چگونه سیستم ایمنی بدن با باکتری های روده مقابله می نماید؟

به گزارش یزد بلاگ، روده یک مکان غیرمعمول و پر سر و صدا است که در آن صدها نوع باکتری در کنار هر میکروبی که ممکن است در ناهار شما بوده اند، زندگی می نمایند.

چگونه سیستم ایمنی بدن با باکتری های روده مقابله می نماید؟

به گزارش خبرنگاران و به نقل از تکنولوژی نتورکس، مدت هاست دانشمندان گمان می نمایند که سیستم ایمنی روده در برابر تحریکات فراوان، یک رویکرد غیرمعمول و صریح برای کنترل جمعیت و محافظت از بدن در برابر مهاجمان خارجی دارد اما اکنون تحقیقات جدید منتشر شده در مجله Nature نشان می دهد که سیستم ایمنی روده می تواند کاملا دقیق عمل کند و آنتی بادی هایی که ریزاندامگان همزیست خاصی را مورد هدف قرار می دهد، ایجاد کند.

ریزاندامگان همزیست یا ریزسازوارگان همزیست(Microbiome یا Microbiota) به همه ژن ها و توده یاخت های ریزاندامگان با در نظر نگرفتن سرده و گونه آن ها، مستقر در یک بخش ویژه را گویند.

ریزاندامگان همزیست، رابطه همزیستی با جانور میزبان دارند. این به این معنی است که این ریزاندامگان هم می توانند همسفره باشند، هم بیماری زا. مثلاً به تمامی باکتری ها، قارچها و دیگر انواع میکروب هایی که به طور بومی در پوست انسان زندگی می نمایند، میکروبیوم پوست می گویند.

عظیمترین میکروبیوم بدن انسان، میکروبیوم دستگاه گوارش تحتانی و به طور خاص روده عظیم می باشد. گابریل دی ویکتورا (Gabriel D. Victora) ایمنی شناس و رئیس آزمایشگاه پویایی لنفوسیت ها گفت: قبلا تصور می شد که سیستم ایمنی روده مانند یک آنتی بیوتیک عمومی عمل می نماید و همه اشکالات و عوامل بیماری زا را کنترل می نماید اما یافته های جدید به ما می گوید که سیستم ایمنی عملکردی دقیق تر دارد.

این تحقیق نشان می دهد که سیستم ایمنی بدن ما می تواند نقش فعالی در شکل گیری و ترکیب میکروبیوم های ما که ارتباط تنگاتنگی با سلامت و بیماری دارند، داشته باشد. سلول های B سیستم ایمنی بدن هنگام مواجهه با پاتوژن به مکان هایی به نام مراکز زایگر (Germinal center) وارد می شوند و در آنجا یاد می گیرند، آنتی بادی های خاصی فراوری نمایند.

این سلول B که به عنوان یک کلون برنده شناخته می گردد، برای فراوری انبوهی از سلول ها که آنتی بادی های قوی فراوری می نمایند، تکثیر می گردد. یافته ها نشان می دهد که حتی در روده، جایی که میلیون ها میکروب هزاران آنتی ژن مختلف خود را ایجاد می نمایند و برای توجه سیستم ایمنی بدن کوشش می نمایند، مراکز زایگر وارد عمل می شوند و به طور دقیق عوامل بیماری زا را شناسایی و با آنها مقابله می نمایند. مراکز زایگر ساختارهای تخصص یافته ای در ارگان های لنفاوی هستند که در طول تکامل پاسخ های ایمنی هومورال وابسته به سلول T ایجاد می شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 14 آذر 1399 بروزرسانی: 14 آذر 1399 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 2619

به "چگونه سیستم ایمنی بدن با باکتری های روده مقابله می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه سیستم ایمنی بدن با باکتری های روده مقابله می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید