آنتن مرکزی چیست و چه اجزایی دارد؟

به گزارش یزد بلاگ، آنتن مرکزی چیست؟ یک راهکار مناسب است برای تمام جا هایی که تعداد زیادی گیرنده دارند و نمی خواهند برای هر یک گیرنده یک آنتن هم نصب نمایند. حالا آنتن مرکزی چه انواعی دارد و چه تجهیزاتی می طلبد؟ با خبرنگاران همراه باشید تا جواب این سوالات را دریابید.

آنتن مرکزی چیست و چه اجزایی دارد؟

خبرنگاران | سرویس عمومی - آیا تا به حال برای تان سوال پیش نیامده که در یک هتل 100 واحدی که هر اتاق برای خودش تلویزیون مجزا دارد، این تلویزیون ها آنتن هایشان کجا قرار گرفته است؟ شاید حدس بزنید که بر روی بام هتل 100 آنتن مختلف تعبیه شده است. ایده ای که بسیار دور از ذهن به نظر می رسد. چون از نظر هزینه صرفه مالی ندارد و فضای بسیاری اشغال می نماید. از طرفی وجود تعداد زیادی آنتن باعث تداخل در دریافت امواج دریافتی شان می شود. پس باید یک راهکار اندیشید. یک گزینه خوب استفاده از آنتن مرکزی است. در این مقاله خواهید فهمید که آنتن مرکزی چیست، انواع آنتن مرکزی کدام است و هر آنتن مرکزی چه اجزایی دارد.

آنتن مرکزی چیست؟

همانطور که گفتیم در ساختمان هایی که تعداد زیادی گیرنده تلویزیونی وجود دارد (مانند هتل ها و برج های مسکونی) در صورتی که بخواهیم برای هر گیرنده یک آنتن مجزا نصب نماییم، مشکلاتی مانند موارد ذکر شده بروز خواهند کرد:

  • هزینه بالای نصب آنتن برای تک تک گیرنده ها و سیم کشی آنتن تا گیرنده
  • از بین رفتن زیبایی ظاهر ساختمان و به وجود آمدن جنگلی از آنتن ها
  • محدودیت فضایی پشت بام برای نصب تعداد زیادی آنتن
  • اثر انعکاسی و القایی آنتن ها بر یکدیگر
  • حجم بالای سیم کشی آنتن ها تا گیرنده نیز مشکلاتی به وجود خواهد آورد

با توجه به موارد ذکر شده یک راه کار خوب اینست که از یک آنتن برای تمام گیرنده ها استفاده شود و چون سیگنال دریافت شده توسط این آنتن برای تمام گیرنده ها کافی نخواهد بود لذا باید از تجهیزاتی برای افزایش مقدار سیگنال و توزیع آن بین گیرنده ها استفاده شود که این تجهیزات (اسپلیتر و آمپلی فایر) در سیستم آنتن های مرکزی به کار رفته است.

بیشتر بخوانید:بهترین روش تقویت آنتن تلویزیون

اجزای آنتن مرکزی

اگر بخواهیم تجهیزات ابتدایی آنتن مرکزی را بصورتی بسیار ساده تشریح کنیم می توانیم برای یک سیستم آنتن مرکزی ابتدایی اجزای زیر را بشناسیم:

بخش دریافت: آنتن (برای دریافت تصاویر تلویزیونی و ماهواره ای) و یا مبدل تصاویر ویدئویی به RF (برای دریافت تصاویر ویدئویی مثل دوربین مدار بسته).

بخش تقویت: آمپلی فایر آنتن مرکزی برای تقویت سیگنال دریافتی. وظیفه آمپلی فایر در آنتن مرکزی حذف نویز ها در سیگنال های ارائه شده بوده و به صورت یک فیلتر برای آنتن عمل می نماید.

بخش انتقال: کابل کواکسیال برای انتقال سیگنال به گیرنده ها.

بخش تقسیم: تقسیم کننده های عبوری (تپاف) و اسپلیتر (که یکی از مهم ترین اجزای آنتن مرکزی است. این قسمت از آنتن مرکزی با تقسیم کردن سیگنال ها در چندین راستا، وظیفه اصلی را در آنتن مرکزی انجام می دهد و به آن تقسیم کننده انتهایی نیز می گویند) و سوئیچر (در ماهواره مرکزی) برای تقسیم سیگنال تقویت شده بین گیرنده ها.

عوامل موثر در انتخاب نوع آنتن مرکزی

سه فاکتور اساسی باید در انتخاب آنتن در نظر گرفته شود:

  • نوع آنتن
  • بهره آنتن
  • جهت آنتن

نوع آنتن با توجه به تعداد و فرکانس کانال های مورد دریافت معین می شود. جهت آنتن نیز نسبت به فرستنده تلویزیونی تنظیم می شود. اگر تمام فرستنده ها یا تعدادی از آن ها در یک جهت باشند از آنتن پهن باند (BROAD BAND) استفاده می شود و اگر در جهت های متفاوت باشند از آنتن تک کانال استفاده می شود.

بهره آنتن نیز یک مساله مهم است. باید آنتن یک حداقل سیگنالی را برای ورودی آمپلی فایر مهیا نماید. در محل های با سیگنال ضعیف باید از آنتن با بهره و اندازه بزرگتر استفاده کرد. در صورتی که باز هم سیگنال مناسب به دست نیامد باید از پری آمپلی فایر استفاده شود. جهت آنتن نیز باید به دقت تنظیم شود. اگر آنتن خوب تنظیم شده باشد نسبت سیگنال هایی که با قسمت جلو آنتن دریافت می شود، به سیگنال هایی که با عقب آنتن دریافت می شود بیشتر خواهد بود.

انواع آنتن مرکزی

برای آنتن های مرکزی 3 دسته اصلی می شناسند:

MATV

MATV که مخفف عبارت Master Antenna Television است، برای تقویت سیگنال های تلویزیون با پهنای باند معین استفاده می شود. این نوع آنتن ساده ترین نوع آنتن مرکزی است که تنها با تقویت باند هایی همچون FM می تواند بدون هیچ اختلالی در گیرنده های تلویزیونی، سیگنال ها را دریافت کند. بعضی از افراد اصلا آنتن مرکزی را با نام MATV نیز می شناسند. این در حالیست که MATV یکی از انواع آنتن مرکزی است.

SMATV

SMATV برای دریافت سیگنال های ماهواره ای مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از آنتن مرکزی توزیع سیگنال های ماهواره ای میان گیرنده های مختلف را بر عهده دارد.

CCTV

CCTV نیز یکی دیگر از انواع آنتن مرکزی است که برای انتقال تصاویر، ویدئو و صدا های ارسال شده از دوربین های مداربسته بر روی گیرنده های تلویزیونی به کار می رود. امروزه استفاده از این نوع رو به گسترش بوده و در بسیاری از مکان ها همچون فروشگاه ها از آنتن مرکزی CCTV برای انتقال سیگنال های مختلف به گیرنده های تلویزیونی استفاده می شود. مسلما شما هم با فروشگاه هایی که دوربین مداربسته دارند روبرو شده اید.

این بود توضیحات ابتدایی در خصوص آنتن های مرکزی. شما هم اگر در یک آپارتمان ساکن هستید می توانید موضوع استفاده از آنتن مرکزی را با هیات مدیره ساختمان تان در میان بگذارید. شک نداشته باشید که استفاده از آنتن مرکزی یک پدیده رو به رشد در تمامی شهر های پیشرفته دنیا است. امیدواریم این مطالب به کار شما آمده باشند.

نماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

منبع: setare.com
انتشار: 6 شهریور 1400 بروزرسانی: 6 شهریور 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 3354

به "آنتن مرکزی چیست و چه اجزایی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنتن مرکزی چیست و چه اجزایی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید