چرا بی حوصلگی خوب است؟

به گزارش یزد بلاگ، کسالت و بی حوصلگی برخی روز ها مثلا روز های بارانی بیشتر از سایر روزهاست و در این مدت بچه ها هم خیلی وقت ها حوصله شان سر می رود. آیا باید کاری کرد یا گذاشت گاهی وقت ها در این شرایط باشند؟

چرا بی حوصلگی خوب است؟

سندی مان، نویسنده ٔ کتاب دانش ملال و استاد روان شناسی می گوید موقعیت های کسل نماینده وجود دارند، اما در هر شرایطی امکان فعالیت های نوآورانه ای وجود دارد که باعث رشد مهارت های کودک می گردد.

او بیش از 20 سال است که در خصوص ملال و بی حوصلگی تحقیق می نماید و پیش از آنکه بپرسید باید بگوییم هیچ هم حوصله اش از این کار سر نرفته است و معتقد است که ما نباید از بی حوصلگی و ملال بترسیم.

پیغام من برای والدین این است: از بی حوصلگی و ملال نترسید. بگذارید در زندگی خودتان و زندگی فرزندتان راه پیدا کند.

تصور ما از بی حوصلگی درست نیست

اگر بدانیم که بی حوصلگی چیست، بهتر می توانیم جنبه های مثبت آن را ببینیم.

سندی شرح می دهد:این یک حس است و در اصل جستجو برای یافتن محرکی ذهنی است که یافته نمی گردد. پس اگر شما به دنبال چیزی هستید که سرتان را گرم کنید و آن را نمی یابید، این احساس سرخوردگی و دلسردی را بی حوصلگی می گوییم.

ما این را از همان شروع زندگی خود تجربه می کنیم. سندی می گوید:بچه ها به طور مداوم در پی محرک هایی هستند و کوشش می نمایند تا دنیا پیرامون خود را دریابند که فعالیت خیلی مفیدی برای آنهاست.

اگر یاد بگیریم که به طور معنا داری در برابر بی حوصلگی واکنش نشان بدهیم باعث برانگیختن خلاقیت ما می گردد. یعنی انجام کار هایی که نه رضایت آنی و کوتاه مدت بلکه احساسی ماندگارتر ایجاد می نماید.

سیندی می گوید:به عنوان مادر و پدر ممکن است از بی حوصلگی وحشت داشته باشید و نگران این باشید که مبادا به اندازهٔ کافی فرزند خود را مشغول نمی کنید؛ اما ما باید به آن ها این فرصت را بدهیم وتشویق شان کنیم تا راه های الهام بخش و نوآورانه برای برطرف بی حوصلگی خود پیدا نمایند.

مزایای ناگفتهٔ بی حوصلگی

زمان هایی که شما خیال می کنید ملال آور است سرشار از مزایای گوناگون برای رشد و پرورش بچه ها است، فقط اگر از آن به درستی بهره ببرید.

سندی ادامه می دهد: مهم ترین فایدهٔ آن خلاقیت است، ما می خواهیم ذهن آن ها به جستجو بپردازد، خیال ببافد، ایده های تازه بسازد، کار های تازه ای را امتحان کند و نوآورانه مسائل را حل نماید. این کار سرشار از ماجراجویی و خطر کردن و اندیشیدن فراتر از چارچوب های مرسوم است و برای قدرت تصور آن ها عالی است. در آینده هم به آن ها یاری خواهد نمود. اگر آن ها ابزار های برطرف بی حوصلگی را بیابند، وقتی عظیم شدند دوره های بیکاری و ملال خود را مفید تر می گذرانند.

پذیرش بی حوصلگی و ملال فقط برای کوچک تر ها مفید نیست برای عظیم تر ها هم عالی است.

بودن در هر لحظه، مبتکر بودن و جستجوی راه های خلاقانه برای رضایت ذهن به افراد یاری می نماید که آرام تر و رضایتمند تر باشند.

سندی می گوید:اثر آن را در دوران قرنطینه می توانید ببینید، این رویداد مثل پروژهٔ پژوهشی عظیمی در خصوص بی حوصلگی است و می بینیم چقدر خلاقیت و نوآوری ظاهر شده است.

چطور قدر بی حوصلگی را بدانیم و از آن استفادهٔ مفیدی کنیم

سندی می گوید:بهترین نکته در خصوص پذیرش بی حوصلگی این است که لازم نیست کار خاصی انجام دهید. به فکر فعالیت های منظم و برنامه ریزی شده یا اسباب بازی های پیشرفته نباشید و هر نوع وسیلهٔ الکترونیکی را کنار بگذارید.

اولین توصیهٔ سندی خیلی آسان است: به فرزند خود فرصت بدهید تا بی حوصله گردد. به آن ها فرصت دهید تا با بی حوصلگی کنار بیایند و خودشان را سرگرم نمایند، ناگهان با دنیای از خلاقیت و نوآوری رو به رو خواهید شد.

مقداری ابزار و وسایل ساده در اختیار آن ها بگذارید و بگذارید خودشان مهار کار را در دست بگیرند.

سندی ادامه می دهد:وسایل کاردستی، وسایل بازیافتی مثل جعبه ها و لوله های مقوایی، لباس های گوناگون، دیگ و قابلمه عالی هستند. شما از فرزندتان می خواهید که خودش راه چاره بی حوصلگی خودش را بسازد.

فعالیت هایی را پیشنهاد کنید که جنبه های گوناگونی داشته باشد و نتیجهٔ تعیین و ثابتی نداشته باشند مانند ساختن مانع یا پناهگاه و بگذارید فرزند تان خودش ابتکار عمل را در دست گیرد. فعالیت های بیرون از خانه هم خیلی خوب است. پدیده های زیادی را می توان بیرون از خانه تجربه کرد؛ شما و فرزندان تان می توانید به آرامی در محیط اطراف تان بگردید و آنچه در اطراف تان هست را امتحان کنید؛ و انتها، به عنوان سرمشق، به بی حوصلگی در زندگی خودتان هم خوش آمد بگویید.

سندی پیشنهاد می نماید:این کار لازم است. اگر فرزند شما ببیند که در برابر بی حوصلگی خلاقانه رفتار می کنید، او هم یاد می گیرد که از آن به خوبی استقبال کند.

چند راه ساده برای یاری به پذیرش بی حوصلگی در فرزندتان

نوآوری با بازیافتی ها

مقداری خرده ریز جمع کنید و اجازه دهید فرزندتان تصمیم بگیرد با آن چه بسازد و در حین ساختن دربارهٔ کارش با شما صحبت کند.

از پنجره بیرون را تماشا کنید

پنجره دریچه ای به فرصت ها و موقعیت هاست. ببینید آن بیرون چه چیزی توجه فرزندتان را جلب می نماید و در خصوص آن پرسش های زیادی مطرح کنید.

گوشه دنج درست کنید

همانطور که مشغول درست کردن گوشهٔ دنج خودشان هستند تشویق شان کنید تا بگویند چه می نمایند و از آن ها بخواهید تا نیروی تصور و تخیل خود را به کار بیندازند.

بازی های خیالی

به فرزندتان یاری کنید دنیایی خیالی بسازد و در آن غرق گردد، فعالیتی عالی برای پیاده روی های کوتاه.

اکتشاف طبیعت

محیط بیرون از خانه امکانات خاتمه ناپذیری دارد: به تماشای ابر ها بروید، صدا های جالب را بشنوید و مجموعه هایی طبیعی از حیاط خانه یا پارک محل جمع آوری کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 22 آذر 1399 بروزرسانی: 22 آذر 1399 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 2704

به "چرا بی حوصلگی خوب است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا بی حوصلگی خوب است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید