده روی در ساحل منطقه سالمیه کویت دیده نمی گردد. هر ساله در این ماه های سال ساحل سالمیه کویت به دلیل کاهش گرما شاهد تعداد زیادی از مردمی بود که به پیاده روی صبحگاهی در آن می پرداختند.

پلیس کویت از پهپاد برای وادار کردن مردم به بازگشت به خانه استفاده می نماید.

با اعلام دولت کویت، تجمع و حضور در ساحل دریا و پارک های عمومی ممنوع اعلام شد. پلیس نیز با حضور در این مکان ها مانع از تجمع و حضور همیشگی مردم می گردد.

در بازار اصلی دوحه پایتخت کشور شبه جزیره ای قطر نیز تعداد مشتریان در کوچه ها و مغازه ها به میزان زیادی کم شده است.

مراکز خرید و تجاری ریاض هم تقزیبا خالی شده و جز فروشندگان کسی دیده نمی گردد.

در شهرهای کشورهای جنوب خلیج فارس، همواره مراکز خرید عظیم، محلی برای حضور هزاران نفر و تفریح، غذاخوردن و فیلم دیدن است.

همه این کشورها سالن های سینما و مراکز تفریحی را نیز تعطیل نموده اند. علاوه بر این، ارائه قلیان هم منع شده است. مصرف قلیان در میان ساکنان جنوب خلیج فارس، هواداران زیادی دارد.

در سایه افزایش ابتلای کرونا، بعضی ساکنان شهر مسقط (پایتخت عمان) می گویند که نوعی ترس و هراس وجود دارد که آن را کرونا فوبیا (فوبیای کرونا) نامگذاری نموده اند.

بیشتر مردم دست دادن و روبوسی را متوقف نموده اند و بسیاری هم کوشش می نمایند مواد ضدعفونی را همراه خود داشته باشند.

اما در ریاض همچنان ابوعبدالرحمن از دست ندادن و روبوسی نکردن خجالت می کشد. با وجود اینکه او می داند ویروس کرونا از این طریق از شخصی به شخص دیگر منتقل می گردد.

این فعال مالی 60 ساله تلفنی به خبرگزاری فرانسه گفت: دست بدهم و روبوسی بکنم یا نه؟ نمی دانم. کوشش می کنم انجام ندهم اما خجالت می کشم. اگر اول او دستش را دراز کرد چه؟

در کشورهای جنوب خلیج فارس از شهروندان خواسته شده تنها به احوالپرسی کلامی اکتفا و از دست دادن، روبوسی و زدن بینی ها به هم خودداری نمایند.

دیوانیهها امام دیگری هستند که شاهد تغییراتی به دلیل کرونا شده اند.

در کویت، سالن هایی به نام دیوانیه وجود دارد که محل مراجعه به افراد سرشناس یا تجمع و ملاقاتهای مختلف است.

دیوانیه ها متعلق به افراد معروف و دارای صندلی اجتماعی بالا است که به محل مراجعه و ملاقات و مصاحبهی مردم هستند.

در اتفاقی غیرعادی، در دیوانیه های کویت، به جای استفاده از فنجان های چینی برای قهوه عربی، از لیوان های کوچک کاغذی یک بار مصرف استفاده می گردد.

تا قبل از این، دیوانیه ها محل حضور شمار زیادی از افراد بودند که درباره موضوعات مختلف داخلی و خارجی تا پاسی از شب مصاحبه می کردند.

اقدامات مربوط به کرونا تنها به قهوه خانه ها و فروشگاه ها محدود نشده و به عبادتگاه ها در جوامع محافظه کاری که شریعت اسلامی را اجرا می نمایند نیز رسیده است.

پس از توقف مراسم حج عمره در عربستان سعودی به دلیل نگرانی از شیوع بیماری کرونا، مقامات این کشور خطاب شهروندان اعلام کردند در صورت احساس هرگونه بیماری و ممانعت از انتقال ویروس کرونا (کووید19) از مشارکت در نمازجماعت در مساجد خودداری نمایند.

کویت یک گام بیشتر رفت و برگزاری نمازآدینه و نمازهای پنجگانه در مساجد را متوقف کرد و تنها به اقامه اذان اکتفا شد.

این اتفاق در کشوری روی می دهد که صدها هزار نفر از ساکنانش هر روز در کنار هم در مساجد نماز می خواندند.

روز شنبه فیلمی در شبکه های اجتماعی با نمایش خیابان های خالی کویت و صدای موذن منتشر شد. موذن در این تصاویر تکرار می کرد: در خانه هایتان نماز بخوانید... در خانه هایتان نماز بخوانید.

در بیشتر این کشورها، افراد مبتلا، مسافران بازگشته از ایران هستند.

اقدامات مربوط به مقابله با کرونا، به درگیری یا ناآرامی میان پیروان مذاهب مختلف منجر نشده است. به عنوان مثال در عربستان سعودی، منطقه شیعه نشین قطیف به دلیل شیوع کرونا، با منع ورود و خروج روبه رو شده است.

-

بیشتر بخوانید:

درگذشت یک کارمند جوان بیمارستان در قزوین به علت کرونا

10 محیط بان کرونایی شدند

ممنوعیت تبادل اسکناس در پمپ بنزین ها

-

پرشین بلاگ: پرشین بلاگ | سیستم وبلاگ های پرشین

دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: عصر ایران
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 695

به "کرونا در جنوب خلیج فارس: بدون نمازجماعت، بدون احوال پرسی گرم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا در جنوب خلیج فارس: بدون نمازجماعت، بدون احوال پرسی گرم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید