توردوفرانس؛ ایده یک خبرنگار ورزشی
به گزارش یزد بلاگ، برنده نهایی مسابقه کسی است که کمترین زمان را در جمع بندی به دست آورد. به جز برنده نهایی، هر مرحله تور که به صورت مسابقه روزانه برگزار می گردد، برندگان مخصوص به خود را در زمینه های مختلف دارد که در انتهای هر مرحله در مراسمی لباس های ویژه ای به آن ها اهدا می گردد که در روز بعد باید به تن نمایند.
اول جولای 1903 اولین مسابقه توردوفرانس برگزار گردید. جولای در کشور فرانسه یک ماه استثنایی است. در این ماه عظیم ترین، مشهورترین و طلایی ترین مسابقه دوچرخه سواری دنیا برگزار می گردد و برترین دوچرخه سواران دنیا برای شرکت در آن و کوشش برای قهرمانی در این رویداد کوششی دیدنی و جذاب را در جاده ها و خیابان های فرانسه از خود به نمایش می گذارند.
تور دوفرانس مسابقه ای سه هفته ای است که به صورت مرحله ای برگزار می گردد. بیشتر جهت های مسابقه در داخل کشور فرانسه است و البته گاهی کشور های نزدیک مثل ایتالیا، اسپانیا، سوئیس، بلژیک، آلمان، لوکزامبورگ و انگلستان را نیز دربرمی گیرد.
ایده برگزاری چنین مسابقه ای در سال های 1902 و 1903 توسط یک خبرنگار ورزشی دوچرخه سوار برگزار گردید که در نهایت باعث افزایش چشمگیر تیراژ روزنامه او به ویژه در مواقع برگزاری این مسابقه شد و این آغازی برای شکل گیری رویدادی بود که به رونق دوچرخه سواری به ویژه در سطح حرفه ای یاری شایانی کرد و رویدادی را رقم زد که سایر تور های عظیم اروپایی هیچ گاه توان رسیدن به کیفیت، هیجان و فراگیری آن را در سطح دنیا نداشته باشند.
این رقابت ها که معمولا 23 روز به طول می انجامد، به مراحل روزانه مختلفی تقسیم می گردد که زمان شخصی هر دوچرخه سوار در هر مرحله محاسبه شده و جمع زده می گردد تا برنده نهایی در انتها مسابقه به عنوان کسی که کمترین زمان را در مجموع داشته است، شناخته گردد و پیراهن طلایی را به خود اختصاص دهد و بر این اساس حتی ممکن است ورزشکاری در این تور بدون اینکه در هیچ مرحله ای به مقام قهرمانی برسد، در نهایت به عنوان قهرمان تور انتخاب گردد؛ همان گونه که گرگ لوموند در سال 1990 پیروز به انجام این کار شد و نام خود را در میان قهرمانان این رویداد تاریخی ثبت کرد.
رقابت های دوچرخه سواری توردوفرانس هر سال در مسافتی برابر 3500 کیلومتر در جاده های کشور فرانسه و بعضی کشور های هم مرز آن برگزار می گردد که جهت آن هر سال تغییر می نماید؛ اما همواره انتها آن در پاریس و در سال های اخیر خیابان شانزه لیزه بوده است و قبل از آن مسابقات در ورزشگاه پارک دوفرانس در غرب پاریس انتها می یافت.
اگرچه تعداد مراحل این تور دوچرخه سواری متفاوت بوده است، اما در تور های سال های اخیر عرف 21 مرحله با طول کلی برابر 3 تا 4 هزار کیلومتر رعایت شده و مسافت طی شده نیز با کاهش و افزایش شدید در قیاس ادوار اخیر روبه رو نبوده است. کوتاه ترین توردوفرانس در سال 1904 به مسافت 2420 کیلومتر برگزار گردید و بلندترین آن ها در سال 1926 به مسافت 5745 کیلومتر بوده است.
برنده نهایی مسابقه کسی است که کمترین زمان را در جمع بندی به دست آورد. به جز برنده نهایی، هر مرحله تور که به صورت مسابقه روزانه برگزار می گردد، برندگان مخصوص به خود را در زمینه های مختلف دارد که در انتهای هر مرحله در مراسمی لباس های ویژه ای به آن ها اهدا می گردد که در روز بعد باید به تن نمایند.
پیراهن طلایی تور دوفرانس که در واقع پیراهن زرد نام دارد، مخصوص کسی است که کمترین زمان را در کل زمان های طی نموده در مراحل مختلف به دست آورده باشد. پیراهن سبز نخستین بار در رقابت های سال 1935 تور دوفرانس معرفی گردید و از آن پس دومین پیراهن مهم تور بعد از پیراهن طلایی به شمار می رود.
این پیراهن مخصوص رکابزنان سرعتی است و به کسی اهدا می گردد که از نظر سرعت در جاده ها و استقامت در کوهستان ثبات بیشتری داشته باشد. پیراهن سلطان کوهستان که سفیدرنگ با خال های قرمز است، از سال 1933 به سربالارو های برتر اهدا می گردد.
پیراهن سفید مسابقات به بهترین دوچرخه سوار جوان مسابقات اهدا می گردد. پیراهن قرمز نیز به آخرین دوچرخه سوار تور اهدا می شده است که در سال 1989 منسوخ شد.
منبع: فرادیدنماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.