خبرنگاران 18 هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکت های دانش بنیان کشور پرداخت شد
به گزارش یزد بلاگ، مشهد- خبرنگاران- مدیر کل امور مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: از ابتدای سال جاری از محل این صندوق 18 هزار و 800 میلیارد ریال تسهیلات به شرکت های دانش بنیان اختصاص یافته که تا آخر سال جاری به چهل هزار میلیارد ریال می رسد.
مهدی خالقی دوشنبه شب در نشست با شرکت های فناور مستقر در مرکز رشد و فناوری نیشابور اضافه کرد: برای کاهش بوروکراسی ادارای یک خط اعتباری مستقیم به صندوق های پژوهش اختصاص یافته و یک هزار و 300 میلیارد تومان برای این بخش در نظر گرفته شده که از این میزان یکصد میلیارد تومان به صندوق پژوهش فناوری خراسان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه این تسهیلات فقط به شرکت های دانش بنیان تعلق می گیرد ادامه داد: در حال حاضر با 12 بانک تفاهم نامه داریم که سه برابر منابعی که اختصاص می دهیم بانکها سرمایه گذاری نمایند و از این طریق نرخ تسهیلات را بتوانیم تا 12 درصد کاهش دهیم.
مدیر کل امور مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با بیان اینکه تسهیلات و سرمایه گذاری ارزان قیمت به وسیله این صندوق در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می گیرد گفت: اولویت نخست ما این شرکتهاست و طی 2 سال گذشته پنج هزار و 79 میلیارد تومان تسهیلات به شرکت های دانش بنیان کشور داده شده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 49 صندوق پژوهش فناوری در کشور وجود دارد و برای جلوگیری از تمرکز آنها در تهران با شبکه سازی بخشی از این تسهیلات به وسیله این صندوق ها توزیع شده است.
خالقی ادامه داد: طی 2 سال اخیر 588 میلیارد تومان تسهیلات نقدی در اختیار این صندوق ها قرار گرفته تا از این محل به شرکت های فناور و خلاق یاری شود.
وی گفت: در سال 89 قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان تصویب و این صندوق در همان قانون در نظر گرفته شد و از سال 92 آغاز به کار کرد.
مدیر کل امور مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با بیان اینکه سعی نموده ایم کلیه احتیاجهای مالی شرکت های دانش بنیان را در همه بخش ها پیش بینی کنیم اضافه کرد: بعضی شرکت های دانش بنیان به خاطر اینکه محصولات با سطح فناوری بالا فراوری می نمایند احتیاجمند تسهیلات لیزینگ هستند و در این بخش با بعضی دستگاه های دولتی جهت خرید از شرکت های دانش بنیان قرارداد بسته شده تا به هر میزان خرید از این شرکتها تسهیلات 9 درصدی دریافت نمایند و 70 درصد آن مبلغ را هم لیزینگ می کنیم تا بازار محصولات شرکت های دانش بنیان تقویت شود.
وی ادامه داد: برای توسعه بازار شرکت های دانش بنیان باید لیزینگ تقویت شود و تسهیلات در این حوزه اختصاص داده ایم و برای تخصیص و تجهیز دفاتر شرکت های دانش بنیان طی سه سال تسهیلات چهار درصد اختصاص می یابد و هرگونه احتیاج مالی شرکت های دانش بنیان در قالب مدلهایی که پیش بینی شده تسهیل شده است.
خالقی گفت: طی 2 سال گذشته هزار و 906 میلیارد تومان ضمانت نامه برای 9 هزار و 530 میلیارد تومان طرح در حوزه های مختلف راه سازی، نفت و دیگر حوزه ها تسهیلات اختصاص پیدا نموده و سال جاری هم هزار و 500 میلیارد تومان ضمانت نامه پیش بینی شده که صادر شود ضمن اینکه با بازنگری فرایندها زمان صدور ضمانت نامه به کمتر از یک هفته کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه تنها به دنبال تسهیلات نباید بود اضافه کرد: باید به سوی مشارکت و همکاری در قالب سرمایه گذاری خطرپذیر پیش برویم و به وسیله صندوق پژوهش فناوری که سهام عمده آن متعلق به بخش خصوصی است برای تقویت شرکت های دانش بنیان سال گذشته 157 میلیارد تومان در حوزه های مختلف مشارکت داشته ایم و سال جاری پیش بینی می شود این میزان به 500 میلیارد تومان برسد.
مدیر کل امور مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: بنگاه های زودبازده که ایده آن 12 سال قبل مطرح شد به خوبی توانمند سازی نشد و در این چارچوب دوره های مشاوره برای بازاریابی، مالیات و بیمه برگزار می شود که هزینه های آن تا 90 درصد به صورت بلاعوض پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان می توانند کل احتیاج کشور را در هر حوزه برآورده نمایند گفت: پس از شیوع کرونا در استان خراسان رضوی یک شرکت سازنده دستگاه تنفس مصنوعی فراوری خود را از سالی یکصد عدد به 10 هزار عدد رساند.
خالقی اضافه کرد: طی 6 ماه اخیر به دلیل افزایش تورم با مسائلی روبرو شده ایم و به شرکت های دانش بنیان آسیب دیده از شیوع کرونا به وسیله این صندوق ها تسهیلاتی تا سقف 400 میلیون تومان در قالب تسهیلات در گردش با سود 9 درصد پرداخت شده است.
وی ادامه داد: در صندوق نوآوری و شکوفایی کوشش می کنیم به شرکت ها یاری کنیم تا وارد حوزه دانش بنیان شوند و نمونه های پیروزی هم داشته ایم به نحوی که در حال حاضر یک شرکت در بیرجند محصولاتش را به 20 کشور صادر می نماید که بسیار ارزشمند است.
