همکاری موزه چستربیتی با کاخ گلستان برای سامان دهی نسخه های خطی ایرانی
به گزارش یزد بلاگ، مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان گفت: با امضای تفاهم نامه میان موزه چستربیتی و کاخ گلستان، تجربیات این دو مجموعه فرهنگی تاریخی به اشتراک گذاشته می گردد.

آفرین امامی امروز دوشنبه 12 خرداد 99 در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران گفت: با برگزاری ویدئوکنفرانس با فیونولا کروک مدیر کتابخانه چستربیتی و مویا کری موزه دار آثار هنری اسلامی موزه چستربیتی دوبلین، مسائل پیرامون پیش نویس تفاهم نامه فی مابین دو موزه کاخ گلستان و چستربیتی دوبلین و همکاری های فرهنگی مشترک مورد آنالیز نهاده شد.
او اضافه کرد: این ویدئوکنفرانس با پیگیری مسعود اسلامی سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوبلین برگزار شده است.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان توضیح داد: فیونولا کروک مدیر کتابخانه چستربیتی همکاری با کاخ گلستان را مورد تأکید قرار داده و برای مشارکت در زمینهٔ تبادل تجربیات، اعلام آمادگی نموده است.
او اضافه کرد: مفاد پیش نویس این تفاهم نامه شامل نسخه خطی خاوران نامه بوده است، هم اکنون 645 صفحه از این کتاب در کاخ گلستان موجود و باقی آن حدود 50 برگ به شکل پراکنده در سایر موزه ها و مؤسسات جهان و 10 برگ نیز از این نسخه خطی در اختیار کتابخانه موزه چستربیتی قرار گرفته است.
آفرین امامی مطرح نمود: در این ویدئوکنفرانس مقرر شد که این کتابخانه لیست کاملی از اوراق پراکنده نسخه خطی خاوران نامه را تهیه کند. امیدواریم پژوهش کاملی بر روی این اثر انجام و نتیجه آن در سمیناری بین المللی ارائه و در نهایت منجر به چاپ کامل نسخه گردد.
او گفت: موضوع آثار بایسنقری به عنوان زمینه مناسب برای همکاری دو موزه با توجه به وجود سه نسخه قطعی و یک اثر منتسب به بایسنقرمیرزا در کتابخانه چستربیتی و وجود شاهنامه بایسنقری، یک نسخه کلیله ودمنه منسوب به او در کتابخانه کاخ گلستان مطرح شد.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان اظهار کرد: دو طرف توافق کردند که کتابخانه موزه چستربیتی با مؤسسات بین المللی مکاتبه و لیستی از آثار مرتبط با این مجموعه میراث جهانی تهیه کند و کاخ گلستان نیز با مؤسسات، ارگان ها و موزه های ایرانی ارتباط لازم را برقرار و لیستی در این زمینه آماده کند و زمینه لازم برای انجام پژوهشی جامع در این موضوع فراهم و سمینار تخصصی در این زمینه برگزار گردد.
او اضافه کرد: هر دو طرف امیدوار هستند که پس از این مرحله نمایشگاه بزرگی از آثار بایسنقری برگزار گردد.
منبع: میراث آریا