مدیر کل امور مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: در مناطق جغرافیایی دور افتاده کشور نیز باید مفاهیم و اقتصاد دانش بنیان را توزیع کنیم و به سوی اقتصاد غیرنفتی حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: طی وبیناری که با سه شرکت دانش بنیان نیشابور داشتیم پیشنهاد اختصاص تسهیلات و سرمایه گذاری 6 میلیارد و یکصد میلیون تومان در حوزه لیزینگ و سرمایه درگردش داده شد که باید بر روی سامانه بارگذاری شود.
خالقی ادامه داد: مزایای شرکت های دانش بنیان طبق قانون برخورداری از معافیت های مالیاتی، گمرکی و سربازی است به طوری که پس از ابتدای پیدایش سربازی اجباری برای نخستین بار سرباز به صورت امریه به بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان واگذار می شود.
400 میلیارد ریال تسهیلات به شرکت های فناور خراسان رضوی پرداخت شد
رییس صندوق پژوهش فناوری خراسان رضوی نیز گفت: پارسال 400 میلیارد ریال تسهیلات به واحد های فناور این استان پرداخت شد که 40 درصد آن ها شرکت های دانش بنیان هستند.
دکتر حمیده رضوی اضافه کرد: در بودجه سال جاری 600 میلیارد ریال تسهیلات پیش بینی نموده بودیم که به دلیل شرایط مالی پیش آمده تقاضای دریافت آن کم شده و در صدد هستیم اگر به وسیله این تسهیلات پیروز به یاری به این واحد ها نشدیم دستکم به صورت مشارکتی و سرمایه گذاری به آن ها یاری کنیم .
وی ادامه داد: در حوزه شرکت های فناور و دانش بنیان سال ها در صندلی دوم کشور بودیم اما به تازگی با استان هایی از قبیل یزد و اصفهان رقابت داریم.
رییس صندوق پژوهش فناوری خراسان رضوی گفت: بیشتر باید به سوی حوزه های مشارکت خطر پذیر یا VC پیش برویم و اگر شرکت ها موافقت نمایند منابع مالی خوبی به یاری صندوق نوآوری و شکوفایی در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بالغ بر 30 میلیارد ریال تسهیلات جاری در واحدهای فناور و دانش بنیان نیشابور داریم و این شهرستان از طرفیت های بسیار خوبی در این حوزه برخوردار است.
فرماندار ویژه نیشابور هم گفت: طی چند سال گذشته تسهیلات پرداختی به شرکت های دانش بنیان تا 6 برابر رشد داشته که به دلیل نوسانات قیمت ها طی 6 ماه گذشته با مسائلی روبرو بوده ایم.
علیرضا قامتی اضافه کرد: شهرستان نیشابور دارای ظرفیت های ملی و بین المللی در حوزه فناوری می باشد که احتیاجمند توجه و برنامه ریزی ویژه است.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی در زمینه پیروزیت های کسب شده در این حوزه باید بیشتر شود تا موجب جلب استعدادها و گسترش روحیه امید در جوانان خلاق و فعال شود.
وی گفت: یک شرکت دانش بنیان در نیشابور با تهیه اسانس زعفران پیروز به ایجاد 10 برابر ارزش اضافه نموده و صادرات آن شده که نشان دهنده توانایی های این شهرستان است.
نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در شرکت های دانش بنیان تا زمانی که عرضه مطابق احتیاج بازار نباشد دچار مشکل می شوند که احتیاجمند برنامه ریزی و بازاریابی است و در این چارچوب فراوریات و محصولات شرکت های دانش بنیان باید مسئله محور باشد.
احسان ارکانی اضافه کرد: شهر خرو قطب فراوری آلو در کشور است ولی به دلیل نبود یک کارخانه فرآوری در حوزه فروش و صادرات دچار ضعف جدی است.
وی ادامه داد: موازی کاری مجموعه های مختلف برای حمایت از شرکت های فناور موجب شده بعضی شرکت ها از تسهیلات بی بهره مانده و بعضی از چند محل تسهیلات دریافت نمایند و در این چارچوب باید بانک اطلاعاتی یکپارچه تسهیلات گیرندگان هر چه سریع تر راه اندازی شود تا شرکت هایی که فقط کارشان دریافت تسهیلات ارزان قیمت است شناسایی شوند.
این نماینده مجلس گفت: 90 درصد زعفران جهان در ایران و عمده آن در خراسان فراوری می شود ولی سهم ما از این تجارت مالی کمتر از 10 درصد است و در حال حاضر یکی از قطب های کشت زعفران در استان نیشابور است که مشکل فروش آن برای زعفران کاران به یک معضل تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: راهکار بسیاری از مسائل ما در این حوزه ها یک راهکار فناورانه است و در مرز بین شرکت های عادی و دانش بنیان تعداد بسیاری شرکت های خلاق و نوآور واقع شده است که در این بخش دارای خلاءهای قانونی برای حمایت از آنها هستیم.
مدیر مرکز رشد فناوری نیشابور هم گفت: در سال 94 پیشنهاد شد باجه ای از صندوق پژوهش و فناوری برای ارایه خدمات به کارآفرینان در نیشابور ایجاد شود که با توجه به لزوم استقرار دولت الکترونیک و ارایه خدمات به وسیله اینترنت جزو اولویت ها قرار نگرفت.
علیرضا شیرازی اضافه کرد: برای ایجاد این صندوق حدود 30 میلیارد ریال مورد احتیاج است و علاوه بر آن بیمه شرکتهای دانش بنیان و فناور نیز احتیاجمند پیگیری است.
مرکز شهرستان 400 هزار نفری نیشابور در 127 کیلومتری غرب مشهد واقع است.
منبع: ایرناپرشین بلاگ: پرشین بلاگ | سیستم وبلاگ های پرشین
دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!